Ilyen esetben hogyan kellene segítenünk a párom exének?
Lesz egy műtéte, ami miatt kórházba kell mennie. A páromat megkérte, hogy vigyázzunk a gyerekekre néhány hétre. Én mindent leszerveztem, a kicsi járhatna addig a körzetes oviba, a nagyobbak a suliba. Erre anyuka kibukott, hogy nem egyezik bele, hogy elvigyük őket magunkhoz, költözzünk oda hozzájuk addig. Ezt viszont több szempontból sem tudjuk megoldani, szóval a párom megmondta, hogy akkor oldja meg ahogy mással tudja. Most álla bál, hogy nekünk ez lenne a kötelességünk és mégsem segítünk neki.
Tényleg annyira felháborító, hogy csak így tudnánk megoldani?
Akkor költözzön oda csak apuka.
Ha az exfeleség megtudja oldani a gyerekek ellátását egyedül, akkor pár hétre te is meg tudod oldani.
Ez van, mikor gyereket vállal az ember, ilyen ádozatokat is bele kell kalkulálmi, nyilván ez neked nem kényelmes, meg apukának sem, de azért tényleg elég fura lenne, ha a gyerekek hetekig máshova járnának, nem is értem, ezt jogilag hogy oldjátok meg.
Apuka nem tud odaköltözni, mert akkor elveszíti a munkahelyét és akkor nem tudja sem a lakás részleteit, sem az ex és a gyerekek költségeit fizetni.
Anyuka most azt szeretné, ha átmeneti gondozásba kerülnének a gyerekek amíg ő kórházban van, a gyámhivatalban viszont nem értették, hogy ugyan miért, ha apuka magához tudja venni őket. Szerintem attól fél, hogy az apjuk pert indít, pedig megbeszélték, hogy nem pereskednek és a párom is tartja magát ehhez.
Nem tudom, hogyan tudnám máshogy megoldani. 2 sérült gyerekkel azért elég nehéz a költözködés és iskolaváltás. A jövő hétig nem fogom tudni megoldani, ráadásul, akkor a 6 gyerek 1 szobába kerülne, ami megint nem túl ideális.
Egyébként nem lenne teljesen új nekik az új, mert előző évben még oda jártak, csak nyáron költöztek a nagyszülők közelébe, de az sem úgy alakult, ahogy tervezték.
Hohó!
Nagyszülők közelébe költöztek?
Hát akkor ők miért nem képesek segíteni a lányuknak?
Mondjuk így már jobban értem, miért így akartátok szervezni. Nézd, ha jól értem, ez egy jogszerű megoldás, melynek során az apa gondoskodik a gyerekéről. Ha az anyának ez nem tetszik, megoldhatja másképp (szerintem nem fogja tudni). De semmilyen hatóság/bíróság előtt nem panaszolhatja be a férjedet. Akkor meg pattogjon, ahogy akar. Ő költözött el tőletek, emiatt váltottak a gyerekek óvodát/iskolát, a párod meg emiatt jár más településre láthatásra. Épp elég szívás ez mindenkinek. Ha még a várt előny (nagyszülők segítsége) sem jött be, arról nem az apa tehet. Maradt volna az ex a gyerekekkel korábbi lakóhelyén, akkor most úgy tudnátok segíteni, ahogyan ő szeretné.
Szóval jogilag semmitől se kell tartanotok, az ex hisztijére meg röviden: nyasgem.
17-es vagyok, egy félmondatot javítanék:
Ő költözött el tőletek = vagyis ő költözött el arról a településről, ahol ti is éltek.
Kérdező, te dolgozol?
Ha nem, abban az időben, otthon is tanulhatnak, szokta az iskola engedélyezni. Az óvodás meg maradhat otthon veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!