Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi pénz kell, ha gyereket...

Mennyi pénz kell, ha gyereket akarunk?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt a megtakarítást, illetve, hogy a nőnek mennyi megtakarítása kell legyen, mivel egy évig biztos, hogy a párja pénzéből fognak élni.Hiszen a gyes, gyed kevés.

2023. ápr. 4. 08:42
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
97%
Attól függ, milyen elvárásaitok vannak. Mi tudatosan nem halmozzuk el a gyereket, igyekszünk erre odafigyelni. Nincs sok felesleges holmija, bár így is előfordult, hogy beleestünk ebbe a hibába. Szerintem míg kicsi, nem kerül sokba.
2023. ápr. 4. 08:50
 2/31 anonim ***** válasza:
66%

Nem értem, hogy a nőnek külön miért kell megtakarítás. Ez az én magánvéleményem, de ha nem vagytok képesek osztozni, és megbízni a másikban annyira hogy a kassza közös legyen, akkor ne akarjatok közös babát.

A külön kassza szerintem nevetségessé tesz egy kapcsolatot.

2023. ápr. 4. 08:51
 3/31 anonim ***** válasza:
88%

Ha van rendes munkahelyed legalább egy évesunkaviszonnyal akkor nem olyan hű de kevés a csed meg a gyed..A gyes az már más az semmi...Meg ugye eltudsz menni táppénzre is.az se olyan rossz

Nekünk nem.volt félretett pénzünk csak pár100ezer de mindent megtudtunk teremteni nekik.Viszont hitelünk sincs és már volt saját házunk.

2023. ápr. 4. 08:53
 4/31 anonim ***** válasza:
47%
Én ugyanígy látom, mint a 2es.
2023. ápr. 4. 08:53
 5/31 A kérdező kommentje:
Pl a vizsgálatok, a terhesség alatt, a szülés, nemtudom kb mennyibe kerül mindez.
2023. ápr. 4. 09:00
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyi, ha kérsz 200ezres genetikai tesztet, ha magánba jársz és szülsz, 2,3 millió, ha semmi akkor 0, a babakocsi lehet 150 meg 400ezres, választható oltások 100 felett, szóval ezt nem lehet megmondani.

Ha nincsenek extra igényeid, mondjuk ha havi 100ezret félre tudtok tenni, akkor bevállalhatjátok.

Ha mosiztok, ha tudsz szoptatni akkor az első évben kb csak ruha kell neki, azt is lehet venni 900ért Pepcoban vagy 6000ért Zarából...

2023. ápr. 4. 09:22
 7/31 anonim ***** válasza:
91%

Ha magánban akarod végigtolni akkor nekem tavaly 1.2M-ban állt meg szüléssel együtt. Azóta nőttek az árak, mondjuk én így is a legolcsóbb csomagban szültem, nem

volt lényeg a választott orvos.

A külön kassza nekem is furcsa, (főleg gyerek mellett) egy barátnőmék így vannak. Cuki amikor a férj csináltatja a tetőt és nem ad pénzt tápszerre mert az a nőnek kellett volna kigazdálkodnia :D

Amúgy a csillagos ég a határ, igény függő. Mi teljesen megvagyunk sterilizáló meg popsitörlő melegítő nélkül is, másnak meg az első dolga beszerezni. Vegyesen ruháztunk be használt és új dolgokra így ami a baba/mamaholmit illeti olyan 5-600 ezer ft körül volt. A baba havonta meg egyelőre csak popsitörlő meg pelenka, plusz a nem kötelező de javasolt oltások (kb 150e egy év alatt nekünk az oltás) meg a hozzátáplálás, de attól függ mivel eteted.

Szóval a szülésig lehet számolni 2-2.5 millióval ha magánban szeretnéd,

aztán havonta az első évig tényleg olyan igény függő, meg az, hogy tápszeres vagy anyatejes e. Nekem anyatejes, sok ruhát kaptunk ezért arra sem nagyon kell költeni, az oltások függvényében pedig 30-50 ezer ft havonta kb.

De ez nyersen, nincs benne babaúszás, vagy torna, nincs benne esetlegesen szükséges fejlesztés stb.

2023. ápr. 4. 09:28
 8/31 anonim ***** válasza:
86%

"Pl a vizsgálatok, a terhesség alatt, a szülés, nemtudom kb mennyibe kerül mindez."

Hát konkrétan a szülés állami intézményben semmibe. Annyira semmibe, hogy mindenki félne is pénzt elfogadni, mert azért nem egy és nem kettő orvost tartóztattak már le emiatt.

A maszek rendelésen dolgozó nőgyógyász természetesen megkéri az árát a vizsgálatoknak, ezzel tudsz kalkulálni. Manapság egy nőgyógy. vizsgálat 25e Ft egy vidéki nagyvárosban, viszonyításképpen írom.

Én se értem, minek a feleségnek külön pénzt gyűjtenie erre. A közös családi költségvetésben legyen erre pénz.

2023. ápr. 4. 09:42
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát ahogy írják, lehet az egészen pénztárcabarát babától a hardcore költségig fejlesztések és betegségek miatt minden. Nekünk átlagos volt, nem éreztem anyagilag megterhelőnek hitel, tápszer és egyebek mellett sem, igaz engem ezzel párhuzamosan hidegen hagyott a magánkórház meg a dizájner babakocsi és baldachinos kiságy is. Ruhára, tápszerre és gyógytornászra kellett költeni.

Szerintem általánosságban igaz, hogy az anyának legyen csede és max gyede, illetve annyi megtakarítás, hogy egy elromlott mosógép vagy autó ne jelentsen magáncsődöt.

Nem hiszek abban sem, hogy mindenre készülni kéne és lehetne, mert sajnos lehetnek olyan események (pl súlyos betegség, tartós munkanélküliség, ad abszurdum államcsőd és nem fizetnek csedet, stb), amikre akkor sem tudsz készülni, ha A-tól G tervig minden van.

Viszont a külön kasszát átgondolnám. Tudom hogy van, akinél működik, de konfliktus forrásnak sem utolsó...

2023. ápr. 4. 09:49
 10/31 anonim ***** válasza:
21%
2# Barátnőm 34, a párja 36 éves. Egy éve vannak együtt. A lakás a pasiè, neki már meg volt mikor összejöttek. Most gyereket terveznek. Nem nagyon van idejük már várni. Nyilván jól meg vannak, megbíznak egymásban. De te pl egy ilyen helyzetben mernél gyereket vállalni úgy, hogy ha bármi történik a lakás fele sem a tiéd és nincs megtakarításod? Hát én nem. Nem csak olyan szituáció lehet, hogy évek óta együtt vagytok, közös lakással és közös megtakarítással.
2023. ápr. 4. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!