A nagyszülők nem segítenek, pedig lenne rá lehetőség?
Nem a nagyszülők feladata persze a gyerekre vigyázni, de annyira frusztráló, hogy elvileg nálunk minden nagyszülő imádja az unokát, állandóan kérdeznek róla, képeket kérnek, mondják milyen jó lesz később ha náluk lesz az unoka, mégse tesznek semmi erőfeszítést, hogy többet lássák őt. 1 éves a kisfiam, és a nagyszülők mindkét oldalról kb havonta látják, pedig nincs hatalmas távolság. Mindig nekünk kell menni, mert nekik macerás ideutazni (van autójuk pedig). Egyáltalán nem tudjuk rájuk bízni a gyerkőcöt, mert sose érnek rá. Szerencsére a férjem kiveszi a részét mindenből, így ketten megoldunk mindent, külön külön ki is tudunk mozdulni, de együtt kettesben soha semmi.
Nektek nem esik ez rosszul, akik hasonló helyzetben vannak? Én imádtam a nagyszüleim, de valószínű a kisfiamnak soha nem lesz ilyen kapcsolata a nagyszüleivel. :(
Kérdező szüleid és a párod szülei sem igaz nagyszülö típusúak.
El kell fogadnod.
Ennek folyománya lesz majd, hogy ti lesztek a szemetek, hogy az unoka egy idő után nem is akar menni és nulla ragaszkodása van a nagyszülők irányában.
Rengeteg ilyet látok a környezetemben, és a durva, hognpar évtizede olyan rendszer volt, hogy a most kisujjukat eltartó nagyszülők anno igencsak a saját szüleik segítségével nevelték a gyerekeiket... Hát ez a világ van.
5ös, akkor nyilván azt is tudo hogy a te purgyéid ellátása a TE kötelességed. Gondolom egy nagyszülő se állt késsel a torokodnál szex közben hogy nekik csináljatok unokát. A te kötelességed nevelni őket, bizony, akkor is ha nem jut idő pasizgatni, meg szórakozgatni. Tudod, ez a fránya kötelesség:-(
de nem baj majd te lehetsz 0/24ben az unokáiddal mert ez lesz a kötelességed.
Hát, fura vagy. Illetve azt gondolom, ez is egyfajta pszichés probléma, hogy ilyen szinten ragaszkodsz valakihez, aki sz*r szülő volt, meg "nem szimpatikus, mint ember", én a sz*r szülőmet nem láttam évek óta, így nem is tud semmivel felcseszni, mint téged a tied.
Erőltetés helyett elengedhetnéd.
Nem kell unokázni, főleg nem egy olyan országban, ahol sok 60+ nagymama még 8 órában tolja a szekeret.
Nincs unokám, de ha lenne sem akarnék újra babázni, felelősséget, meg mindent, amivel egy gyerek jár úgy, hogy hétközben melózom, és hétvégén szeretném azzal tölteni a napomat, amivel jónak látom, nem egy kétéves szórakoztatásával.
Bocs, 2 gyerek után hadd legyek már idősebb koromra kicsit "önző".
Hacsak nem a nagyszülők köteleztek a szülésre, akkor van egy rossz hírem, a gyerek ellátása, nevelése, szórakoztatása bizony csakis a te és a gyerek apja kötelessége.
Röhejes, hogy van aki szerint joga van másra erőltetni az akaratát, meg beosztani más idejét csak mert méltóztatott szülni.
Kérdező, te mennyit segítesz heti szinten a nagyszülőknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!