Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi gyerektartást fizessek...

Mennyi gyerektartást fizessek a jövőben?

Figyelt kérdés

Kérdezhetném úgy hogy mennyi kb 2023 ban a gyt átlagosan? (nincs benne tapasztalatom) sejtem hogy fizetés függő is ezért írom le hogy hamarosan hazaköltözés lesz emiatt.

Távkapcsolatban élünk a volt barátnőmmel a fiunk most 4 éves és havonta járok haza 2 hétre szóval azért nem a világ vége. Indokolatlanul sok pénzt küldök/viszek haza havonta (kb majdnem a teljes fizetésem otthon landol ami kb 850.000ft (lakhatási költségeken kivül) mivel ápoló vagyok így a külföldi lakhatásom ingyenes a betegnél akit ápolok

na most a helyzet a következő volt barátnőm amikor nem vagyok otthon folyamatosan csalt (ezt egy szomszédnak köszönhetem aki 1x rajta kapta őket mert elfelejtették behúznia függönyt és véletlenül belátot és innen pedig borult a bili.)

Jelenleg úgy néz ki a matek hogy én fizetem az albérletet ami 250(rezsivel) és ezen felül még kb 700-800e ft ot hazaviszek havonta és nagyon szépen élnek belöle.

Most fogom hivatalossá tenni legalábbis szeretném így kiváncsi vagyok hogy mi a reális összeg amit elfogadjak.

A helyzet annyiban változik hogy így ezek után és gyerek miatt hazaköltözök így a kb 1M ft os fizetésem le fog menni egy magyar átlag kb nettó 350eft ra így ebből kell majd gazdálkodnom (albérlet + étel stb)

Nem vagyunk szerencsére házasok így ezzel nem kell foglalkoznom viszont nincs saját ingatlanom így azt magamnak kell fizetnem.

Most megy a patária otthon és fenyegetőzik mert nagyon jó világot biztosítottam neki éveken keresztül és szerintem nem tudja hogy fogja magát fentartani.... viszont ennek vége, és a gyerek miatt haza költözök ez nem kérdés. ( bent lakásos ápolóként amúgy sincs életem itt kint csak a pénz volt a jó és a családért megérte szenvedni)

2023. ápr. 2. 20:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
59%

Nem opció, hogy neveld a gyerekedet? Feles megosztás esetén nincs gyt, bár tény, hogy többe fog fájni, mintha kifizetnéd az átlagot.

Egyébként max. a nettód 50 %-a a megítélhető, de nem jellemző annyi. Ennyi fizuból 100 már jó.

2023. ápr. 2. 20:14
 2/17 anonim ***** válasza:
77%
Én nem jönnék haza, amíg nem lenne egy kis pénzem. Így 350 ből éhen dögölni lehet 100 albi +rezsi, adsz 50 ezret és a többi kb elmegy kajára meg a gyerekedre mert a léhűtő úgy is lehúz majd.
2023. ápr. 2. 20:15
 3/17 A kérdező kommentje:
Tényleg semmi tapasztalatom sincs de persze hogy opció lenne nekem. Nagyon szivesen benne lennék egy ilyenbe viszont szerintem ő nem mivel most is a gyerekkel zsarol hogy "annyit látod majd amennyit fizetsz" elv.... nagyon eldurvult a helyzet és 1 dolgot nem engedek ... ennél nagyobb hülyét csinálni magamból..
2023. ápr. 2. 20:16
 4/17 A kérdező kommentje:
Amúgy azzal tisztában vagyok hogy a biroságot csak a száraz tények érdeklik még ha 120% ban nekem lenne morálisan igazam az sem érdekli őket így csak a történet kedvéért írtam le a szituációt viszont elég lesz ezt nekem most feldolgozni kint maradni meg nem fogok azért hogy egy ilyen embert pénzeljek..
2023. ápr. 2. 20:19
 5/17 anonim ***** válasza:
98%

Az anyuka véleménye számít a legkevésbé. A bíróság a gyerek érdekeit nézi.

Érdemes tanúkat gyűjteni, akik igazolják, hogy eddig rájuk kerestél, mennyivel támogattad. Nem elhagytad őket és külföldre menekültél.

2023. ápr. 2. 20:19
 6/17 A kérdező kommentje:
És a gyereket meg ne lássam. Ahogy írtam is a családért megérte mert láttam hogy mindenük megvolt és számára is jó volt ez a rendszer 4 hét munka 2 hét otthon (még ha nekem annyira nem is tetszett mert azért itt tényleg 1 hónapid egy rabszolga vagy de megfizetett rabszolga)
2023. ápr. 2. 20:20
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

A megcsalás nem érdekli a bíróságot, de a gyerek igen.

Vele milyen a kapcsolatod?

2023. ápr. 2. 20:21
 8/17 A kérdező kommentje:

5/

Ilyen jópár van és mindig utalással küldtem a pénzt így évekre visszamenőleg ellenőrizhető, és a lakás tulaj is utalva kapja.

2023. ápr. 2. 20:22
 9/17 A kérdező kommentje:

7/

Hát amikor hazamegyek hét van akkor nem bir elötte aludni és mivel a repülőm mindig este érkezik akkor is fentmarad , másnap nem megy oviba mert örjöng ha kell.

nagyon jó a kapcsolat viszont azért látszódik az 1 hónapos szünetek...

Nyilván neki az lenne a legjobb ha mindig vele lennék.

2023. ápr. 2. 20:23
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt írod havonta jársz haza 2 hétre. Ha amugy is pl 2 hetente lehetnél a gyerekkel ahogyan a többség válás után miert gondolod hogy ugyanannyit oda kellene adnod amennyit eddig ha kint maradnál dolgozni? Gyt kellene “csak” fizetned nem eltartani az exedet is.

Amugy 60-70 ezer az átlagos gyt

2023. ápr. 2. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!