Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondják sokan, hogy...

Miért mondják sokan, hogy ilyen világba nem érdemes gyereket szülni, mert kitudja mi lesz 20-30 év múlva?

Figyelt kérdés

Mostanában tele van ilyen hülye kérdésekkel a Gyerekvállalás, nevelés kategória, a gyermektelen emberek írják azokat folyamatosan, hogy minek szülnek gyereket ilyen bizonytalan helyzetben, amikor a gazdaság is hamarosan összeomlik, stb..

Miért? Az 1., 2. világháború után is sok gyerek született, nem?

Ha így gondolkodott volna az emberiség, már rég kihaltunk volna (szerintem). 😅

2023. ápr. 12. 21:38
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
74%
Sosem lesz tökéletes a világ. Az a világ is szar volt, amibe te születtél. Szerintem ez egy feldolgozható része az emberi létnek. Igen, Magyarországot politikája szánalmas, de ha élhetetlennek találjuk, akkor el fogunk költözni. Lehet, hogy nem fog a világ úgy élni, ahogy ideális lenne, de mi sokat tudunk alakítani a mikrokörnyezetünkön. Mi pl. önellátó házat csináltunk. Hőszivattyúval és napelemmel működik a ház, kizárólag elektromossággal, szeretnénk majd venni egy akkumulátort, amivel tudunk annyi energiát tárolni, hogy teljesen függetlenek legyünk a rendszertől, van kútunk, egy nagy zöldségesünk, amiben évről évre több zöldséget termelünk. Nyilván ettől nem tudjuk eltartani magunkat, ha elpusztul körülöttünk minden, de engem megnyugtat a tudat, hogy annyira nem vagyunk kiszolgáltatva.
2023. ápr. 13. 07:16
 22/34 Derjaderja ***** válasza:
81%
21. Ez szuper, gratulálok.
2023. ápr. 13. 07:29
 23/34 anonim ***** válasza:
39%

Mert mostanàban nem egy-egy területre korlàtozòdnak a problèmàk, mint egy hàborù, vagy helyi èhìnsèg.

Az egèsz Föld annyira melegszik, hogy nem lesz elèg èlelmiszer, ivòvìz. A termèszeti katasztròfàk egyre gyakoribbak.

Ha a metànhidràt a tengerfenèkről ès a metàn a permafrosztbòl kiszabadul, az az emberisèg vègèt jelenti.

2023. ápr. 13. 08:29
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
20. Hány évesek a gyerekeid?
2023. ápr. 13. 08:36
 25/34 anonim ***** válasza:
72%
Mert valamelyest azért igazuk van... a 20. században még nem volt ennyire túlnépesedve a föld, vészesen butulunk, és őszintén, a föld mértékegységeit nem évtizedekben vagy évezredekben mérik, hanem évmilliókban... ne szaladjunk úgy előre, de ha csak százezer, tízezer évvel későbbre gondolok, én már nem látom benne az emberiséget. Ti igen? Viszont, ha szerencsés vagyok és összejön, nem az én egy, max két szem gyerekem fog ebben döntő szerepet játszani, és ha én már nem leszek, őszintén az ő problémájuk lesz hogy mit kezdenek azzal ami jutott. Semmivel se lesz jobb vagy rosszabb a világnak, ha én gyereket vállalok.
2023. ápr. 13. 10:34
 26/34 anonim ***** válasza:
85%
25. Nagyanyám 1942-ben született. Szerinted az megfelelő időszak volt a gyerekvállaláshoz?
2023. ápr. 13. 10:42
 27/34 anonim ***** válasza:
77%

Ilyen mindig van, manapság annyira anyagias a tarsadalom és annyira egocentrikus,hogy még inkább arra fókuszálnak, miért ne vállaljanak gyerekwt, inkább vesznek egy kutyát és elkezdik utálni saját fajuk kicsinyeit, emellett jönnek érvekkel,miért ne vállaljon senki stb.

Semmi sem fekete és fehér, és kell ebbe a világba a változás ami a gyerekeink hoznak majd meg, a mostani tarsadalmi normák abszolút nem egészségesek, az ember teljesen elszakad a természettől, ez fog majd helyre állni idővel.

2023. ápr. 13. 11:28
 28/34 A kérdező kommentje:

Jah, meg azt birom nagyon akik utálják a babákat, kisgyerekeket, stb..

Mintha ők nem lettek volna azok, akkor ennyi erővel egy kisgyerek is utálhatná a kisgyerekeket, ja de hoppá, akkor a saját korosztályát utálja. 🙄🤷🤭

2023. ápr. 13. 17:54
 29/34 anonim ***** válasza:
26%

Ember… csak azért, mert voltam gyerek, kedvelnem kellene minden gyereket? Igenis utálom azt a gyereket (DE INKÁBB A SZÜLŐT!) aki miatt nem tudok elmenni a családommal nyugodtan vacsorázni, nyaralni, pihenni, mert Pistike fejhangon visít, szaladgál az étteremben, a felnőtt úszómedencébe ugrálnak, ahol mások sportolnának, de persze anyuka-apuka tesz rá magasból, hiába van kiírva, hogy TILOS.

A legtöbb embernek, aki nem szereti a gyerekeket, igazából a szülővel van baja, mert nem tudja megnevelni a gyereket.

2023. ápr. 14. 06:53
 30/34 anonim ***** válasza:
22%

Az eszmefuttatásod meg egyenesen nevetséges, hogy “én is voltam gyerek”. Tehetek róla? Én kértem? Tudom befolyásolni?

Nem.

Ugyanúgy ahogy leszek öreg is, nem kötelező kedvelnem minden öreget, sőt a saját korosztályomban is utálok sok embert

2023. ápr. 14. 06:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!