Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed? Ilyen esetben...

Mi a véleményed? Ilyen esetben az anyának uralkodni kellene magán? (hosszú, lent részletezem)

Figyelt kérdés

Ha a nőt elhagyta a férje (a házasság vége felé a férfinek már új kapcsolata volt), és emiatt a nő ki van borulva érzelmileg, ilyenkor kellene uralkodnia magán, olyan értelemben, hogy ne látsszon, ne érződjön rajta, hogy szomorú, rosszkedvű, dühös. Szóval, hogy a gyerek ezáltal ne érezze azt, hogy 'apára haragudni kell, mert elköltözött egy másik nőhöz, és ezért anya szomorú.'

(még ha az anya el is mondja többször, hogy attól még, hogy anya mérges apára, attól még apa szereti őket, a gyerekeit).

2023. máj. 14. 09:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én az arany közepet tartom jó megoldásnak. Nálunk is az elfolytott érzelmek működtek anno és egyértelműen azt érzem, hogy ez nem jó út. De nyilván a gyerekek nyakába önteni minden sz*rt sem jó taktika.

Szerintem semmi baj nincs azzal, ha kimutatjuk az érzéseinket, sőt... Ebből tanulják meg a gyerekek, hogy ők is felvállalhatják őket és bizonyos szintig azt is, hogy hogyan kezelhetik az ezeket. A gyerekekre és rádnézve is káros, ha elnyomod magadban az érzéseidet.

Apuka részéről ez nem fair elvárás! Nem ellene uszítod őket, innentől kezdve meg nehogy már még te legyél a hibás azért, amiért az élete, illetve a gyerekekkel való kapcsolata úgy alakul, ahogy... Állj ki magadért! Jogos van szarul érezni magad és jogod van ezt kimutatni. Nyilván kultúráltan persze.

2023. máj. 14. 13:05
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

Nem robot, nem kell titkolnia a gyerek előtt, hogy szomorú, dühös stb., nem kell állandóan mosolgyó maszkot viselni, de olyasmit mondani, hogy "apára haragudni kell, mert elköltözött egy másik nőhöz, és ezért anya szomorú' az nagyon nem ajánlott.

A gyermek(ek) korától/érettségétől függően el lehet ezt normálisan, a másik szülő kutyázása nélkül is mondani. Érthető a düh, a csalódottság, a fájdalom, de a férjed téged hagyott el, nem a gyerekét, bármennyire is nehéz támogatnod kell abban, hogy szoros maradjon a kapcsolata a gyerekkel. Most nyilván nem egy aggresszív vagy alkoholista apáról beszélve. Majd hogy mi lesz később, mennyire marad jó apja a gyereknek az majd egy későbbi történet lesz.

"Apával sokat vitatkoztunk/veszekedtünk, nem értettünk már egyet sok mindenben/nem tudtunk megegyezni a dolgokban, haragszunk egymásra, apu pedig most elköltözik, ezért én szomorú/dühös vagyok, ezért sírok/vagyok dühös mostanában többször."

A "másik nőt" nem is szükséges beleszőni a mondandóba.

2023. máj. 14. 13:39
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem elvárható. Én anyám is mindent magába fojtott, aztán néha meg apróságok miatt robbant. Sokkal egyszerűbb lett volna, ha akkor lett volna dühös mérsékelten, amikor az események indokolttá tették, nem utólag rajtam csattant volna a harag valami faxság miatt, aminek nem is volt hozzá köze.

Azt meg leszrnám, hogy a férfinek ez nem tetszik. Tán mosolyogni kéne hozzá, hogy elhagyott, azért, hogy neki az új pinával könnyebb legyen, amikor kéthetente egyszer nála vannak a gyerekek? Hogyne bmeg...

2023. máj. 14. 13:41
 14/21 anonim ***** válasza:
56%
3-as: de akkor nem az a baja, hogy kisírt szemmel/sírni/dühösen láttak a gyerekeid, hanem hogy ezekben az esetekben arra hegyezted ki a magyarázatot, hogy "apa a gonosz, meg a másik néni is, aki miatt elköltözött tőlünk". És ebben igaza van. 12-es voltam.
2023. máj. 14. 13:42
 15/21 anonim ***** válasza:
66%
Bocs, de kvára leszarom, hogy apucinak mi lenne a jó. Ő sem gondolt rám és a gyerekére sem, amikor lelépett. Vállalta az új lukat annak minden következményével együtt. A gyereknek meg nem fogok hazudni soha, hogy őt jobb színben tüntessem fel!
2023. máj. 14. 16:09
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem káros lenne, ha eltitkolá a gyerekek elől, hogy rosszul érzi magát. Olyan, mint egy hazugság. És ez az eltitkolás sosem lehet 100%-os, a kicsik megérzik, plusz irreális is, hogy elhagy a legkedvesebb párom és nem is vagyok szomorú?

Szóval mindenképp hamis mintát adna ezzel az anya. Nem kell a sztori részleteit ecsetelni, de egyszerűen fogalmazva el lehet mondani. Apa már nem szeret, már nem lakik velünk, emiatt szomorú vagyok.

2023. máj. 14. 16:30
 17/21 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell uralkodni magán. Nem robot és nem is kell annak mutatni magát. Én elmondanám a gyereknek is az igazat. CSAK az igazat, hogy miért bomlott fel a család. Mert az apja elment máshoz. Ha ilyen lenne, nem hazudnék a gyerekemnek ezzel kapcsolatban, ez biztos.
2023. máj. 14. 20:33
 18/21 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez két külön dolog. Az érzelmein nem tud uralkodni. Az, hogy a pasival beszélni sem hajlandó, viszont szerintem nem tartozik az érzelmekhez, és ezt tudja kontrollálni.
2023. máj. 15. 06:28
 19/21 anonim ***** válasza:
25%

10# A gyerekeit is elhagyta. Fizikailag legalábbis, és ezt a gyerekek is így élik meg. Az "apa csak külön költözött" szépen hangzik, de valójában azt jelenti a gyereknek, hogy "apa nincs itt, apa elment".

Abban viszont egyetértek, hogy az anyának, amennyire bír magán uralkodni, nem kellene azzal nehezítenie a gyerekek helyzetét, hogy látni sem hajlandó az apát. Szóval szerintem a kérdésre a válasz az, hogy valamennyire uralkodnia kellene magán, nem kell bájologni az elvált férjjel, de legalább egy civilizált ismerősi szinten fent kellene tartania az életben is a kapcsolatot, hogy a gyerekek ne zavarodjanak össze aközött, hogy "ti azért szeressétek, de anya utálja és haragszik rá". Szerintem egy gyereknek, aki szereti az anyját, természetes reakciója, hogy aki anyát bántja, aki anyával nem bánik szépen, azt én nem fogom szeretni.

18-as tökéletesen leírta egyébként szerintem.

2023. máj. 15. 11:54
 20/21 gungasam ***** válasza:
0%
Ha valaki belerondít a közös fészekbe akkor igenis botrányt kell csinálni. Ez a normális. Mindenki tudjon róla, mindenki vegye tudomásul és szenvedjen tőle. Így mindenki átélheti a veszteséget a maga módján, és ehhez a gyerekeknek is jussuk van. Ha apuci vagy anyuci kiválik a családból az igenis mindenkinek erkölcsi, anyagi, érzelmi veszteség amit meg kell élni, hogy feldolgozható legyen.
2023. júl. 12. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!