Adtatok a gyereknek bexsero vakcina elott paraceramolt?
Figyelt kérdés
Sziasztok, ti adtatok a gyerekeiteknek az oltas elott kuppot vagy folyos paracetamolt? Nekunk ezt tanacsolta az orvosunk, hogy asjunk a biztonsag kedveert. Olvastam ugyan, h csak ennel a vakcinanal javasolt elore adni, igy csokkenti a laz elofordulasat. Az imunizaciora nincs hatassal.
Koszi a valaszt
2023. ápr. 24. 17:46
1/19 anonim válasza:
Semmi értelme. Ha egyáltalán lázas is lesz, akkor sem kell mindig gyógyszerezni. Csak ha nagyon magas vagy nagyon rosszul van.
2/19 anonim válasza:
Nem adtam sose, egyszer sem lázasodott be oltástól, ennél a fajtánál sem.
3/19 anonim válasza:
Előtte semmiképp se adnék. Csak utána és csak ha indokolt (ld. 1. válasz).
Egyébként a 2. válaszolóhoz hasonlóan nálunk sem lett lázas tőle.
4/19 anonim válasza:
A paracetamol hatóanyaga olyan testhőmérséklet csökkentő szer ami akkor is visz le a testhőmérsékletből ha mem is emelkedett. Ráadásul könnyen túladagolható, májkárosodást okozva. Ezért ezt a szert ok nélkül bevenni... Még ha valamelyik ibuprofen tartalmú szert ajánlotta volna (csak a normális testhőmérsékletig csökkenti a testhőt), bár akkor sem tudnám helyeselni. Mintha mielőtt átkelsz a zebrán begipszelnés a kezed, hátha elütnek.
5/19 anonim válasza:
Azért javasolt előtte 2 órával a paracetamol, mert fajdalomcsillapító is, es kevésbé fáj a babanak az oltas igy. Tehat igen, adtam. A bexsero gyartója ajanlja így.
7/19 anonim válasza:
Igen, pontosan az ajánlás szerint.
Aki nem tud olvasni, minek ír?
8/19 anonim válasza:
Én nem adtam neki. Egyetlen kötelező és fizetős oltástól sem lett lázas még. Előre akkor sem adnám, ha utána tényleg lázas lenne, csak utána.
9/19 anonim válasza:
Nekem a gyerekorvos mondta az egyik oltásnál, hogy utána egy órára adjak Panadolt, mert ez a gyártói ajánlás. Úgyhogy adtam. Természetesen a testsúly szerinti adagban, mivel ismerem a veszélyeit, erre nagyon figyeltem.
10/19 anonim válasza:
Nálunk az orvos nem javasolt ilyet. Azonban marha lázas lett utána úgyhogy végül kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!