3 baba egymás után? Megéri ez így? (részletezem)
A legnagyobb 2,5 éves, a kicsi 1 éves. Elég valószínű, hogy sikerült a "legkisebb" is. Kb fél éve, hogy jeleztem, visszamennék dolgozni a kicsi 1 éves kora környékén. Egyfolytában lepattintanak, hogy nincs megfelelő pozíció, csak alacsonyabb szinten, amire meg nem érné meg visszamenni max gyed helyett, mert kevesebb maradna a bölcsi, később ovi költségek után, mint így. Ha a 3. megszületik még a kicsi 2 éves kora előtt, akkor elvileg még így is lesz vmennyi tgyás meg magasabb összegű gyed, mint ha megvárnám a gyest. Azzal jönnek még, hogy ha már van 2, akkor érdemes még egyet, mert egy csomó kedvezmény is jön úgy már.
Nekem soha nem volt célom és szándékom házat, kocsit a fenekük alá tolni, az pedig meglenne, hogy amire szükség van, és azon felül szeretnék, meglehessen. Mit gondoltok, mi a jobb út? Kínlódni a munkába állással vagy még egy baba, akit amúgy is szerettünk volna később, és akkor ezzel a családalapítás teljesítve. Azzal már kezdek megbarátkozni, hogy normális állásom legközelebb akkor lesz ebben a "kedves" országban, ha már önellátó korúak lesznek a gyerekek, vagy ha közben lesz időm és energiám építgetni a sajátomat.
Én azt gondolom, hogy így jársz jobban, ha sikerül a legkisebbik is :)
Az utolsó mondatoddal teljesen egyet kell értsek, sajnos...
Mindegy hogykabátot mész vissza dolgozni, vagy 2 év múlva, ha a 3. Lesz 1 éves!!!
Sőt, akkor az önéletrajzában nélkül az lesz hogy 5 év GYED, hanem 7 év GYED...
Na akkor még nehezebb melós találni!
Hát azért érdemes végiggondolni hogy a legkisebbre is lejár egyszer a gyed..( 2 év) és utána mi lesz, ha megéltek egyszál gyesből ( a legkisebb 8 éves koráig gyetből) akkor jó de ha vissza kell menned melózni akkor 3 gyerekkel még nehezebb lesz tudom mert én is így vagyok nekem a legkisebb most lesz 2 és hát sok különbség van 2 kicsi meg 3 kicsi gyerek között, energiában türelemben, anyagiakban többet igényelnek akárki akármit mond, persze egy darabig eljátszanak együtt de legtöbbször inkább igazságot kell tenni köztük...minden munka megvár engem sajnos, és 3 kicsi gyerek FIZIKAI ellátása se piskóta egyéb másról ne is beszéljünk (programok, tanítgatás fejlesztésük stb.)
Pl. mikor egyszerre betegek 3an...na azt senkinek se kívánom. Na nem akarlak lebeszélni persze mindenki maga érzi mennyit bír, van akinek élete a gyereknevelés és nem is vágyik vissza a munka világába, de ha mondjuk muszáj lesz (nekünk is az mivel 25 ezer ft. gyet semmire se elég) akkor bizony vissza kell menni melózni és nem jellemző M-on a 4-6 órás foglalkoztatás...
És mikor 8 óra mellett 3 gyereket kell összeszedni 2-3 különböző helyről (suli ovi bölcsi) akkor az nem semmi.
Úgyhogy lehet csak elodázod a problémát pár évvel és gondolom nem akarsz 3 év múlva még egy negyediket is szülni vagy igen? Bocsi ha igen nem bántásként írtam csak hogy 2 gyerekkel azért még mindig könnyebb mint 3-mal.
De kívánom persze a legjobbakat neked!!
Afölött úgy látszik elsiklik az olvasó, hogy szeretném a saját vállalkozásomat felpörgetni. MINDENKÉPPEN szeretnék én is több lábon állni munka szempontból is, mert ha a drága férjemet elüti a villamos alapon is kell, hogy legyen vmi B terv. A multis munka tényleg nem életem vágya, mint ahogy önmagában a gyereknevelés sem. Arra törekszem, hogy a magam uraként megéljünk. Igazából most az lett volna a nagyon kényelmes, hogy visszaülni abba a pozícióba, amiből eljöttem, de hát ez itt nem Alice csodaországban :). A másik pedig, hogy ha már így benne vagyunk a pelenka, cumi, hisztéria életformában, akkor még egyszer ne kelljen újra kezdeni. Ezzel szerintem épp hogy nem elodázom, hanem sürgetővé tenném a magam lábára állást.
Egyébként köszönöm mindenkinek a választ!
Engem a 2. után kirúgtak, most jön a 3. és még nem találtam munkát.
Sztem addig vállald be a 3-at, amig van bejelentett melóhelyed, mert utána baromi nehéz munkahelyet találni!
Amúgy pedig az önéletrajzba NEM kell beleírni, hogy hány évig voltál GYED-en... Oda azt írod, hogy hány évig voltál egy munkahelyen, úgyhogy jobban jársz!
Én sem a pénzért szülöm a 3-at, de azért jó tudni, hogy vannak kedvezmények. Mire eljutsz a 3-al, hogy vissza kellene menned dolgozni, addig még sokminden történhet a munkahelyeden, vagy a vállalkozásodat is sikerül szépen felfuttatnod.
De ha már útban van a legkisebb, akkor a kérdés már el is van döntve... :)
Ha nem születik meg a 3. a 2. kétéves koráig hanem pl utána négy hónappal akkor gyedről táppénz onnan szüléstől tgyás, gyed.
Én bevállalnám a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!