Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudnám rávenni a gyermeke...

Hogy tudnám rávenni a gyermekem, hogy megegye a zöldséget?

Figyelt kérdés

Kislányom 16hónapos,egyszerűen nincs már ötletem, hogy próbálkozzam! Főzve, párolva, sütve és rántva jöhet akármennyi, de ilyen mint a paradicsom, paprika, uborka nem kell neki 😔 Hagytam időt, csináltam figurákat, reszeltem, összenyomtam, szendvicsbe csempésztem de nem és nem.Esetleg valami jól bevált trükk? Eddig annyira nem zavart hiszen erőltetni se akarom nehogy megundorodjon tőle, de most már azért szeretnék jobban foglalkozni ezzel!

Gyümiket szereti azzal semmi probléma 😊

Köszönöm 🤗

2023. ápr. 25. 20:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
Egyél előtte sok zöldséget
2023. ápr. 25. 20:07
 2/15 anonim ***** válasza:
31%

Hello, nekem még nincs gyerekem, de két dolog eszembe jutott.

Az a zöldségmix tejföllel, az a borsó, kukorica, répa

Meg hogy esetleg turmixgépben, levesszerűen?

Remélem, jót írtam.

Ja és mégegy 3. de azt talán már próbáltad, hogy "nézd, anyuci-apuci is milyen jóízűen megeszííí! Jujj de finooom" :):)

Remélem, sikerül megoldani

2023. ápr. 25. 20:09
 3/15 anonim ***** válasza:
95%
Ha smootit (lehet nem jól írtam) csinálnál neki? Neten vannak jó kis receptek, úgy megtudod vele etetni a nyers zöldséget is. Az hogy paprikát vagy paradicsomot nem eszik szerintem nem nagy probléma, ha amúgy más zöldséget eszik. Mindig magamból indulok ki, én sem ennék meg olyat amit nem szeretek.
2023. ápr. 25. 20:09
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Ha főleg az általad felsorolt zöldségeket nem eszi, ami téged zavar, készíts gazpachot, ami lényegében a sorolt zöldségek leturmixolása nyersen. Nyáron tud a legjobban esni, jó hűvösen! :)
2023. ápr. 25. 20:56
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
Ez most sokak számára lehet durva lesz de én amikor odaadtam nekik valami zöldségfélét és nem ették meg nem kaptak mást aztán megint megkínáltam velük és megették. Most a kedvencük a brokkoli simán kifőzve 😆. De a répát így sem szeretik ez az egy dolog amit nem esznek meg. Egy évesek múltak mostmár olyan jó evők. 🥰
2023. ápr. 25. 21:16
 6/15 anonim ***** válasza:
94%
A fiam most kezdi kostolgatni őket, eddig teljesen elutasította 4 éves, de én nem foglalkoztam vele, van amit én se szeretek.
2023. ápr. 25. 21:26
 7/15 anonim ***** válasza:
94%
Ha ugyanaz a vacsitok, mint neki, vele esztek, előbb-utóbb meg fogja enni. A közös eves fontos, es a példamutatás is.
2023. ápr. 25. 21:32
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen 😊 a turmixot és a gazpachot nem próbàltam még,de jó ötlet!Együtt eszünk,szokom mondani is neki egyet anya és egyet a baba.De az legalább nyugtat,h minden más zöldséget megeszik,igaz nem nyersen,de jóízűen 😊
2023. ápr. 25. 21:39
 9/15 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ha főtt-sült zöldséget eszik és nyers gyümölcsöt, az tökéletes. Az én fiam a négybe vágott koktél paradicsomot eszi csak meg nyersen. De párolva szívesen eszi arépát, cukkinit, karfiolt, brokkolit, szinte mindent.
2023. ápr. 25. 22:52
 10/15 anonim ***** válasza:
88%
Őszintén szólva harminc éve rühellem az összes zöldséget nyersen, de minden más formában jöhet. Ha jól eszi amúgy mindenféle formában, inkább hálát adnék az égnek! Sajnos az én lányom több mint két év zöldségevés után most épp semmit és semmilyen formában nem eszik meg:-( szóval ha nem is vigasztal, irigyellek!
2023. ápr. 25. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!