Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi pénz kell, ha gyereket...

Mennyi pénz kell, ha gyereket akarunk?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt a megtakarítást, illetve, hogy a nőnek mennyi megtakarítása kell legyen, mivel egy évig biztos, hogy a párja pénzéből fognak élni.Hiszen a gyes, gyed kevés.

2023. ápr. 4. 08:42
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
13%

"Értem ezalatt a megtakarítást, illetve, hogy a nőnek mennyi megtakarítása kell legyen, mivel egy évig biztos, hogy a párja pénzéből fognak élni.Hiszen a gyes, gyed kevés."

A nőnek mennyi megtakarítása kell legyen. Kettes válaszomban megkérdeztem hogy mit ért ezalatt, amire bacott reagálni, szóval gondolom ez a helyzet.

2023. ápr. 4. 17:25
 22/31 A kérdező kommentje:
Kell, hogy legyen a nőnek is megtakarítása, mert ne csak a férfi pénzéből éljenek. Viszont a nő kevesebbet fog kapni a Gyes Gyed alatt. A Csed nemtudom, hogy működik.
2023. ápr. 4. 17:33
 23/31 anonim ***** válasza:
59%
Nrm tudom,nalunk ugy mukodik a penz hogy kozos,nincs enyem tied.igy volt akkor is amikor meg nem volt gyerekunk.
2023. ápr. 4. 17:37
 24/31 A kérdező kommentje:
Az autó mennyire fontos?
2023. ápr. 4. 18:23
 25/31 A kérdező kommentje:

Kedves 21.es!

Közös a kassza, de számontartjuk, hogy kb arányosan ugyannyit adjunk bele a közösbe.

2023. ápr. 4. 18:25
 26/31 anonim ***** válasza:

Nekünk nincs autónk....nagyon sz*r az mindenkeppen joha van legalább 1 jogsi meg autó.

Ugyvan agyes gyed csed pl én 260 nettoba voltam rrre kaptam táppénzt a szülésig havi 210-230at után acsed 5.5 hónapig kb olyan 320 volt aztán gyed ugyanugy 210-230 a a 2 életévéig

2.életéveben gyes kb 25 ezer ft...

2023. ápr. 4. 19:51
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Igényszinttől, szerencsétől és rokonságtól/ismerősöktől is függ, mennyi pénz kell egy kicsi gyerekhez. Ha államiban szülsz, jók a használt cuccok, esetleg van a családban/barátok között olyan, akitől öröklitek a babaholmit, anyatejes és egészséges a baba, nincsenek nagy igényeitek, esetleg még mossátok is a pelenkát, na az még egy minimálbéres CSED/GYED-ből is kijön (+ CSP és adókedvezmény). Ha magánban szülsz, mindenből újat és márkásat vesztek, spec. tápszer kell a babának stb. arra egy kisebb autó ára is rámehet. Az jó ötlet, hogy néhány havi bérleti díj és tartalék valami hirtelen kiadásra (nálunk a mosógép adta meg magát) azért legyen. A GYES az sajnos már kevés, de ha legalább 1 év munka után szülsz, akkor ez úgyis 2 év után jön.
2023. ápr. 5. 01:16
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Kimaradt: az autó attól is függ, hol laktok. Jó, ha van, de jó tömegközlekedésű helyen meg lehet lenni nélküle. Mi havonta kb. 1X autózunk, ezek egy részét is el lehetne kerülni (a nagyszülőknek van autója, általában akkor kocsizunk, ha velük megyünk valahova).
2023. ápr. 5. 01:18
 29/31 1Léna ***** válasza:
73%

Ha eddig betudtad osztani azt a pénzt amit kerestél/kerestetek, akkor be fogod tudni osztani gyerekkel is.

A gyermek érkezése változtatni fog az életeteken, késznek kell rá lennetek, hogy a felnevelése anyagi ráfordítást is igényel.

Gyermekek mindig születtek jó és rosszabb körülmények közé is. Akinek több az anyagiforrása, az a többet költi el akinek kevesebb az a kevesebbet osztja be. Ami pénzzel nem kifizethető az a SZERETET. A várt és megszületett gyermeknek az ételen, a ruhán (ami lehet akár használt is) az otthonon ( amin van fedél és fűthető) a szeretettel törődő szüleire van a legnagyobb szüksége.

Sok nagycsaládban felnőtt gyermek nem kapott meg mindent amire vágyott, de a szeretettben bőségesen részesült, mert a nem csak a szüleiktől hanem a testvéreiktől is kaptak.

2023. ápr. 5. 14:28
 30/31 anonim ***** válasza:
72%

"Ami pénzzel nem kifizethető az a SZERETET. "

Igen, csak éppen a SZERETETTEL nem lehet megvenni a speciális, drágább tápszert, a magánorvosi ellátást, a magánfejlesztést/tornát (mert éppen állami helyen több hónapos várólisták vannak). A szeretettel nem fogod kifizetni a gyereknek a szemüvegét, fogszabályzóját, vagy a glutén- és laktózmentes étkezését, ha éppen kiderül 5 éves korában, hogy ételérzékenysége van. A szeretet nem fogja vigasztalni a gyerekedet, mikor általános iskolában cikizik az osztálytársai, hogy mások által már elhordott, levetett cuccokban jár csak, mert anyuéknak nincs pénze még a H und M-re, Sinsayre sem újonnan. Vagy mikor nem tudod kifizetni neki a 30 ezres osztálykirándulást gimiben, és egyedül ő az, aki nem mehet és ülhet be másik osztályhoz abban a 2 napban. Vagy mikor azért nem mehet egyetemre, mert csak szeretet van, de megtakarítás és pénz nincsen.

Szóval szép és jó ez a duma, hogy a szeretet mindenre megoldás, de akkor majd kérdezd már meg holnap az Aldiban a kasszánál, hogy azzal fizethetsz-e?!

2023. ápr. 5. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!