Karrierista lennek?

Figyelt kérdés
A férjem szerint karrierista vagyok, mert a gyerek 4 éves lett, és úgy döntöttem, higy elég, és szeretnék dolgozni. Neki ez nem tetszik, mert akkor neki is többször elkene hozni a gyereket, vagy vele maradni ha beteg. Segítségünk nincs, és nem tetszik neki hogy én dolgozni akarok. Mert így is az ő fizetése töredékét kapnak, mivel ő vállalkozó. Elmagyaraztam neki, hogy ha csak én maradok tappenzen, vele ha beteg és elég gyakori, hogy beteg akkor ki rúgnak. Nem home officos melóm lenne. Napok óta megy a veszekedés, hogy ő nem tud se a háztartásban, se a gyereket elhozni, vele maradni.. Mert ő 1 millió felett is megekeresi a pent, és ha én haza rangatom ilyenek miatt, neki is csökken a fizuja.. Mi a megoldás? Én vagyok önző, hogy elég volt,hogy csak háztartást vezeték, meg a gyerekkel vagyok? Nagyszülők sajnos nem lehet számítani, alkohol függők... Ahol nincs segítség, és a férj 4x annyit keres mint a nő,hogy oldatok meg?
2023. máj. 1. 09:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Ha egymilliót keres fizesse a szittert! És ha tegyük fel hazaállít azzal, hogy szerelmes én nem beléd az lesz az első, hogy azzal támad, hogy semmirekellő eltartott vagy. Én biztosan nem adnám fel a karrierem egy férfi kényelméért sem (ebbe a saját fiam is beletartozik😅), ha bármi történne tudom, hogy meglennék. Imádom, hogy a karrierista szitokszó, de kizárólag ha nő vagy.
2023. máj. 1. 09:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem is vállalkozó, oszt többnyire mégis megoldja, hogy ha nekem dolgom van, akkor itthon tudjon maradni a gyerekekkel.
2023. máj. 1. 09:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Azzal is érvel, hogy nem vagyunk rászorulva, van még 1 ingatlanunk, ami ki van adva, meg egy kis nyaraló ami még csak tervben van kiadásra. Gyereknek is jobb, ha itthon vagyok majd, és tudom vinni majd mindenfele edzésre. Úgy vele marad, ha dolgom van vagy baratnokkel elmegyek, de úgy, hogy ha dolgoznék heti többször kéne eljonnie 3 körül és vele maradni amíg hazaerek. És havi minimum 1 hetet vele lenni, ha beteg. Mert eddig minden hónapban 2 hetet itthon voltunk, mivel minden kis kohintessel kidobjak az ovibol sajna.
2023. máj. 1. 09:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem karriaerista, szerintem ez lenne a normális, nem akarsz kiszolgáltatott lenni. Megbeszélném vele, hogy oké szívem, nem megyek vissza dolgozni, viszont megyünk az ügyvédhez, aláírsz nekem egy szerződést, hogy ha elválunk, akkor is fizetsz nekünk minden hónapban 300 ezret, és akkor itthon maradok, és keresek egy hobbyt.

Más esetben meg mivel te is annyira ott voltál mikor csináltuk, megoldod szépen hogy hazajössz mikor kell.

2023. máj. 1. 09:56
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de ez a klasszikus felállás. A férfi beleszokott a stabil hátterország jelenlétébe, és nem akar engedni belőle. Ezt át kell beszélni, feszültség lesz belőle még, de egy idő után megszokják az apukák, hogy vége a jó világnak.
2023. máj. 1. 10:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak te vagy karrierista? Ő nem?

Ha nem boldogultok ketten, majd megfizettek egy segítséget, anyagilag ugyanott vagytok, de szellemileg te is kielégültebb lehetsz, mert nem csak háztartási robot vagy. Szerintem ez egy nőnek is lehet természetes igénye. Nincs azzal bajom, ha valaki otthon marad, de ne kényszerítsenek bele senkit bakker. Az a gyerek közös, nem csak a nő dolga ellátni.

Arról nem is beszélve, hogy igen... mi van akkor ha apukával történik valami és egyedül kell helytállnod a világban?

2023. máj. 1. 10:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A kiszolgáltatottságot kikerülném azzal, hogy ok, maradok otthon, de akkor szerződésbe írjuk, hogy egy esetleges válás esetén mennyi pénzt fizet NEKEM havonta a gyerektartáson felül, házastársi tartásdíjként, melyik ingatlan marad az enyém. Mert arra nem várnék, mikor állít haza azzal, hogy beleszeretett a szomszéd Juliskába, válni akar, költözzek onnan a gyerekkel, és majd fizeti a bíróság által megítélt 30-40 ezret havonta, és osszam be...

Viszont ez arra nem megoldás, ha vele bármi történik hirtelen, akkor te mihez kezdesz, hová mész mondjuk dolgozni 10 év kihagyás után, amiből keresel annyit, hogy eltartsd magatokat?

2023. máj. 1. 10:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha hajlandóak vagytok egymással kompromisszumokat keresni, akkor egy részmunkaidős állás lesz a megoldás. Én is 6 órában dolgoztam, amíg ovisok-alsósok voltak a gyerekek, és így tudtam menni értük időben délután. A betegség, hát az szívás, de ezt meg értesd meg a férjeddel, hogy ennyi anyagi veszteséget igazán beáldozhattok azért, hogy a te (remélhetőleg örömmel végzett) munkád is megmaradjon, és ne kelljen havonta új melót keresned, és új cégekhez alkalmazkodnod.
2023. máj. 1. 10:58
 9/11 babyboom567 ***** válasza:

Én pedig pont azért lettem vállalkozó,hogy tudjam intézni a gyereket.6 éves minimálisan autizmusban érintett, adhd-s, beszédfogyatékos,rengeteget járunk fejlesztésre,pszihológushoz.A speciális ovi 40 percre van tőlünk, az nekem 3 óra a napomból,hogy oviba hordom a gyereket és érte megyek.

Többféle masszázst tanultam/csinálok(talp,kéz,aroma,arc), meg mlm-es üzletem(doterra) van 2 éve.A masszázs kötöttebb,de 2-3 vendégnél nem vállalok többet egy nap, szóval ha betegség van nagyon ritkán, azon lehet variálni,meg az állandó vendégeim nagyon megértőek.A nyári szünetet meg úgy oldottuk meg, hogy heti 2 nap vállaltam vendéget,(ekkor ügyeletbe volt a gyerekem), a nyár első felében, júliusban meg augusztusban "szabin" voltam.Maximum,ha volt igény, akkor délután házhoz mentem.

2023. máj. 1. 11:09
 10/11 anonim ***** válasza:
89%
Az tök mind1 neki amúgy, hogy majd nyugdíjad meg nem lesz?...vagy ha vele bármi történik? Ennyi idő kihagyás után is nehéz már elhelyezkedni nem még később. Szar érzés lehet teljesen eltartottnak lenni. Helyedben amúgy képezném magam és keresnék egy jó HO-s melót.
2023. máj. 1. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.