Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj a mai világban, ha...

Miért baj a mai világban, ha a nagyszülők vigyáznak a gyerekre?

Figyelt kérdés
Az én szüleim még nem nyugdíjasok, de anya óvónő, lesz 4 hét egybefüggő szabadsága a nyáron, így ő fog akkor a gyerekeimmel és tesóm gyerekével lenni. Nem kényszerből, hanem önként, nagyon szereti az unokákat, imádja ha nála vannak, ahogy apám is. Mikor elmeséltem másoknak rengeteg rosszindulatú kérdést, beszólást kaptam érte. A klasszikusok is köztük voltak, mint a minek vagy kinek szültem őket. Nem értem mi a baj ezzel. Mikor mi voltunk gyerekek akkor az egész nyarat a nagyszülőkkel töltöttük, nagyon sok ismerősöm van, aki szintén. Akkoriban tök elfogadott volt. Mi ez a nagyszülő ellenesség mostanában?
2023. ápr. 30. 10:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
Én mindig irigykedtem mert 1 mamámvolt ő is mellettünk lakott. A bátyáim még a tiszai mamánál nyaralhattak annó, mikor szüldttem már nem éltek. Most nálunk ugxan ez szüleim nincsenek anyósékkal egy udvarban lakunk, {regek is és nem lehet rábízni úgx hogy mi nem vagyunk a közelben.
2023. ápr. 30. 12:55
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

Ami más volt amikor mi voltunk sokat nagyszülőknél nyaranta, hogy ők már akkor nem dolgoztak.

Most anyukám lassan 60 éves és még dolgozik. Fizikailag sincs jó állapotban, de hajtani kell. Fáradt, és még szabad napjain is unokákra vigyáz. Szereti őket, sokat van velük és aktívan játszik, kitalál előre elkészíthető dolgokat, énekel stb. Nem csak felügyeli hogy ne öljék meg magukat, tényleg odateszi magát. De néha azért látom rajta hogy ez nagyon sok így neki. Ha nyugdíjas lesz, jobb lesz, mert így gyakorlatilag sosincs szabadnapja. Néha elszólja magát, nem is akar senkit megbántani azzal hogy megmondja hogy inkább pihenne picit.

Amúgy nem tudom miért szól bele bárki más életébe. Mindenki hadd csinálja úgy ahogy neki megfelel. Oké hogy ő sajá tapasztalatai alapján nem tudja elképzelni hogy mondjuk a nagymama önként vigyáz a gyerekekre mert szereti őket, nem is kötelezö elhinni, de nem is kötelező kimondani amit gondol.

Annyira utálom ezt. Ha nem érinti az életünket akkor tartsuk meg magunknak a véleményünket.

2023. ápr. 30. 13:27
 13/18 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell semmit elmondani másoknak. A magyar nők közt sok a primitív, rosszundulatú
2023. ápr. 30. 14:09
 14/18 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem is csak irigység. Én szüleim, amikor csak tudnak, önként vigyáznak a fiamra, csak egyelőre túl pici, hogy hosszú időre náluk maradjon (18 hónapos). De már most egyértelmű, hogy hatalmas a rajongás a nagyszülők felé, nekem ez is hatalmas segítség, úgyhogy más keserűsége miatt én biztos nem vonnám meg tőlük ezt a kapcsolatot.
2023. ápr. 30. 14:19
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
A világon semmi baj nincs ezzel. A gyerek meg szerencsés, hogy szerető nagyszülőket is fog ismerni, az ő jó példájukat, értékítéletüket is megtanulhatja. És különben is mennyivel jobb már egy nagyszülőnél lenni nyáron, mint napköziben?!
2023. ápr. 30. 14:32
 16/18 anonim ***** válasza:
54%

Ahogy mások is írják, irigység. Hozzáteszem, megértem, mert borzalmas szívás, ha nincs hova rakni nyáron a gyereket, és nulla énideje van egy anyának, mert nincs nagyszülői segítség. És van olyan is, akinek az az elve, hogy a gyerekhez kizárólag az anyának, esetleg apának van joga...

Nálunk édesanyám felmondott és én fizetem a megélhetését, cserébe intézi a gyerekeket nappal egészen pici koruktól kezdve. Teljesen megbízom benne. Megfizethetetlen, hogy nem kell szenvedni a bölcsivel, csilliárdnyi táppénzzel, nyári szünettel. A gyerekek meg gyönyörűen alkalmazkodnak, kiegyensúlyozottak.

2023. ápr. 30. 15:42
 17/18 anonim ***** válasza:
83%

Eletem legjobb nyarai voltak a mamamnal. Minden nyari szunetben ott voltam, hetvegere mentem haza, de akkor se nagy orommel.

Reggelire a mamam kakaoja, vagy tea, jo cukrosan, tojas, vagy fustolt sonka, friss zsemle. Finom ebed, delutan hazi fagyi, vagy eper, vacsora mint a reggeli. Este neztuk a tv-t tatammal. Mi is jatszottunk az utcaban a gyerekekkel, vagy mentunk a mamammal biciklizni, setalni a faluba.

Az egyik hatalmas szomorusagom, hogy ez en gyerekem nem elheti mindezt at ... sajnos anyukam masik orszagban el, es mar kozelebb van a 80-hoz, o is, es en is keson szultunk.

2023. ápr. 30. 18:23
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
9es vagyok...miert pontoznak le ennyire? :-D
2023. ápr. 30. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!