Alma---> Dalma ---> Damira/Daniella/Donatella
Alma ----> Elma----> Elda ---> Ilda /Tilda/Hilda/Ildikó/Matilda/Hildegárd
Boglárka--Bogáta / Bogdánia/Bogdána, /Bíborka/Bíboranna/ Bítia
Alma--> Anna, Emma, Emília-Mia,Lia,Mila/ Elmira, Zelmira, Zelminda, Anzelma
/Alexandra/Alexa/Szandra/Kasszandra
Anzelma akár Alma becézéssel.
Na, oké; és most ezek után megpróbálom megállapítani, hogy hangzás alapján melyik illik jobban hozzá (a vezetéknévhez) [A Boglárka nevet meg amúgy nem találáom szépnek, az Alma meg gyümi, ételről nem nagyon nevezném el a gyerekemet. Na, de , oké, megpróbálom hangzás alapján megítélni; megállapítani; hogy melyik lehet a jobban passzoló a vezetéknévhez:
Hát, igazából nekem egyik se passzol így elsőre; de mindjár megállapítom, hogy melyik nempasszol kevésbé. :):)
A Szabó Boglárkánál, mindentől elvonatkoztatva (hogy pl nekem a Boglárka név nem tetszik) ; na, szóval, hát, a szaBOBÓ (glárka) név nekem a számomra az zavaró. Hogy olyan ismétlődés van benne; kicsit mintha "dadogós-szerű" lenne.
Szabó Alma, hát, még, hogy nem Dalma, így is kicsit hasonlít a szabadalma szóra. Mindjárt megállapítom, hogy ez jó-e.
Itt nem is az zavar engem; hogy hasonlít a 'szabadalma' -szóra; hanem, hogy az ó, meg az A egymás után, nem jönnek ki jól. Zavaró őket így egymás után kimondani.
Mondjuk egy Szabó Alma Boglárka, így két keresztnévvel; két keresztneves formában már szerintem passzolna; mert együtt a három már jó dallamot ad ki. Szóval legyen két keresztnév szerintem akkor; mert így már jó az összhang.
Vagy pl legyen Szimonetta - Szimona - Netti - Netta - Nettus.
"valószínűsíthetően az alma mater kifejezésből lett önálló név."
Nem.
Amúgy szinte minden névnek van valamilyen jelentése,
tehát szinte mindegyik köznévből származik.
Bármely nevet lehet csúfolni. Primitív gyerekek úgyis megteszik.
Ott van az Alinda név. A riporter, Veiszer Alinda nyilatkozta,
hogy azért is szereti a nevét, mert nem lehet gúnyolni.
Azonnal megjelent egy poszt a riportja alatt: Nyalinda.
Úgyhogy mint szempontot ezt minden névvel kapcsolatban elvetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!