Más is van, aki nem igazán jön ki a többi anyukával?
Figyelt kérdés
Nem úgy értem, hogy leállok bárkivel is vitatkozni, csak nem találom meg a közös hangot. Fél éves a kisfiam. A baráti körömben nem sokaknak van gyereke, így próbáltam ismerkedni. Én nem annyira szeretek sziruposkodni, gagyogva beszélni, mindent T/3-ban mondani. Kellemetlenül érzem magam tőke, mintha gyagyás lenne a másik. A férjemet se hívom apának. A másik pedig, hogy mindenki gyereke zseni. De tényleg 10-ből 8-an azzal kezdik, hogy miben kiemelkedő a fél-1 éves gyerek. Valahogy nincsenek laza témák, csak a kérdezgetés megy, hogy kinek a gyereke mit csinál és mit nem, tanácsok, hogy vigye mindenki dévényeshez stb. Nekem szorongást okoz. Tudom, akkor nem kell barátkozni, ha nem tetszik. Én elfogadom és akkor biztos valóban nem kell. Csak tapasztalatok érdekelnek. Más is van így, vagy rossz a felfogásom?2023. ápr. 27. 15:46
21/36 anonim válasza:
Miért hívnád a férjedet apának?????
22/36 A kérdező kommentje:
#20 Tényleg T/1 😂 Jó nagy marhaságot írtam. Köszi! 🙂
Ilyen zárt csoportban próbálkoztam, ahol a babámmal egyidős babák anyukái vannak. Amúgy igazából nincs baj azzal, aki kedves, de mellette csinálja ezeket a dolgokat. Mármint nem igen tudunk beszélgetni, de gondolom, hogy eh csak az ő hibájuk. Vannak akik nyomatják ezeket és emellett még arrogánsak és okoskodnak is. De biztos nem mindenki ilyen, lehet csak ők az aktívabbak.
#19 Na, mit ad Isten és a gyerek mégsem hívja Szerelmemnek? 🙂
2023. ápr. 27. 19:04
23/36 A kérdező kommentje:
#21 Én nem hívnám, de sok nő hívja úgy a gyerek jelenléte nélkül is. Erről beszéltem, nem arról, amikor azt mondod a gyereknek, hogy apa mindjárt ad neked vacsorát pl.
2023. ápr. 27. 19:05
24/36 A kérdező kommentje:
#20 *nem csak az ő hibájuk akart lenni
2023. ápr. 27. 19:06
25/36 anonim válasza:
Kerdezo,te is itt okoskodsz ne is haragudj.
26/36 anonim válasza:
Én is valahogy így vagyok ezzel, mint te, kérdező. Gyerek előtt se nagyon találtam a velem egykorú nőkkel a hangot, azóta viszont kész katasztrófa. Rendesen kapaszkodok azokba, akik végre tudnak más témáról is beszélni, mint az "én tudom hogy kell jól nevelni/az én gyerekem a tökéletes" típusú beszédek. Egy rokonnal is alig tartom azóta a kapcsolatot, mert egyszerűen kiszülte az agyát, vagy nem tudom, nem lehet vele normálisan beszélgetni. Én is kiszültem, de nekem másban mutatkozik meg, inkább a memóriám romlott le. (Ja és az apás dolog, én herótot kapok ettől, sógornőm tesómat is apának hívja, még ha a gyerek nincs is ott, aztán az ő apja jelenlétében is szintén úgy hívja, és néha teljesen érthetetlen ahogy beszél, mert halvány lila gőzöm nincs, hogy amikor pl nagyit mond, akkor az ő nagyija, az én nagyim, az ő anyja, vagy az én anyám van a mondatban, mert a gyerek szemszögéből beszél állandóan. Én meg becenéven hívom a férjemet, a gyerekeim apának. Ha a gyereknek mondom, persze úgy mondom, hogy vidd oda apádnak, vagy apa most elment, stb. De én nem hívom így. Max apjuknak néha 😀)
27/36 A kérdező kommentje:
#26 Pontosan erre gondoltam, amit leírsz. Azért örülök, hogy nem csak azt a visszajelzést kapom, hogy szemét dög vagyok, amiért ez nekem nem szimpatikus. Ahogy te is írod, a gyereknek nyilván nem mondom, hogy Drágám/Feri (kinek mi) mindjárt felvesz, neki mondom, hogy apa felvesz. De én is arról beszélek, akinek beégett az hogy Apa és tök zavaróan minden helyzetben úgy hívja. Nálunk ez nem ment a családban így volt, hogy tényleg azt hittem, hogy a saját apjáról beszél. A másik meg, hogy amikor felnőtt társaságban vagyok szeretem ha ennek megfelelően beszélünk. Ilyenkor nem érdekel, hogy nehezen kakcsizunk meg kipirosodott a popónk. Ha a gyerekről beszélünk is lehet másképp. Az említett csoportban volt, aki már csak azért kioktatott, hogy válaszoltam egy feltett kérdésre. Nevezetesen hogy ki milyen gyakran fürdeti a babát. Leírtam én hogy csinálom, és jött, hogy az ezért meg azért nem jó a babónak és náluk még Apa is tudja, hogy mit hogyan fürdés témában. Szóval gyagyás gügyögve le lettem oltva egy egy soros válasz miatt. Erről beszélek.
2023. ápr. 27. 19:28
28/36 A kérdező kommentje:
#25, Lehet, hogy igazad van és okoskodok én is. Nem az volt a célom. Engem tényleg érdekelt, hogy ki hogy éli meg. Az ellentétes vélemények is érdekelnek, csak ez a magas lovazás fölösleges szerintem.
2023. ápr. 27. 19:31
29/36 anonim válasza:
Igazam van szerinted,azert pontozgatsz le 😂😂😂
30/36 A kérdező kommentje:
#29 Mert amúgy szerinted érdemben válaszoltál a kérdésre? Vagy mire járna a zöld pacsi? Annyit bárki ide tud böfögni, hogy bezzeg te is. De semmi értékelhetőt nem írtál, nem érvelsz. Akkor?
2023. ápr. 27. 20:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!