Az autista gyerekek miért esznek keveset?
Az én lányom 7 éves, autista. Nem utasít el ételt,mindent megeszik szinte,de nagyon keveset.
Jelenleg csont és bőr,19kg, egy kézzel felemelem! Kint van az összes bordája és a csigolyái is.
Az orvos nemrég 2 üveg étvágygerjesztő szirupot itatott meg vele. De nem változott semmi.
Emellett hatalmas a mozgásigénye. Óriási. Azt a kis ételt lemozogja.
Autistaként válaszolok. Oviban, suliban azért nem eszünk szinte semmit, mert a moslék véleményünk szerint a disznóknak való. Már az én gyermekkoromban sem volt értékelhető, amit ott adnak, de manapság már cukrot és sót sem használnak. Őszintén, ki a fenének kéne innen sótlan leves ? Mi kényesebbek vagyunk az étel ízére, illatára, megjelenésére. Anyám főztje jó, de az övét sem mindig ettem meg. Nagyon sok autistával beszéltem már erről. Engem is, meg a többségüket is, elborzasztja például, ha keverve vannak a kaják a tányéron. Pl. a rizsre rá van dobva a bőrős sült csirkecomb. Vagy a kenyér meg van kenve valamivel. Előbb halnék éhen.
A másik dolog pedig, hogy nálunk gyakoribb az étel intolerancia, allergia. Érdemes kivizsgáltatni.
Nem értem, miért kell lepotnozni egy autista válaszolót, aki a saját nézőpontját osztja meg. Ez miért nem hasznos? Lehet, hogy nem minden autista gondolja így, ők sem egyformák, de attól még ebben vannak olyan dolgok leírva, amire nem feltétlenül gondol átlag ember, hogy zavaró lehet (pl. a megkent kenyér nekem új információ volt).
Szerintem egyszerűen azon múlik a dolog, hogy máshogy érzékelik a világot - ki kevésbé, ki jobban - mint az átlag emberek. Bizonyos dolgokra érzékenyebbek, amik jobban zavarhatják őket, vagy pl. elvonhatják a figyelmüket az evésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!