Milyen manapság divatos gyereknevelési elvekkel vagy módszerekkel nem tudsz (vagy nem tudtál)azonosulni?
Nem!!! provokatív kérdés! Kérlek titeket ne menjen át ez abba,hogy valaki ír valamit,majd te nem értesz vele egyet,és támadod,miért nem. Pusztán arra vagyok kíváncsi,ki mivel nem tud azonosulni,elsősorban csecsemő illetve kisebb gyerekek nevelése kapcsán. Én például idegenkedek a hordozó kendőtől,egyszerűen nem éreztem magaménak. Más mondjuk nem híve az igény szerinti szoptatasnak...stb. most csak említettem egy dolgot.
Ismét,nem!! az a kérdés célja,hogy elkanyarodjunk tőle és vita alakuljon ki. Kérek mindenkit,tartsa tiszteletben a másik véleményét,még ha olyant is ír,ha azzal nagyon nem értesz egyet.
Azért kell személyre szabni mert te is mondtad, minden gyerek és anya különböző. Viszont a pozitív fegyelmezés az egy módszer. Azt nem lehet félremagyarázni. Az, hogy te nem ismered, még nem jelenti azt hogy ezer féle lehet. Az alaptézise talán, hogy nem a büntetésre fókuszál, hanem a megoldásra, arra hogyan tanuljon a saját hibáiból.
Ez a videó talán ad némi eszenciát:
Persze ez a módszer sem működik úgy, ha nem vagy önazonos.
De jól láthatóan te iskolapéldája vagy az ismeret nélküli ítélkezésnek.
Több is van, sokat említettek. A mindenre a cici megoldás raadásul akár 3 éves korig ezzel en nem tudok azonosulni, úgy gondolom pontosan azért 1 éves korig csecsemő,mert addig van Rá szüksége de nem 24 órában.
A tvézés, tablet telefon, úgy gondolom a mese 2 eves kor után oké tévén, és nem órák hosszat de a tablet telefon,mint megnyugtató eszköz nagyon nem tesz jót.
A gyerwk majd wldönti kategória,pl olyan kérdésben le akar-e este feküdni,nagy családi összejövetelnél megbeszélt programnál,hogy mikor és menjünk-e, és egyéb olyan kérdésben amiben szerintem egy 3-4 éves nem tud ésszerűen dönteni.
Ez a mindene legyen meg, elhalmozzák,kinyitja a szajat megkapja,mindenben nyer stbstb. A gyereknek azt kell megadni amire szüksége van nem mindent. Akkor az a fajta nevelés,hogy mqjd q kis virágit locsoljuk és fejlődik, ezzel csak az a gond, hogy a gyerekeknek kellenek a határok. Amúgy a nagyobbaknál a végtelrn képernyőidő, egyéb kütyük állandó használata. Akkor a túlféltés, anya mindent megcsinál a gyetek helyett még 12 évesen is egy utcával arrébb nem engedi el,holott a gyereke érett lenne hozzá simán.
Szubjektív a válaszom, en elfogadom ha mas másképp gondolja
20: Az nem nevelési elv, hogy csecsemőkortól biliztetem a gyerekemet - ne keverjük a szezont a fazonnal. Az egy módszer a szobatisztaság elősegítésére.
Ahogy a hordozás vagy az iszsz sem nevelési elv, maximum eszközei LEHETNEK a válaszkész vagy kötődő nevelési szemléletnek. De ez sem törvényszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!