Milyen gyakori láthatást állapítottak meg nálatok? Nagyszülő is indított külön eljárást?
Sziasztok! Párotok milyen időközönként és hány óra/nap láthatást kapott? Te is a gyerekekkel tartasz vagy egyedül mentek? Nagyszülő megelégszik ennyi láthatással vagy ő is ba.szakszik, hogy pereskedni akar?
Apuka/anyuka nem akar belezavarni az életedbe, így hogy külön vagytok?
Apukával meg tudtunk egyezni, egyik hétvége az övé, másik az enyém, nálam van a Pici hétköznaponként, de szoktak találkozni, néha ott alszik. Közel lakunk egymáshoz, néha hármasban is megyünk programozni. Vele simán ment a megegyezés, amióta külön vagyunk, semmi vita, baráti a viszony.
Na de a nagyszülők...anyám és volt anyósom is kőkemény, anyámra random párhavonta jön rá a hoppáré, hogy unokazni akar. Addig semmi, ha orvoshoz kell mennem(fontos lett volna), nem vigyáz rá, mert neki van élete, mit képzelek, de ha ő akarja, akkor most és azonnal, járjon iskolába is oda, majd ő neveli(!), két nap múlva "ő ilyet nem mondott", ijesztő sztorikat mesél a gyereknek, aki mindig szorong a látogatások után. Egy ideje nem hagyom őket kettesben, én is ott vagyok, hallgatva a megjegyzéseket, sipákolást. Nekem is gyomoridegem van utána pár napig.
Anyós még keményebb, vele én nem tartom a kapcsolatot, a számát is le kellett tiltanom,rendesen zaklatott, üvöltött velem("családtagokkal" mind ezt csinálja), ő sokszáz km-re lakik, de agresszív, rendőrséggel fenyegeti az apukát, ha nem veszi fel munkaidőben, vagy ha nála van a gyerek, ha kimarad egy videochat, már "rohadjon le a kezed, süljön ki a szemed kisfiam". Nem kisebbségi , meglepő módon. Exem gyenge megszakítani vele a kapcsolatot. A lánya szobáját korszerűsítette, csinált egy Disneylandet, ahányszor leutaznak a megbeszélt 2 napból egy hét lesz, a gyerek agyon manipulálva, ellenségesen, megzavarodva és lefogyva érkezik. Na ilyenkor szoktam az idegbaj szélén táncolni, de ezt a részét apuka intézi, sok vita után megegyeztünk, hogy tartsa féken az anyját, újabban ritkítja a kapcsolatot, finoman építi le. Igen, a nagyszülők nagyban benne voltak, hogy csonka család lettünk.
Szóval nagyszülők pereskedni akarnak, mi viszont megegyeztünk, nekünk jó így, nem tartunk be egymásnak. Remélem ennél rosszabb nem lesz a helyzet.
A legjobban az fáj és dühít, hogy a két öreg spinkó fel sem fogja, mekkora kárt tesz a gyerek lelkében, és csak presztízskérdés náluk az unoka,úgy kezelik, mint egy tárgyat. Azon vagyok, hogy ennek az őrületnek balhé nélkül, békésen véget vessek.
De miért kell alapból úgy hozzáállni a nagyszülőkhöz, hogy b*szakodnak, ha esetleg havi 1-2 alkalomnál többet szívesen làtnák az unokájukat?
A te szüleidnek sem engeded látni gyakrabban a gyereket, vagy nekik lehet, mert nálad maradt? Azért, mert a férjeddel elváltatok, az apja még az apja marad, a nagyszülei meg a nagyszülei, ha amúgy szívesen részt vennének az életében és normálisak (nem, azért, mert nem értetek mindenben egyet, még nem automatikusan idióták) akkor felesleges megvonni tőlük, hogy részt vegyenek a gyerek életében.
Még mindig számít életedbe belezavarásnak? Azt kell elfogadnod, hogy mikor gyereket vállaltál, bizony elfogadtad, hogy bizonyos emberek az életed részei lesznek a gyerek által, őket nem lehet kitörölni, a gyerek nem a te tulajdonod.
Azt kell elfogadnod, hogy mikor gyereket vállaltál, bizony elfogadtad, hogy bizonyos emberek az életed részei lesznek a gyerek által, őket nem lehet kitörölni, a gyerek nem a te tulajdonod. - dehogynem lehet kitörölni.
Anyós pl semmi szín alatt nem láthatja a gyerekemet, kettesben meg főleg nem maradhat vele, mert egy passzív-agresszív hp, aki vagy ordibál a gyerekkel, vagy csenddel ver. Ilyen emberhez nem engedem a gyereket, nem érdekel, ki mit gondol.
"Anyós pl semmi szín alatt nem láthatja a gyerekemet, kettesben meg főleg nem maradhat vele, mert egy passzív-agresszív hp, aki vagy ordibál a gyerekkel, vagy csenddel ver. "
Ha az apja elviszi hozzá, ott hagyja vele, azt hogy akadályozod meg?
"azt meg ki nem szarja le hogy a nagyszülő mit akar, ha káros hatással van a gyerekre?"
Jó, hát az elvált anyukák 90%-a szerint az apuka meg a családja mindig káros hatással van, bezzeg ő meg a családja nem, pedig na, nézzük meg meg, mennyi lelki sérült anyuka van, aki lelkisérült gyereket nevelt fel.
Az anyuka úgyse tudja ezt reálisan felmérni, mert valószínű, hogy alapból ellenségesen áll a másik oldalhoz, a kérdésből is ez jön le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!