Ha egy gyerek leforrázza magát, minden esetben megkeresik a felelőst?
Sok olyan esetről lehet hallani a tv-ben, hogy a kisgyerek leforrázta magát vagy más baleset érte. Ilyenkor azt is szokták mondani, hogy vizsgálják az esetet. A gyerekre vigyázó szülő/nagyszülő ellen büntetőeljárás indul, stb.
Van egy ismerősöm, akinek a 2 éves gyereke nemrég leforrázta magát. A szülők vitték kórházba és sajnos a gyerkőcön bőrátültetést kellett végezni elég nagy felületen, mert annyira súlyosan megégett, hogy elhalt a bőre. Egész életében lesznek műtétei emiatt, mert a heges bőr nem tud a gyerekkel együtt nőni. Nyílván elég nagy trauma ez a szülőknek, a gyereknek meg pláne. De érdekes módon itt semmilyen kivizsgálás nem történt, hogy ki hibàzott. Hogy is van ez akkor?
Szerintem is be kell jelenteni.
Nekünk egyszer a tesóm esett annyira szerencsétlenül, hogy úgy nézett ki, mintha verték volna. Pár napra rá beteg lett elvitték a szüleim orvoshoz (nyaraltunk, így nem a sajátunkhoz). Az ottani körzetes orvos csak akkor nyugodott meg, mikor beszélt a mi gyerekorvosunkkal, hogy majd nézi ő, de szerinte hihet nekünk.
Szóval kicsit az orvoson is múlik, hogy bejelenti-e. Ha olyan sérülés (és család), ahol láthatóan nem veszélyeztetik a gyereket, akkor “mindenkivel történnek balesetek”, nem feltétlenül jelentik.
Hát nem tudom mennyire számítottam gyereknek, én 15 évesen forráztam le a lábam, szó se volt semmiféle eljárásról. Elláttak az ügyeleten, egy hétig otthon feküdtem aztán sántikáltam iskolába.
Mai napig látszik a nyoma, de nem zavar.
Öcsém összeégette magát, bőrátültetést is kapott. Az ég világon semmit nem vizsgáltak ezen. Megkérdezte a doki mi történt, anya elmesélte és ennyi.
Unokahugom, igaz ő 10éve égette össze a mellkasát nagyon durván. Plasztikázták neki. Ott sem volt kivizsgálas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!