Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akiknek gyakran megy...

Anyukák, akiknek gyakran megy a háttèrben mese, tapasztaltatok valamit a gyereknèl?

Figyelt kérdés
Nem úgy kell èrtelmezni, hogy minden nap nonstop megy. De pl. ilyne esős, szr napokon, amikor nem tudunk 2x 2 òrára is kimenni a kertbe, programra vagy mikor migrènem van/menzi görcsöm vagy a gyerek beteg hát èn bekapcsolom a TV-t, Caillu megy rajta vagy ilyen autòs mesèk.. Kisfiam nèzi egy ideig, de aztán közben játszik, játszunk, elvagyunk, èpìtünk, de nem olyan jò bent...neki is hiányzik a kintlèt ilyenkor ès ìgy jobban telik az idő, mint sìri csendben. Ha apa hazaèr már olyankor együtt játszunk vagy ők legoznak stb. Most annyit hallani, hogy TV mellett fogyatèkossá, autistává meg mittudomèn mivè válnak a gyerekek, de most komolyan olyan rossz ez? 1 èves koráig totál nem TV-ztünk, de utána fokozatosan megengedtük. Úgy veszem èszre egy idő után nem is èrdekli, átmegyünk a szobájába, vagy főzünk együtt stb de azèrt nèha nèzi is.
2023. máj. 15. 17:08
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
2,5 èves..
2023. máj. 15. 17:09
 2/20 anonim ***** válasza:
54%

És mikor nemnézi, miért nem lehet kikapcsolni?

Túl sok felesleges inger, túlságosan szétszóródik a figyelme.

2023. máj. 15. 17:11
 3/20 anonim ***** válasza:
68%

Gondolom le leszek pontozva, de nálunk is vannak tv-sebb napok. Ez azt jelenti, hogy mondjuk 3x30 percet nézhet, amikor már semmit nem tudok kezdeni vele. Ma pl délelőtt kint voltunk végig, de szó szerint a sárban és a pocsolyában hempergett örömében és nem száradt meg még a gumicsizma meg az overálja. Most délután többször nézett mesét, mert a szakadó esőbe (itt esik) pamut ruhában nem viszem ki. Majd holnap.

Ennyitől nem látom, hogy gond lenne vele, a 30 perces etapokat azért tartjuk, mert max addig köti le, utána kikapcsolom és játszunk valami mást. 2 éves.

2023. máj. 15. 17:18
 4/20 anonim ***** válasza:
65%

Van fent az interneten jó néhány cikk a virtuális/ digitális autizmusról, amit elvileg a túlzott képernyőhasználat okoz. Ennek a tünetei hasonlóak a valódi autizmus tüneteihez, de valójában nem okoz autizmust, hiszen célzott terápiával hamar megszüntethetőek a tünetek.

Volt màr ez téma facebookos autista csoportban és a szülők fel voltak háborodva màr a feltételezésen is. Szerintük ez hülyeség,a képernyő nem okoz autisztikus tüneteket.

Viszont, én is autista gyereket nevelek és mindig mondják a gyógypedagógusok, hogy minél kevesebb tv legyen, hiszen a màr meglévő autizmus tüneteit fokozhatja.

Ebből lehet ez a félreértés, hogy a tv autizmust okoz. De nem okoz!

2023. máj. 15. 17:20
 5/20 anonim ***** válasza:
67%
Igen, ennyire rossz nekik, mert most fejlodnek az agypalyak. Egyebkent pont arra van a radio, hogy ne legyen csend.
2023. máj. 15. 17:29
 6/20 anonim ***** válasza:
85%
Én észre vettem, hogy amikor több órát is ment a tv leszedálódott a fantáziája. Nem tudott egyedül játszani pl. Amikor nagyon leminimalizàltam a tvt, utàna feltalàlta magát, már volt fantáziája játszani, rajzolni. Ebből tanulva a kis testvérnél már inkább csak hangba hallgattuk a meséket, Cailou, Bing
2023. máj. 15. 17:52
 7/20 anonim ***** válasza:
89%

Óvodapedagógus vagyok. Sajnos sok negatív tapaszralatom van, 5-6 éves korban az iskolaérettségi bizsgálatoknál már feltűnő különbségek vannak a sok mesét néző gyerekek figyelmi kapacitásánál.

Így még csak 1 éves a kislányom, de még nem néz ilyet. Majd egyszer.

2023. máj. 15. 18:04
 8/20 anonim ***** válasza:
78%

Aztán majd hordhatod mindenféle fejlesztésre...

Nálunk nincs tv (mármint készülék se), 3 éves lesz június végén a fiam. Bölcsis, tehát nem kérdés, hogy napközben mit csinál. De amíg itthon voltunk vele (előbb én, aztán az apja), akkor is max zene szólt a háttérben, de az is ritkán. Természetesen ez nem jelent síri csöndet, hiszen egymással folyamatosan beszélgettünk :D

2023. máj. 15. 19:43
 9/20 anonim ***** válasza:
60%

Nálunk nincs kifejezetten "limit" a mesékre, alapvetően mindig felajánlunk más tevékenységet, de ha rajzfilmet szeretne nézni, akkor nem ellenkezünk (nagyon). Az én lányom sem tud órákig belezombulni, jön-megy, játszik, néha együtt táncol a képernyővel, az ilyen Dóra-meséhez hasonló interaktív meséknek reagálgat, szóval kb csak akkor van "bambulás" ténylegesen, amikor már fáradt bármi mást csinálni.

Vannak tévézősebb és kevésbé tévézős napok, azon kívül, hogy én személy szerint jobban érzem magam és büszkébb vagyok magamra a nemtévézős napokon, más különbséget nem vettem észre. 3 lesz nyáron, már nagyon régóta szépen, tisztán beszél, rengeteg dalt és mondókát ismer, aktív, viszonylag könnyen kezelhető még a dackorszak és az utóbbi időben bedurvuló testvérféltékenység ellenére is.

2023. máj. 15. 20:08
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vèlemènyeteket. Ügyelni fogok akkor jobban erre. Kissè pontatlanul fogalmaztam egyèbkènt. Nem mindig a mese megy háttèrben, van amikor a hìradò pl. Igazábòl nem köt le engem sem, valami rossz szokásom ez nekem, hogy háttèrzajra vágyom, sajnos nagyon sokáig vagyunk apa nèlkül, csak este 6 után esim haza ès már megmakkanok nèha. Olykor kapcsolok rádiòt is, de nálunk sincs limit a mesèn, ha úgy marad, nem èrdekelt eddig. Mostantòl akkor beszabályozom.
2023. máj. 15. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!