Soha ne vállaljak gyereket a barátommal?
A barátommal komolyan gondoljuk egymással a kapcsolatunkat, de még persze gyereket nem akarunk. Csak ezzel kapcsolatban van egy probléma, még pedig, hogy a barátomnak van egy értelmi fogyatékkal élő testvére. Nem tudom, hogy így érdemes lenne-e vele valaha gyereket vállalni. Még anyám is azt mondta, hogy ha nekem is van egy stikkem (nem vagyok autista vagy ilyesmi, csak olyan szorongó típus vagyok), meg a barátomnak is, és a testvére fogyatékos, akkor nekem biztos beteg gyerekem fog születni, hiszen eleve nem jók a génjeink.
Az unokatestvéremnek is enyhén autista gyereke született, pedig az unokatestvérem is egy okos, tanult ember.
Nekem volt ilyen barátom egyik tesója autista másik meghalz.
Én kizárt hogy vállaljak tőle.
Itt is olvasom aki meg fogyatékostól vállalt vagy rokkanttol és süket is es autista is lett a gyereke.
Nem tanácsos egy gyerek életével szórakozni.
Nem is értem, kb mindenki szorong, ez nem jelent semmilyen akadályt. Ilyen anyám lenne, én is szoronganék.. bár amúgy át enyém is ilyen pesszimista. Pszichoterápiás tudsz járni és nyugodtan vállalj gyereket.
Unoktesó autista gyereke nem számít, a párod tesójának szedjek össze az orvosi papírjait és genetikai tanácsadásra tudtok menni.
Legalább annyi mentális retardált szerzett mint öröklött.
Van olyan teszt, ami vizsgálja, hogy ti milyen “hibás” géneket hordoztok.
Egyszer megcsinálják (nagyon drágán) az első gyerek előtt, aztán ha valamire kijön, hogy mindketten hordozzátok, akkor ugye 25%, hogy kétszeresen örökítitek és előjön.
Ilyenkor magzatvízvételt végeznek specifikusan arra, minden gyereknél.
Nem a 20. században élünk, anyud biztos jót akar, de ma már ez pénzzel elég könnyen megoldható probléma. (Arra számíts, hogy egy ilyen genetikai vizsgálat 600.000 forint körül volt, mikor mi gondolkodtunk rajta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!