Lotti,Aisa,Szofi vagy Zselyke? Szerintetek melyik a legjobb? További név ötleteket is várok 😊
Egyiket sem adnám igazán. De ezek közül az Aisa az egyetlen vállalható szerintem, ami, még igazán szép hangzású , különleges és ritka is.
A Zselyke egyenesen szörnyen hangzik. Nekem mindig a petrezselyemre hajazott.
Szofi maximum becenévnek, de anyakönyvbe hivatalosan Zsófi, sokkal normálisabb. Nem vagyunk amcsik.
Lotti, ez sem. Olyan semmilyen, egyszerűen nem szép.
Nekem ezek közül a Zselyke és Szofi tetszik, de az utolsónak igaza van, a Szofinak anyakönyvezve inkább Szófia vagy Zsófia. De még itt néhány név:
Anna
Tamara
Mónika
Gvendolin (ritka, de szerintem szép)
Jázmin
Johanna
Ivonn
Borbála
Babett
Dóra
Fruzsina
Szilvia
Zsanka
Margit
Anikó
Ildikó
Elena
Eszter
Vivien
Viktória
Stb.
Tényleg nagyon sok női név van, és ez még a felénél is kevesebb. Ezek közül hogyha tetszik valamelyik, választhatsz. Szerintem nagyon szépek ezek a nevek🙂🥰.
Aisát, és Zselykét nem adnám
Aisa nekem idegen-hangzású, legalábbis j-vel ejtve mindenképpen; hát, amúgy a-val ejtve nem rossz egyébként, most jövök rá.
Én pl az Aidát is i-vel ejtem, és utálom j-vel. Amúgy az Aida -nevet pl szívesen adnám. Nekem az pl eléggé tetszik, most, hogy így gondolkodom rajta, az Aisa nekem i-vel ejtve sem tetszetős annyira, hogy adnám, vagy, hogy javasolnám másnak, hogy adja:)
Másik, Zselyke nekem gyerekes, színtelen, komolytalan hangzású, dallamtalan, nincs benne nőiesség. ZselykA -formában viszont imádnám.
Lotti helyett Loretta-nevet adnék, és a Lotti annak lenne a becézése. De amúgy a Lotti-név menő, de szerintem csak ,vagy hát főleg; a Loretta becézéseként; vagy pl Lotta is lehet nekem okés, de a Loretta jobb, menőbb, dallamosabb.
Szofi név nekem becenév, csak Szofia formában adnám, ami amúgy menő. A hosszú ó-s Szófia változat meg még okés, de én rövid o-val preferálom; mert nem "egy szónak a fia".
Ha csak a fent említettek közül lehetne választani, akkor Lotti, vagy Szofi lennék szívesen, de ezek helyett kevésbé beceneves-szerű változatot adnék; de amúgy így is jó, de még jobb lenne egy komolyabb, teljesebb, (számomra egyenlő:befejezett) alakban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!