Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tesztek ki a gyermekeite...

Miért tesztek ki a gyermekeitekről képet a közösségi médiára?👇🏼

Figyelt kérdés

Mi megbeszéltük, hogy nem teszünk róla ki képet, videót sehova. Majd ha annyi idős lesz, akkor tesz ki magáról ha akar.

Viszont rengeteg gyerekről tesznek ki Facebookon, TikTokon, Instagramon képet, videót egyaránt.

Persze én is büszke vagyok rá, de nekem ez annyira nem szimpi.

Normális kulturált válaszokat szeretnék. Amit itt leírtam az az én véleményem. A kérdés azért került kiírásra, mert kíváncsi vagyok mások szemszögére is.

2023. ápr. 27. 12:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon ritkán rakok ki, kb 3 hónapban 1x, akkor is inkább sztoriba. Szerintem nem normális dolog mindenféle képet kirakni a gyerekről főleg nem állandóan, értem ha büszke rá, de nem tudom miért kell mind a 300 jott-ment ismerősnek látnia. Nekem pl 80 körüli ismerősöm van, de őket tényleg ismerem, nem a szomszédom unokatestvérenek a férjének az öccsének a barátnője, akit egyszer láttam.

Szerintem senki nem örül, ha megkérdezés nélkül tesz fel valaki más képet róla a netre, akkor a gyerekedet miért kell kitenni ennek napi szinten? Azt már meg sem említem, ha valaki olyat tesz fel, ahol a gyerek pucér, fél pucér, sír vagy hasonló. Betegnek tartom az ilyet.

30

2023. ápr. 27. 15:33
 12/26 anonim ***** válasza:
71%

A legkisebb Fiunkról nincs kint fotó, a másik három Fiunktól pedig mindig megkérdezem, hogy engedélyezik-e? Ők már el tudják dönteni, hogy szeretnék-e, a kicsi még nem, így Róla nem teszek ki. A nagyobbakról van kiskori, mert amikor kezdtem a közösségi médiában jelen lenni, még nem így gondolkodtam, de azóta változott a nézetem. (Azok a fotók is véleményeztetve vannak, maradtak, amibe beleegyeztek a Fiúk).

40N

2023. ápr. 27. 15:51
 13/26 anonim ***** válasza:
74%

Visszakérdezek: mi történik ha 300 jött-ment ismerős látja, hogy a gyerek homokozik, kisállatot simogat, legozik stb? (Tételezzük föl semmilyen kompromittáló képről nincs szó)

(Btw tök mindegy hogy ennyi ismerősöd van, mert tudjuk hogy a Fb algoritmus nem mindenkinek dobja föl)

2023. ápr. 27. 16:05
 14/26 anonim ***** válasza:
66%

Akit zavar, azt azért zavarja, mert nem kötődik a gyerekhez. Vagy a szülői, lehet, nem is ismeri, csak az előző munkahelyén egy teremben voltak vagy 5 napig együtt kellett dolgozniuk. 🤷🏻‍♀️

Az én egyik barátnőm sok képet megoszt a párjáról, magáról, a cicáiról, a kreatív hobbijáról. Semmi dekoratív nincs ezeken a képekben, de olyan jó látni őket, jó ránézni. Aranyosak, nekem szépek, látom, hogy mennyire élvezi az új hobbiját. Olyan családias, szeretetteljes hangulata van ezeknek az albumoknak, jó rájuk nézni. Szeretem őket. Van, hogy hozzá is szólók. :) Heti 4x biztos látom őket, nekem rendben van.

Van a másik barátnőm, kuwaiitban élnek. Facebook-on, instán gyakran oszt meg családi képeket, a kisfiáról is. Jó nézni őket, hogy mennyire örülnek egymásnak, mekkora már a fiú, mekkorák már a testvérei, akik a derekamig értek, míg itthon éltek. Őket is szeretem, büszke vagyok rájuk, a sok nehézség ellenére boldogok. Ő havi szinten 4-5 képet feltöltenek, heti szinten sztoriznak. Boldog anyuka, boldog feleség, én meg örülök ennek.

Aki csak ismerős és két hetente posztol a halott kutyájáról, ő engem nem érdekel, de 1 mp-n belül el tudom tekerni. Nem is várom végig a sztorit.

Engem nem zavarnak a babás posztok, mert nagyon hamar el tudok tekerni onnan és mellette nagyon tartalmasak, szórakoztatóak a social media felületek, amiket használok. Instán pszichológia, rajz/festmény, tiktokon humor, ismeretterjesztés, tudomány, növények, sütemények, stb. Facebook-on humor, hírek, sztorizós csoportok, zene.

Ezekre figyelek, nem arra, ami nem érdekel. 😊 Aki nagyon sok, de szeretném megtartani ismerősnek, annak rámegyek a profiljára és leállítom a követését. Akit meg nem akarok tartogatni, attól megválok. Ilyen egyszerű.

2023. ápr. 27. 20:30
 15/26 anonim ***** válasza:
40%

A fb gáz. Én semmiről nem rakok ki képet vagy írok ki dalszöveget vagy lájkolok boltot.

Elég gáz, aki így nyomja szerintem, viszont különösebben nem zavar, elvégre nem is olvasom. A bénák szépen nézegetik egymás marhaságait, hát, egészségükre.

2023. ápr. 27. 22:01
 16/26 A kérdező kommentje:

Félreértés ne essék, engem oléyan szinten, hogy zavarjon nem érdekel. A miért az ami érdekel. Persze, ha látok egy gyerkőcöt aranyos meg minden, de mivel az internet korában élünk sok mindenre fel lehet használni egy képet, hiába nincsen rajta kivetni való. A másik, mint irtam én annak a hive vagyok, hogy majd eldönti, ha annyi idős lesz.

Köszi a válaszokat.

Mindenkinek ment a pipa.:)

2023. ápr. 27. 22:08
 17/26 anonim ***** válasza:
35%
Mármint mire lehet az interneten felhasználni egy gyerek képet?
2023. ápr. 28. 12:38
 18/26 anonim ***** válasza:
67%

Kamu posztokra. Például egy a homokozóból épp kimászott nyakig koszos kisgyerek képével simán lehet adományozt kuncsorogni a jószívű, ám végtelen buta emberektől.

Anyuka (és vannak azért többen) megosztja a képet a gyerekről mondjuk mandulaműtét után, a gyerek még alszik, csöpög az infúzió. Erre olyan rákos, leukémiás sztorit rá lehet húzni, hogy csak úgy dől a pénz azoktól akik hisznek, jószívűek, de nem néznek utána, hogy valós e a kép és a történet.

Ugyanígy élnek vissza a hirdetések képeivel. Mindig lesz legalább egy ember aki elutalja a 10-50-50eFt tanulópénzt.

2023. ápr. 28. 13:45
 19/26 anonim ***** válasza:
69%

És szerinted ebből mi kára lesz a mandulaműtétes vagy homokozós gyereknek?

Vagy inkább a visszaélőket akarod szívatni? Gondolod, hogy ha nem raksz ki képet, akkor bezárják a boltot és inkább jó útra térnek?

Szerintem ez beteges paranoia. Az utcán se takarod le egy lepedővel a gyerekedet szerintem.

2023. ápr. 28. 15:30
 20/26 anonim ***** válasza:
12%
barátaim is látni gyerekemröl 1 ėve raktam fel képet. facebookra amit csak korlátozott szåmu ismerös láthat. ha teszek fel képet az csak hol jártunk mit csináltunk de ember nincs rajta csak a táj.
2023. ápr. 28. 18:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!