Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire gyakran fordul elő,...

Mennyire gyakran fordul elő, hogy az anyuka lép le a családjától, nem az apuka?

Figyelt kérdés

Halottam már olyanról, hogy az anyuka is leléphet, ha rájön, hogy nem való neki a gyereknevelés, nem szereti a gyerekeket, stb.

Ezt is meg tudom érteni, de akkor a gyerek(ek)nek milyen életük lesz anya nélkül?

A legtöbb anyuka azért nem ilyen, ugye?

2023. ápr. 21. 18:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%

Ritkábban fordul ilyen elő, mint hogy az apa lép le.

Statisztikát nem tudok.

2023. ápr. 21. 18:24
 2/20 anonim ***** válasza:
84%

Előfordul, de tényleg ritkán. Inkább a férfiak lépnek le. Ennek általában az az oka, hogy a nők akarták jobban a gyereket.

N

2023. ápr. 21. 18:29
 3/20 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon ritka.
2023. ápr. 21. 19:05
 4/20 anonim ***** válasza:
94%

Előfordul. Én is ismerek egy ilyen anyukát, aki lelépett.

Egyébként ilyen esetben, szerintem jobban jàr a gyerek, hogy az anyja kiszállt az életéből, hisz ha ott lenne is elhanyagolná vagy bántalmazná. Szóval egy jó apuka sokkal többet ér, mint egy rossz anya!

2023. ápr. 21. 19:07
 5/20 anonim ***** válasza:
94%

Nekünk a szomszédunk egyedülálló apuka 15 éve. Nem volt egyéves a gyerek amikor anyuka úgy döntött hogy máshol és máshogy folytatja. Illetve középiskolában két ilyen lány osztálytársam is volt. Egyik helyen anyuka megkattant (valódi pszichiátriai eset volt, tehát tulajdonképpen nem hibás), és inkább az apa vette magához a gyerekeket. A másik esetben meg csalta össze vissza az apát az anyuka a lányai szeme láttára miközben az apjuk életveszélyes állapotban volt kórházban, azok meg nem bírtak vele egy levegőt szívni onnantól kezdve.

Mindhárom családnak, összesen öt gyereknek rendben van az élete külső szemmel nézve. Nem látom rosszabbnak az életüket bármelyik apa nélküli családhoz képest.

2023. ápr. 21. 19:12
 6/20 anonim ***** válasza:
91%

Ritkább, de azért találkoztam nem kevés ilyen esettel is.

Viszont ami nagyon más, az az, hogy amikor a nő dobbant gyerek nélkül, akkor ott általában zero contact van attól kezdve. Amikor két szülő külön megy, és az anyával maradnak a gyerekek, akkor azért nagyrészt van valami kapcsolat az apával is, legalább egy darabig, még ha rendszertelen is esetleg. De ha apával maradnak, akkor nagyon sok esetben az anya úgy eltűnik, hogy sosem látják többet. Persze nem azt mondom, hogy apák nem csinálnak ilyet, de azért ők sok esetben simán elvannak a hétvégi apaszereppel, a nők viszont, azon ritka esetekben, amikor hatrahagyjak a gyerekeiket is, hajlamosak minden hidat felegetni.

2023. ápr. 21. 19:52
 7/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én apa nélkül nőttem fel, összesen 2 hónapos voltam, amikor eltűnt, mint a kámfor.

Nem érzem hiányát igazából, mivel nagyszerű édesanyukám van, ő kárpótolja még az apámat is. 😊

2023. ápr. 21. 19:55
 8/20 anonim ***** válasza:
94%

Én ismerek olyat, aki lelépett 2 gyerek mellől, aztán a biztonság kedvéért szült még másik kettőt az új kannak is az ország másik felében. Az első gyerekeiről tudomást sem vesz, az újakat meg posztolgatja a facebookra, hogy “életem értelme” meg “szerelmem”. Ismerek egy másikat is, aki itt hagyta a kisfiát az apjával, ő legalább kussban van, ha jól tudom, nem is csináltatta fel magát azóta.

A harmadik 3 gyereket hagyott itt az apjával, és ő is büszkén posztolta később a terhes pocakját.

Egy negyedik a kislányát hagyta itt az apjával, aztán 2 év múlva eszébe jutott, hogy inkább mégiscsak van kedve hozzá, pereskedni kezdett szegény kislányért.

Úgyhogy én kapásból 4et is ismerek személyesen, pedig elvileg nem lakom sz.r környéken. De ezek szerint lehet, hogy mégis. :D ezekből az utolsó roma csak egyébként, mielőtt valaki megkérdezné.

2023. ápr. 21. 20:24
 9/20 anonim ***** válasza:
87%
Én azt vettem észre, hogy az anyukák inkább idősebb korban pattannak meg. Legalábbis az én ismerőseim között így volt.
2023. ápr. 21. 20:59
 10/20 anonim ***** válasza:
93%

Hát bölcsiben dolgozom én több lelépett anyát láttam mint apát, a nők úgy lépnek le hogy kb vissza sem néznek, míg ap@k csak a nőtől válnak nem a gyerektől.

Most is van egy anyukánk aki már 3 gyereket hagyott ott apukánál és most ismét 1 gyereket új apánál.

2023. ápr. 21. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!