13 honapos gyerekem nem eszik semmit es hisztizik egyfolytaban. Ötlet valakinek hogy mit csinaljak vele?
Ideges ha etetni akarom. Mar ha beültetem a székbe akkor nyavalyog, vinnyog ha meglátja a kanalat nálam. Igy azt szoktam hogy odaadom neki a kanalat hogy csinalja önállóan, de az egész abbol all hogy dobalja a kanalat es szetkeni a kaját a szájába kb ló**sz se jut. Ilyenkor segiteni probalok de elutasítja, vergődik, hadonaszik hogy nem kell... aztán ha megunom elveszem tőle akkor meg sír. Ezzel szorakozok egesz nap és nagyon nagy harc ez nekünk. Próbálok darabos etelt rakni, más dolgokat tálalni, es abbol is nagynehezen eszik egy falatot es annyi, aztán elkezdi ledobálni, ütni az asztalt. Elvsgyok teljesen keseredve... korábban nem csinálta ezt, ez kb 1 honapja van amióta járni tud. Nem tudom van-e összefüggés a kettő közt, de engem zavar ez a nem evés, meg hogy csak szorakozik. Napi 1x kakil, de mostanában olyat mint egy kecske vagy egy nyúl, semmi ertelmes rostban gazdag etelt nem tudok juttatni bele.
Ezen kívűl nagyon hisztis, korabban elvolt magának akár egyhuzamba 1 órát is játszva a játekokkal, anelkül hogy igenybevett volna. (Pedig ez ritka 1 ev alatt). Most jön oda, üti a lábam, néz rám, hisztizik es bármit csinálok neki nem jó. Van hogy odahoz 1 játekot es odaadja aztan sír hogy nálam van, pedig csak mutatom neki mit csinalok vele stb. Szerintem ő maga se tudja mi a baja...en próbalkk vele megtöbbet foglalkozni de ha meg akarok valamit mutatni neki akkor nem érdekli, megy más jatékra.🤷♀️🤦♀️ nem tusom őt követni, ugy erzen kiégtem mint anya.
Ha van oka a cirkusznak pl ha menni kell haza a jatszotérről vagy vhol elvan de beültetem babakocsiba es sír az erthető, de ezeket a helyzeteket nem tusom kezelni amikor játszok vele és az se jó.
Ugy erzem nekem van a legkezelhetetlenebb gyerekem(pedig biztoa másoknak is). Idegileg ki vagyok tőle, már semmi nem tölt fel, az se ha a férjem vigyaz rá es énidőm lenne, mert allandóan aggódok a nemevésen, meg h jaj már megint etetnem kell....és görcsbe rándul a gyomrom... nekem ez nagyin nagy stressz...
Az ok nelküli hisztit meg végkepp nem tudom kezelni. Valakinek volt hasonló?
Ez ilyen, hagyni kell próbálkozni. Ez mindenképp kosszal, és maszattal jár, de így fogja megtanulni. Próbáld, hogy te töltöd a kanalat, és azt adod a kezébe. Hátha úgy elfogadja.
A sírás többnyire azert van, mert nyílik az értelme, szeretne csinálni dolgokat, de nem tudja, vagy szeretne közölni, de nem érted, ő pedig nem tudja elmondani. Nálunk is ez van, túl kell élni. Baromi fruszráló, de el fog múlni.
Nekem eléggé az derül ki, hogy nem éhes, viszont hagyod kb játszani az étellel. Ha dobál stb, szólj rá max kétszer, utána vedd el. Legalább félórát várj, amíg újra odaadod neki: ha éhes, akkor biztosan fog enni.
(#2 nem jár mindenképp kosszal és naszattal, meg tud tanulni egy kisgyerek enélkül is tisztán enni, ha a szülei odafigyelnek a valós igényeire, ami nem a kajának a dobálása - ha játszani, dobálni akar, arra nem a kaja a megfelelő eszköz. Ha nem éhes, nem kell erőltetni az evést. Ha éhes, eszik dobálás nélkül.)
Mennyi idő telik el két étkezés(i kísérlet) között?
Nem kialvatlan? Nálunk akkor van ilyen kezelhetetlen hiszti, ha álmos, kialvatlan. Plusz ha kialvatlan, nem is eszik rendesen, még ha éhes is. Túlpörög. Hány órát alszik egy nap? Ilyen korban kb. 13 óra jó lenne egy nap, és kb. 5-6 óra ébrenlét maximum.
Egyébként tényleg nehéz kezelni ezeket a hisztiket. Bár sztem a valódi hisztik inkább 2-3 éves korban jelentkeznek, nem 1 évesen, emiatt is gondolok vmi banális fizikai problémára (éhség, fáradság, álmosság, túlfáradás).
Ha mégis hisztinek látod, mert hát miért is ne lehetne, tök különbözők a gyerekek, akkor ebben nekem egy tök jó könyv segített, egy csomó praktika van benne, plusz megértettem a gyerek lelkivilágát ilyenkor, és sokkal könnyebben tudok kapcsolódni hozzá, megoldást nyújtani a problámájára.
Joanna Faber - Julie King - Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje (kék borítós)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!