Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adtatok a gyereknek bexsero...

Adtatok a gyereknek bexsero vakcina elott paraceramolt?

Figyelt kérdés

Sziasztok, ti adtatok a gyerekeiteknek az oltas elott kuppot vagy folyos paracetamolt? Nekunk ezt tanacsolta az orvosunk, hogy asjunk a biztonsag kedveert. Olvastam ugyan, h csak ennel a vakcinanal javasolt elore adni, igy csokkenti a laz elofordulasat. Az imunizaciora nincs hatassal.

Koszi a valaszt

[link]

2023. ápr. 24. 17:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%

Nekünk a gyerekorvos külön kérte hogy adjak neki egy adag fajdalomcsillapitot.. de konkrétan nem emlekszem már melyiket javasolta.

Mondta, hogy semmi másnál nem kér ilyet de ennél igen.

Mivel én nem vagyok gyerekorvos, és még egy szem gyereket sem oltottam be semmi ellen, így elhittem neki, mert nyilván ez a szakmája és látott már pár hasonló esetet.

Szóval gondoltam, hogy ezzel nem ártok hanem használok a gyereknek így igen, adtam. Egyébként mi a fene baja lenne a gyereknek egy adag fajdalomcsillapitotol?

2023. ápr. 24. 19:15
 12/19 anonim ***** válasza:
80%
Nem javasoltak ilyet, nem adtam és nem is lett lázas.
2023. ápr. 24. 19:36
 13/19 anonim ***** válasza:
73%
Nem
2023. ápr. 24. 20:24
 14/19 anonim ***** válasza:
57%
Előtte nem, full felesleges és csak a máját terheli. Miután megkapta és esetleg hőemelkedése lett utána igen..ez nem cukorka, jól meg kell fontolni ilyen picit szervezet esetében mennyi paracetamolt adjunk.
2023. ápr. 24. 21:02
 15/19 anonim ***** válasza:
80%

Nem adtam, nem is kérte az orvosunk.

Az oltás előtt rákerestem, hogy mi várható kb., és egy Novák Hunoros videóban hallottam erről először, ő is azt ajánlotta hogy elég akkor ha belázasodik, feleslegesen nem kell gyógyszerezni szerinte. Ő azzal magyarázza, hogy miért ajánlja a gyártó maga a fájdalomcsillapítót, hogy a céljuk ezzel hogy ne vegye el az oltási hajlandóságot (belemagyarázhatják egyesek, hogy az oltás lázat, megbetegedést okoz és ártalmas). Szerintem ebben van logika, senki nem rontja el azzal se ha ad meg azzal se ha nem.

2023. ápr. 24. 22:17
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Oltás előtt nem látom értelmét. Mivel az elsőnél durván magas láza lett a lányomnak, amit nagyon nem viselt jól, ezért a másodiknál a gyerekorvossal egyeztetve, oltás után 4 órával adtam lázcsillapítót neki. Este 10 körülre hőemelkedése lett, de nem volt durvább szerencsére, többet nem is kellett adnom neki.
2023. ápr. 24. 23:59
 17/19 A kérdező kommentje:

Koszi szepen mindenkinek! Ugy dontottem, h adok neki 1 paracetamol kuppot, mielott megyunk, ahogy az orvos ajnalotta, kimondottan csak ennel a vakcinanal. Remelem nem rontok el semmit, de megint nem akarom a gyereket kitenni eros laznak, ha nem muszaj.

De megmondom oszinten, reszket a gyomrom.

2023. ápr. 25. 07:55
 18/19 anonim ***** válasza:
48%
kuppot...
2023. ápr. 25. 08:28
 19/19 anonim ***** válasza:
66%
Ahogy gondolod... kuppot 🤔
2023. ápr. 25. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!