Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki 40 körül...

Van itt olyan, aki 40 körül szülte az első gyerekét?

Figyelt kérdés
Hogy miért, az lényegtelen, de 41 évesen most vagyok terhes, első gyerek lesz (nem szeretnék többet). Az orvos mindent rendben talált eddig. Viszont érdekelne, hogy másoknak milyen volt így a terhessége, a szülés, miért alakult így, hogy "későn" jött össze a gyerek, megbántátok-e, hogy nem előbb, stb. Azért ide írtam, mert a környezetemben mindenki fiatalon szült, sőt, lenézték azt, aki későn.
2023. máj. 15. 16:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, sajna nem tudok érdemben hozzászólni, csak figyelem, mert engem is érdekel. Én is 41 vagyok, de sajnos még nem terhes☹️ Múlt hónapban volt egy vetélésem. Engem a környezetemben nem néznek le, ellenben az összes doki azt mondta, hogy "ebben a korban" már úgyse esek teherbe, esetleg lombikkal. (Még a terhességem előtt mondták, annak ellenére, hogy a leleteim rendben vannak, csak a koromra hivatkoztak.) Most gondolom, az lenne a sláger, hogy úgyse maradna meg, szóval nem nagyon kérdezgetem őket🙄 Többeket ismerek, akik 40 fölött szültek, mindegyiknek egészséges a gyerek(vagy nem korfüggő betegsége van). Persze alapos vizsgálatokat végeztettek, ahogy én is fogok, ha sikerül odáig eljutni.
2023. máj. 15. 16:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Ne add fel, drukkolok, hogy összejöjjön nektek is! :) Én már talán túl vagyok a "nehezén", mert 6. hónapban vagyok.
2023. máj. 15. 16:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
40 múltam 1 hónappal, mikor szültem. 37 évesen találtam meg az igazit. 2 inszem volt, mindkettő sikerült, de az első vetéléssel végződött. Másodiknál vérzés miatt veszélyeztetett voltam. 40. héten szültem császárral, gyors volt a felépülés. Nem bántam meg, hogy így alakult, előtte tudtam takarékoskodni, spórolni, így nem volt megterhelő anyagilag a terhesség időszaka és a gyerekes időszak. ( a meddőségi kezelések, vizsgálatok magánban, szülés államiban összesen kb. 1,5 milla körül volt). Ami hátrány talán, hogy ennyi idősen már fáradékonyabb az ember és kevesebb a türelem.
2023. máj. 15. 16:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

#2! Köszönöm, eszem ágában sincs feladni😁

Gratulálok! 6.hónap már szuper, minden rendben lesz. Boldog babavárást és babázást!

2023. máj. 15. 17:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Enis a korul szultem, es egy paran korulottem. Epp nemreg beszeltuk a baratnommel, hogy az a ket baj van ezzel, hogy az embernek JOVAL kevesebb a turelme, es nincs annyi energiaja.
2023. máj. 15. 17:33
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

Persze utolsó, mivel közel a klimax, ami hangulatingadozásokkal jár, illetve a testi leépülés 30 körül elkezdődik(akkor is, ha fitt vagy).

Ismerős szült 42 évesen, majd 43 évesen, irtó mázlija volt, gyorsan összejöttek a kicsik minden nélkül elsőre(véletlen, gumi és tabletta mellett az első), de nem idős az apa, hanem 34 éves.. Már bőven ovisok.

2023. máj. 15. 19:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Két barátnőm is 42 volt mikor szült. Egyik lombikkal, másik természetes úton esett teherbe. Mindkettőnek első baba.
2023. máj. 15. 21:11
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

Ez a türelem nekem nem igaz, 18,20 évesen szültem ott sem voltam türelmes, most 44 évesen a 4 évesemmel türelmesebb vagyok.

Energia tényleg kevesebb, de amikor esett az a kis hó, kipattantam a kádból este 7 kor és futottam vele kifele.

2023. máj. 15. 22:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nekem se lesz igaz a türelem. 25 éve várok babára, szóval nem hiszem, hogy türelmetlenséggel lehetne vádolni 🤣 Egyébként gyerekekkel foglalkozom és fát lehet vágni hátamon. Pályakezdőként még azért jobban fel tudtak húzni.

Mondjuk a hónál nekem pont baj lesz, tuti, felveszek egy szánkóztató baby sittert, hogy szerencsétlen ne nagykorúként lásson már először havat, mert én ki nem megyek🤣De ezt már húszévesen eldöntöttem, szóval nincs koze a banya korhoz.

#1,#4

2023. máj. 15. 23:33
 10/10 anonim ***** válasza:
A sógornőm 40-en túl szülte mindkét gyerekét. Szegényt a hányinger szinte végig kínozta, de ez nem hiszem, hogy a kora miatt volt. Az éjszakázást nehezen bírják. A testvéremmel későn ismerkedtek össze, aztán volt vetélése is, ezért volt ennyi idős.
2023. máj. 16. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!