Szerintetek melyik a legszebb név? Lepontozást nem szeretnénk, csak segítséget kérni és kedves szavakat.😊
Emma
Annaróza
Liliána
Noémi
Panka
Helka
Lotti
Nóra
Hanna
Dorina
Zorka
Luna
Kincső
Aisa
Amit semmiképp nem adnék:
Emma, Hanna: nagyon elcsépelt lett az elmúlt években
Panka, Kincső: túl cukiskodó, hároméves korig elmegy, afölött röhejes
Luna: én kerülöm a bulvárt, de még így is eljutott hozzám, hogy így hívják a barátnőjét annak a zenésznek, aki arról híres, hogy egy budi mögött dugott meg valakit. Lehet, hogy amúgy szép név lenne, de ez jut róla eszembe, bocs
Ami esetleg vállalható:
Aisa: ha muszlimok vagytok, akkor jó, de ha nem, akkor készülj fel, hogy mindenki annak fogja nézni
Zorka: szerintem elég zord hangzású, adnék mellé egy lágyabb második nevet, ami lehet akár a tucat Emma vagy Hanna is
Helka: tetszik a hozzá fűződő balatoni legenda, de mindenki Helgának fogja érteni
Liliána, Lotti: mindkettő olyan név, ami egy kecses, elegáns nőhöz illik, de egy testesebbnél röhejes, te tudod, milyen testalkat öröklődik a családban
Amik teljesen jók:
Annaróza, Noémi, Nóra, Dorina
ebből a vezetéknév alapján választanék, tehát ha N-re végződő a vezetéknév, akkor a Noémi, Nóra kiesik, vagy ha gyakori a vezetéknév, akkor a legritkábbat választanám mellé, ami az Annaróza.
Tetszik: Emma, Liliána, Noémi, Lotti, Nóra, Hanna, Dorina
Nem tetszik: Annaróza (külön igen), Helka, Zorka, Luna, Kincső
Aisa szép, de nem adnám, nekem idegen. Panka becenévként aranyos, de nem anyakönyveztetném így, csak Anna formában (vagy valamilyen rokon névként, amit lehet így becézni).
Ne legyen már az Anna Róza is divatos.
Komolyan mondom nem hiszem el.
Talál az ember egy ritka és szép nevet erre mindenki rászáll mint legyek a sz*rra.
Anyukám Róza, a mamám Róza, a dédim Róza, az üknagymamám Anna.
Én évek óta Anna Rózának szeretném elnevezni majd a gyerekemet de rohadtul remélem,hogy nem lesz ebből a névből is divat csinálva mint a Hannákból, Zoékból, Szofikból.
Noémi, Nóra - tetszenek, adnám is.
Zorka - ez is tetszik, talán inkább a Zóra vagy a Zora verziót adnám.
Hanna, Emma - a gyakoriságuk miatt kiesnének, bár a Hanna tetszik.
Luna - tetszik a hangzása, de annyira felkapott lett kutyások és macskások körében, hogy most inkább nem adnám.
Liliána, Kincső - nekem személy szerint nem tetszenek, de teljesen vállalható nevek.
Aisa - túl idegen, nem adnám.
Annaróza - az ilyen erőltetett összevont nevek nem tetszenek.
Dorina - számomra túl bulváros, nem tetszik.
Panka, Helka, Lotti - ezek túl gyerekesnek hangzanak.
Ha egyet kellene választani, akkor a Nóra, de függ a vezetéknévtől is.
#14 Nekem tetszenek az összevont nevek, de együttérzek azokkal, akik külön akarják adni, mert onnantól mindig magyarázhatja szegény gyerek, hogy ő "Anna Réka, különírva", "Emma Róza különírva", "Eliza Bella különírva"...
A dédmama-nevek egyébként jönnek vissza a divatba, ez ellen nem tudsz tenni, világszerte így van. A Lujza is terjed, pedig gyerekkoromban ez volt az abszolút öregnéni-név.
14es én kapásból ismerek három Anna Rózát úgyhogy eddig se volt ritka :-D
ezekből ami tetszik az az Emma
vállalható: Hanna, Dorina, Nóra, Noémi
többi nekem nagyon nagyon nem tetszik
Attól mert te ismersz kapásból 3 Anna Rózát az nem azt jelenti,hogy gyakori név.
Ez semmit nem jelent csak,hogy te pont ismersz 3 Anna Rózát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!