Sára névről mit gondoltok?
Én Sára vagyok, és a vezetéknevem is S-el kezdődik. Sosem csúfoltak a "sár" miatt, és szerintem az alliteráció sem zavaró. Pár vicces kedvű még anno a gimiben utalt rá, hogy "SS" a monogrammom, mikor töriből a 2.VH-t vettük, de csak jót mosolyogtunk rajta. Ez a legnagyobb "bántás" ami a dupla S nevem miatt ért.
Én szeretem, hogy Sárának hívnak. Komoly név, de nem öregasszonyos, a becézéseit is kedvelem: jópofa a Sári és a Saci is. (mindkettőt használom)
Külföldi változata is van, így mikor pl cserediák voltam, egyszerűen csak "Sarah" voltam a németeknek. Szerintem ez tök nagy előny, ha egyszer külföldre költöznék.
Talán tényleg kicsit "vidékies" hangzású, de én pozitív dolgokra asszociálok a név hallatán, pl egy napraforgóra (talán mert sárga?!)
Mostanában sokan kiemelik bemutatkozáskor, hogy szép nevem van egyébként, meg hogy ritka (bár én kb 3 másik Sárát is ismerek)
Szóval sosem csúfoltak miatta, és én összességében szeretem, mert vidám, barátságos, de közben mégis "normális" név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!