Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire gyakran fordul elő,...

Mennyire gyakran fordul elő, hogy az anyuka lép le a családjától, nem az apuka?

Figyelt kérdés

Halottam már olyanról, hogy az anyuka is leléphet, ha rájön, hogy nem való neki a gyereknevelés, nem szereti a gyerekeket, stb.

Ezt is meg tudom érteni, de akkor a gyerek(ek)nek milyen életük lesz anya nélkül?

A legtöbb anyuka azért nem ilyen, ugye?

2023. ápr. 21. 18:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Több ilyet ismerek ahol az anya tűnt el, van amikor a munkának élt, van mikor pszichiátriai eset volt, van mikor egyszerűen nem akart a családdal maradni, legtöbbször utána alig vagy egyátalán nem látták a gyereket. Szóval ez is előfordul és annyira nem is ritkán ,de nem is olyan sűrűn, mint mikor az apa megy el.
2023. ápr. 22. 06:54
 12/20 A kérdező kommentje:
#10, huha, szép világban élünk, de komolyan! 😅🥲
2023. ápr. 22. 09:08
 13/20 A kérdező kommentje:

Pedig szerintem egy anya (persze ha normális) pótolhatatlan egy gyerek életében, de ez az apára sem mindig igaz.

Pl osztálytársamnak sincs anyja, egyetlenegy apuka gondoskodik róla, de még ő sek nagyon.

2023. ápr. 22. 09:10
 14/20 A kérdező kommentje:
Sem*
2023. ápr. 22. 09:10
 15/20 anonim ***** válasza:
87%
13: pedig de, az apa is pótolhatatlan. Egyszerűen csak megszokottabb és elfogadottabb hogy az apa lép le.
2023. ápr. 22. 09:30
 16/20 A kérdező kommentje:

Viszont egy anyától az egy utolsó dolog, amikor a saját gyerekétől lép le.

Ilyen anyát nem is neveznék meg anyának sem.

2023. ápr. 22. 11:01
 17/20 anonim ***** válasza:
88%
Igen, pont emiatt nem hagyják ott annyian a gyereküket, mert sokkal erősebb a társadalmi nyomás. Van egy ismerős, aki gyámügyi eljárás alatt van. Láthatóan les.zarja a gyerekeit, de azért foggal körömmel ragaszkodik a felügyeleti jogához, mert azért hogy néz ki hogy elveszik tőle a gyerekeket.
2023. ápr. 22. 11:08
 18/20 A kérdező kommentje:
De ha leszarja őket, minek szült?
2023. ápr. 22. 11:47
 19/20 anonim ***** válasza:
84%
Erre a kérdésre nekem sincs válaszom.
2023. ápr. 22. 11:51
 20/20 anonim ***** válasza:
77%
Hát szerintem mondjuk semmivel sem kevésbé undorító, amikor egy apa lép le úgy, hogy többet a gyerekei felé sem néz. Mindkét szülő kötelessége fizikailag, érzelmileg, anyagilag gondoskodni a gyerekéről. Akkor is, ha a szülők már nincsenek együtt.
2023. ápr. 22. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!