Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak, ha egy...

Mi lehet az oka annak, ha egy anyuka nem élvezi az anyaságot, gyereknevelést (a beteg gyerek esetet leszámítva)?

Figyelt kérdés

Az egyik gyerekneveléses kérdés alatt nem kevés anyuka írta, hogy minden nap a plafonon van a gyerekektől, mert elfogy a türelme, pedig gyerekek előtt türelmes, jókedvű egyén volt, de már ez megszűnt, vagy hogy minden egyes nap piszok nehéz számára, stb..

Persze megértem, ha mondjuk nagyon nehéz eset az egyik gyerek, vagy az egyke.

Miért írják egyre kevesebben, hogy élvezik a gyereknevelést, a vele járó teendőit?

Vagy csak én olvasok több olyat, aki nem szereti az egészet? :/

2023. máj. 10. 16:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többi választ is.

Akkor megnyugodtam, hogy nem állandó jelleggel nehezek, és rosszak a napok, tényleg ezek csak ilyen átmeneti idegeskedések, az én anyum is ha kiborul, olyan dolgokat mond, amiket nem kéne, de utána jön bocsánatot kérni, és megköszöni hogy vagyok neki. :D

Lehet, hogy azok az anyukák, akik azt írják, (például egy anyuka azt írta egy másik ilyen topicos kérdés alá, hogy "ma már megjegyeztem egyszer, hogy kezdek megbolondulni.") hogy nem bírják, kivannak idegileg, stb, csak egy minimális ideig vannak ilyen állapotban.

De igen, valóban, ahogy az #5-ös válaszoló is írja, érdekes, hogy olyan kérdés sosincs amiben megkérdezik hogy miért jó anyának lenni, milyen boldog pillanatok történtek ma.

Ide csak panaszkodni járnak az emberek, de eddig még olyannal is jóformán csak ezen az oldalon találkoztam, aki megbánta. Az összes ismerősöm, akinek egy vagy több gyereke is van, mindegyik örömmel, boldogan beszél a gyerekeiről, imádják őket, ami természetes.

Az igaz, hogy nagyon nehéz tud lenni a gyereknevelés, de volt aki azt írta, sokkal több az öröm és a pozitív dolog benne. Kinek mi :D

2023. máj. 10. 22:11
 12/20 A kérdező kommentje:

#6, ebben nagyon igazad van.

Azon nem csodálkozom, hogy a mai anyák közül sokan belerokkannak egyedül, főleg ha az apuka nem veszi ki a részét a gyereknevelésből.

A nagyszülők sajnos még sok esetben aktív dolgozók, (jó, nem sajnos, tudom hogy kell a pénz) és nem tudnak az unokákra vigyázni, mint régen, amikor több generáció élt együtt, és egy egész hadsereg vigyázott a gyerekekre, és nevelte őket.

2023. máj. 10. 22:16
 13/20 anonim ***** válasza:
28%

Nekem van egy kamasz, egy kamaszkorba lépő és egy 2 éves kisgyerekem.

Szerintem el lehet képzelni. A kicsi ráadásul fejlesztésre szorul, nagyon akaratos, verekedős, hisztérikus és nem is érti amit mondok neki (ezért járunk fejlesztésre). Emellett a kamasz valami katasztrófa, önmagában csak tőle legszívesebben kopaszra tépném a hajam a flegma stílusával és avval hogy semmit az égvilágon nem akar csinálni, se tanulni, se segíteni a házimunkában stb

És persze mindezt egyedül viszem. Hát nem mondom, hogy nincsenek sírógörcseim. Ráadásul segítségem sincs aki néha kicsit levenné őket a vállamról ☹️

Van mikor aranyosak egyébként, de ahhoz a holdnak meg a bolygóknak úgy kell állni xD ja meg anyák napján cukik. A középsővel van a legkevesebb baj. Néha ügyetlen (ilyen típus) de istenem, majd kinövi :)

2023. máj. 13. 15:25
 14/20 anonim ***** válasza:
53%
Pl mert nonstop szívás, azért, és már nem annyira tabu téma beszélni arról, hogy a gyerekneveléshez kb kötél idegzet kell. Amúgy könnyen becsavarodhatsz, belesüllyedsz a depresszióba, vagy még rosszabb, az állandó hisztiktől, a vègtelen gyereksírástól, hogy 60x kell elmondani neki valamit amit nem szabad, és csak azért is csinálja, de ne csapj a kezére mert akkor jön a momzillahaditanács hogy micsoda szar anya vagy aki veri a gyerekét, hogy kb nincs életed mert mindent hozzá kell igazítani, háttérbe szorul a párkapcsolat stb stb.
2023. máj. 13. 23:51
 15/20 A kérdező kommentje:

#14, aki szívásnak élné meg, az ne is vállaljon gyereket.

Te sem :)

2023. máj. 14. 07:57
 16/20 anonim ***** válasza:
34%
15. Ne viccelj, Isten ments, nem cseszném el gyerekkel az életem Eszemben sincs. Amiket leírtam, a gyerekes barátnőim szokták mondani a rosszabb időszakaikban.:) Bár ezek amúgy is elég nyilvánvaló negatívumai a gyerekvállalásnak.
2023. máj. 14. 08:06
 17/20 A kérdező kommentje:

#15, és nem zavar, hogy gyerekeseknek szólt a kérdés?

Imádom, amikor azoknak teszek fel kérdést, akiknek gyerekük van, erre megjelennek a gyerekellenes emberek, hogy miért szar gyereket vállalni.

Ha nem akarsz, minek jössz ebbe a topicba?

2023. máj. 14. 08:08
 18/20 anonim ***** válasza:
38%
17. És téged nem zavar, hogy releváns választ adtam, mert azt írtam le amit gyerekes baratnőim mondtak ezzel kapcsolatban? Mindegy, hagyjuk. Akik még egy pár soros kommentet sem fognak fel, azokkal nem állok le vitázni. Ha nem érted, nem érted. További szép napot.
2023. máj. 14. 17:28
 19/20 anonim ***** válasza:
en mar a 70 es evekben sem elveztem az anyasagot minden nap bantam hogy szultem pedig egeszseges volt a gyerek. sose ereztem azt a hatalmas elsopro anyai szeretetet foleg amig kicsi volt. amikor mar tini lett jobb volt de a mai eszemmel sose akartam volna gyereket. amikor lett egy mehen kivulim es megoperaltak hatalmas megkonnyebbules volt hogy nem fog megszuletni pedig majdnem belehaltam a vervesztesegbe.
2024. márc. 30. 09:24
 20/20 anonim ***** válasza:
szegeny 9 es nem irigyellek. nalam bizonyos fokig poroszos neveles volt es meg ugy is untam az egeszet es elegem volt.este lefektettem es nem vettem felha szetorditotta a fejet akkor se. hamar le is szokott rola. nem volt szoptatasi gond mert nem voltam hajlando ra elso naptol tapszert kapott. sot uram bocsa el is vertem a feneket ha raszolgalt vagy a kezere csaptam ha megerdemelte. nem volt anyukat utlegeljuk vissza pofazunk verekszunk. en nem a baratnoje voltam hanem az anyja ezzel eleg sok mindentol meg is kimeltem magamat. es nem korulotte forgott a vilag sem csecsemo koraban sem kesobb.
2024. márc. 30. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!