Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sára névről mit gondoltok?

Sára névről mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Illetve mennyire hasznos vagy nem hasznos az alliteráló nevek? pl.Somogyvári Sára? Ha nem hangzik mókásan akkor szerintetek hasznos lehet? Szerintem hasznos és szép így a név de érdekel ki mit gondol. Illetve sokaknak a "sár" miatt nem tetszik de én valahogy sosem asszociáltam erre mert amikor ugye kimondom a nevet akkor nem úgy mondom hogy Sár-a hanem Sá-ra. Sárák vannak akik ez miatt gúnyolnak? Mennyire lehet ez hátrány?

2023. ápr. 9. 22:20
1 2
 11/11 anonim válasza:

Én Sára vagyok, és a vezetéknevem is S-el kezdődik. Sosem csúfoltak a "sár" miatt, és szerintem az alliteráció sem zavaró. Pár vicces kedvű még anno a gimiben utalt rá, hogy "SS" a monogrammom, mikor töriből a 2.VH-t vettük, de csak jót mosolyogtunk rajta. Ez a legnagyobb "bántás" ami a dupla S nevem miatt ért.

Én szeretem, hogy Sárának hívnak. Komoly név, de nem öregasszonyos, a becézéseit is kedvelem: jópofa a Sári és a Saci is. (mindkettőt használom)

Külföldi változata is van, így mikor pl cserediák voltam, egyszerűen csak "Sarah" voltam a németeknek. Szerintem ez tök nagy előny, ha egyszer külföldre költöznék.

Talán tényleg kicsit "vidékies" hangzású, de én pozitív dolgokra asszociálok a név hallatán, pl egy napraforgóra (talán mert sárga?!)

Mostanában sokan kiemelik bemutatkozáskor, hogy szép nevem van egyébként, meg hogy ritka (bár én kb 3 másik Sárát is ismerek)

Szóval sosem csúfoltak miatta, és én összességében szeretem, mert vidám, barátságos, de közben mégis "normális" név.

2023. ápr. 10. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!