Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adtatok a gyereknek bexsero...

Adtatok a gyereknek bexsero vakcina elott paraceramolt?

Figyelt kérdés

Sziasztok, ti adtatok a gyerekeiteknek az oltas elott kuppot vagy folyos paracetamolt? Nekunk ezt tanacsolta az orvosunk, hogy asjunk a biztonsag kedveert. Olvastam ugyan, h csak ennel a vakcinanal javasolt elore adni, igy csokkenti a laz elofordulasat. Az imunizaciora nincs hatassal.

Koszi a valaszt

[link]

2023. ápr. 24. 17:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
74%
Semmi értelme. Ha egyáltalán lázas is lesz, akkor sem kell mindig gyógyszerezni. Csak ha nagyon magas vagy nagyon rosszul van.
2023. ápr. 24. 17:47
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Nem adtam sose, egyszer sem lázasodott be oltástól, ennél a fajtánál sem.
2023. ápr. 24. 17:57
 3/19 anonim ***** válasza:
90%

Előtte semmiképp se adnék. Csak utána és csak ha indokolt (ld. 1. válasz).

Egyébként a 2. válaszolóhoz hasonlóan nálunk sem lett lázas tőle.

2023. ápr. 24. 18:03
 4/19 anonim ***** válasza:
37%
A paracetamol hatóanyaga olyan testhőmérséklet csökkentő szer ami akkor is visz le a testhőmérsékletből ha mem is emelkedett. Ráadásul könnyen túladagolható, májkárosodást okozva. Ezért ezt a szert ok nélkül bevenni... Még ha valamelyik ibuprofen tartalmú szert ajánlotta volna (csak a normális testhőmérsékletig csökkenti a testhőt), bár akkor sem tudnám helyeselni. Mintha mielőtt átkelsz a zebrán begipszelnés a kezed, hátha elütnek.
2023. ápr. 24. 18:07
 5/19 anonim ***** válasza:
25%
Azért javasolt előtte 2 órával a paracetamol, mert fajdalomcsillapító is, es kevésbé fáj a babanak az oltas igy. Tehat igen, adtam. A bexsero gyartója ajanlja így.
2023. ápr. 24. 18:07
 6/19 anonim ***** válasza:
62%
Kúp. Ú. Nem pp...
2023. ápr. 24. 18:14
 7/19 anonim ***** válasza:
41%

Igen, pontosan az ajánlás szerint.

Aki nem tud olvasni, minek ír?

2023. ápr. 24. 18:23
 8/19 anonim ***** válasza:
61%
Én nem adtam neki. Egyetlen kötelező és fizetős oltástól sem lett lázas még. Előre akkor sem adnám, ha utána tényleg lázas lenne, csak utána.
2023. ápr. 24. 18:28
 9/19 anonim ***** válasza:
23%
Nekem a gyerekorvos mondta az egyik oltásnál, hogy utána egy órára adjak Panadolt, mert ez a gyártói ajánlás. Úgyhogy adtam. Természetesen a testsúly szerinti adagban, mivel ismerem a veszélyeit, erre nagyon figyeltem.
2023. ápr. 24. 18:59
 10/19 anonim ***** válasza:
Nálunk az orvos nem javasolt ilyet. Azonban marha lázas lett utána úgyhogy végül kapott.
2023. ápr. 24. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!