Soha ne vállaljak gyereket a barátommal?
A barátommal komolyan gondoljuk egymással a kapcsolatunkat, de még persze gyereket nem akarunk. Csak ezzel kapcsolatban van egy probléma, még pedig, hogy a barátomnak van egy értelmi fogyatékkal élő testvére. Nem tudom, hogy így érdemes lenne-e vele valaha gyereket vállalni. Még anyám is azt mondta, hogy ha nekem is van egy stikkem (nem vagyok autista vagy ilyesmi, csak olyan szorongó típus vagyok), meg a barátomnak is, és a testvére fogyatékos, akkor nekem biztos beteg gyerekem fog születni, hiszen eleve nem jók a génjeink.
Az unokatestvéremnek is enyhén autista gyereke született, pedig az unokatestvérem is egy okos, tanult ember.
Anyád genetikus? Vagy honnan vette a hatalmas ötletét?
Ha komolyan aggasztana ez, akkor ki tudjátok magatokat mindketten vizsgáltatni a barátoddal a gyerekvállalás előtt, hogy különböző ilyen fajta betegségekre mennyire vagytok hajlamosak és a gyereketek mekkora eséllyel lenne ez vagy az.
Egyáltalán nem biztos hogy örökölné a gyerek a mentális problémákat, viszont ilyen esetben tényleg az a legfelelősségteljesebb dolog, ha nem vállaltok gyereket.
Ha úgy érzed hogy nem tudnád gondját viselni egy külön figyelmet igénylő gyereknek, akkor minek lutrizni ezzel?
Aki a szülőségen gondolkozik, annak bele kell kalkulálnia, hogy lehet, hogy valami nem lesz rendben a gyerekével (vagy fizikai, vagy mentális betegséggel születik, vagy akár később lesz valami baja) és el kell döntenie magában, hogy képes-e egy ilyen gyereknek is jó szülője lenni.
Ha a válasz nem, akkor nincs szégyen abban, ha nem vállal gyereket. Ezerszer rosszabb az, amikor valaki mégis vállal, aztán nem képes ellátni az igényeit (ami baromi gyakori).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!