Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szabó vezetéknévhez Boglárka...

Szabó vezetéknévhez Boglárka vagy Alma illik jobban?

Figyelt kérdés

2023. máj. 23. 20:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Szabó Dalma
2023. máj. 24. 09:41
 12/22 anonim ***** válasza:
62%
Az mondjuk nem rossz. Bár az Alma kedvesebb, de ez lehet egy köztes megoldás. Mondjuk nekem nem tetszik a Dalma, hátha a kerdezonek igen.
2023. máj. 24. 10:32
 13/22 anonim ***** válasza:
34%
Nekem egyik név sem tetszik, de ez nem számít. Bedobtam a Dalmát, ahhoz be kell kapcsolni a fantáziát, hogy csúfolni lehessen. Az Alma nekem minden életkorban csúfolódós név. Igen, felnőttek között is, mi is összenézünk, súgunk, beszélünk, nevetünk a fura neveken. Almát nem tudom komolyan venni. Boglárka komolyan vehető, de a Bobo miatt kiesik.
2023. máj. 24. 17:11
 14/22 anonim ***** válasza:
60%

Alma---> Dalma ---> Damira/Daniella/Donatella

Alma ----> Elma----> Elda ---> Ilda /Tilda/Hilda/Ildikó/Matilda/Hildegárd

Boglárka--Bogáta / Bogdánia/Bogdána, /Bíborka/Bíboranna/ Bítia

Alma--> Anna, Emma, Emília-Mia,Lia,Mila/ Elmira, Zelmira, Zelminda, Anzelma

/Alexandra/Alexa/Szandra/Kasszandra

Anzelma akár Alma becézéssel.

Na, oké; és most ezek után megpróbálom megállapítani, hogy hangzás alapján melyik illik jobban hozzá (a vezetéknévhez) [A Boglárka nevet meg amúgy nem találáom szépnek, az Alma meg gyümi, ételről nem nagyon nevezném el a gyerekemet. Na, de , oké, megpróbálom hangzás alapján megítélni; megállapítani; hogy melyik lehet a jobban passzoló a vezetéknévhez:

Hát, igazából nekem egyik se passzol így elsőre; de mindjár megállapítom, hogy melyik nempasszol kevésbé. :):)

A Szabó Boglárkánál, mindentől elvonatkoztatva (hogy pl nekem a Boglárka név nem tetszik) ; na, szóval, hát, a szaBOBÓ (glárka) név nekem a számomra az zavaró. Hogy olyan ismétlődés van benne; kicsit mintha "dadogós-szerű" lenne.

Szabó Alma, hát, még, hogy nem Dalma, így is kicsit hasonlít a szabadalma szóra. Mindjárt megállapítom, hogy ez jó-e.

Itt nem is az zavar engem; hogy hasonlít a 'szabadalma' -szóra; hanem, hogy az ó, meg az A egymás után, nem jönnek ki jól. Zavaró őket így egymás után kimondani.

Mondjuk egy Szabó Alma Boglárka, így két keresztnévvel; két keresztneves formában már szerintem passzolna; mert együtt a három már jó dallamot ad ki. Szóval legyen két keresztnév szerintem akkor; mert így már jó az összhang.

Vagy pl legyen Szimonetta - Szimona - Netti - Netta - Nettus.

2023. máj. 24. 19:28
 15/22 anonim ***** válasza:
60%
*Jó, rájöttem,hogy amit a végére írtam; az sem pontosan fullos; de engem majdnem így neveztek el, hogy Szabó Szimonetta; a név mellett, amit végül kaptam, ez volt a másik név a ""kalapban"". :):) És én imádtam volna; ha így hívnak, de aztán idővel, amit kaptam végül, azt a nevet is nagyon megszerettem. :):) Kezdetben öregesnek találtam. :S :D XD
2023. máj. 24. 19:31
 16/22 anonim ***** válasza:
52%
* Ilma is pl menő lehet. :)
2023. máj. 24. 19:39
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Boglárka
2023. máj. 24. 20:50
 18/22 NTBS ***** válasza:
72%
Egyik sem.
2023. máj. 27. 13:55
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

"valószínűsíthetően az alma mater kifejezésből lett önálló név."

Nem.

Amúgy szinte minden névnek van valamilyen jelentése,

tehát szinte mindegyik köznévből származik.

2023. máj. 27. 15:07
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Bármely nevet lehet csúfolni. Primitív gyerekek úgyis megteszik.

Ott van az Alinda név. A riporter, Veiszer Alinda nyilatkozta,

hogy azért is szereti a nevét, mert nem lehet gúnyolni.

Azonnal megjelent egy poszt a riportja alatt: Nyalinda.

Úgyhogy mint szempontot ezt minden névvel kapcsolatban elvetném.

2023. máj. 27. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!