Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lesz ezekből a kisgyerekekből?

Mi lesz ezekből a kisgyerekekből?

Figyelt kérdés
Ma a gyerekek nagy része tévével, telefonnal van leszedálva hogy ne sírjon, ne legyen láb alatt. Szóval hogy anyukának, apukának ne legyen gondja vele. Nyilván ennek meglesznek a hosszútávú hatásai. Mik lehetnek ezek?
2023. jún. 8. 12:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
59%
Semmi,suliban így is mobilozni fog osztálytársakkal akkor is ha otthon nincs tv/mobil. Én is tv-n nőttem fel, angolul pl cartoon networkon tanultam meg😅
2023. jún. 8. 12:49
 2/25 anonim ***** válasza:
66%

Fantáziája, szókincse szegényesebb lesz.

Nehezebben tud majd koncentrálni.

2023. jún. 8. 13:01
 3/25 anonim ***** válasza:
70%
A túl korai és sok telefonos játékoktól agresszió is felléphet, dühkezelési problémák. De ezer meg egy cikk van erről, ott szakmailag le van írva minden.
2023. jún. 8. 13:15
 4/25 anonim ***** válasza:
57%
Hát ismerősömnél se tv se mobil csal társasjáték. A gyerek megsúgta így is szokott tv-ni laptopon csak apa nem tudja( 7 éves a gyerek). Csak azt érték el hogy stikában nézi,aztán dicsekednek hogy azért ilyen jó tanuló mert nincs tv🤣
2023. jún. 8. 13:35
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet előre megmondani ugyanis ez az első olyan generáció amelyik fullosan a technika világába született.

Szerintem nem kell túlaggódni, a fejlődés az élet része (a technikai is) és szerintem az emberiség képes adaptálódni. A 80-as 90-es sőt 00-es években is hatalmas áttörések voltak, minden háztartásba TV került, az internet kezdett elterjedni, mobilok kezdtek elterjedni, walkman, diskman, mp3, mp4, Ipod etc, 90-es években a vhs kazikon nőtt fel egy generáció disney meséken függve stb. A számítógépes játékok a 80-as évektől kezdve folyamatosan jönnek, fejlődnek, történetet mondanak el.

Mégis felnőttek, normálisak lettek, a legtöbb ember megtalálja az egyensúlyt.

Hiszitek vagy nem, olvasni, énekelni, táncolni és rajzolni még mindig rengetegen szeretnek, az információ világában élve pedig a világ összes tudása a rendelkezésükre áll.

A szúlő feladata, hogy vezetgesse ebben a világban, de nem tiltásokkal meg a technológiától való rettegéssel kell csinálni.

Amelyik gyerek meg elvész kicsit ebben, az ugyanúgy elveszett volna régebben másban, mivel a szülő feladata hogy terelgesse és határokat szabjon. Mondok példát. Bátyám 43 éves, nem mai gyerek, és mégis elkallódott, leépült agyilag, életében egy könyvet nem olvasott el, pedig nem nyomkodta a telefont vagy nézett sorozatot a netflixen, simán buli, alkohol, drog, nemibetegségek, mert a szüleimnél semmi korlát nem volt. Hál isten nekem megvolt a magam morális iránytűje.

2023. jún. 8. 13:44
 6/25 A kérdező kommentje:

4

Nyilván nem a teljes tiltás a kulcs, de azért ne mondjuk már azt hogy normális az hogy már pár hónaposan a tévé szedálja le a gyereket.

2023. jún. 8. 13:59
 7/25 A kérdező kommentje:
Igen a mérték lenne a kulcs. De amikor már a babakocsit is úgy tolják hogy a gyerek kezében a telefon nem hiszem hogy ott van ilyen.
2023. jún. 8. 14:00
 8/25 anonim ***** válasza:
87%
Figyelemzavar. De mikor maga a szülő is nyomkodja a kütyüt, még jó, hogy a gyerek is akarja.
2023. jún. 8. 14:12
 9/25 Derjaderja ***** válasza:
80%
Szerintem ez nem igaz. Mármint hogy általában a gyerekek ìgy lennének kezelve.
2023. jún. 8. 15:43
 10/25 anonim ***** válasza:
69%

De minek valaszoltok?

Nem veszitek eszre,hogy csak provokalni akar,veszekedest szitani?

Mi mas ertelme van a kerdesnek?ha tenyleg kivancsi lenne ra,bongeszne a googlen info utan.

2023. jún. 8. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!