Hogy lehet elfogadni, ha nagyon csúnya lett a mellem szülés-szoptatás után?
#10 nem hibáztatok nőket azért mert megtörnek a társadalom által rájuk rakott hatalmas elvárások alatt, hogy minden porcikádnak tökéletesen kell kinézni. Ha máshogy nem megy, nyilván jobb a műtét mint a folytonos szorongás. De a kérdező láthatólag még nem azon a ponton van, ő egyelőre próbálja elfogadni magát, a válaszok meg mind azt sugallják, hogy úgyse fogja elfogadni, menjen rögtön műttetni. A legtöbb nőnek nem könnyű elfogadni a testét teljesen mindegy hogy hogy néz ki és valahogy mégsincs mindenki agyonplasztikázva. Az önbizalomhiány egy teljesen normális érzés és tudni kell kezelni. Minél többen plasztikáztatják a mellüket, annál inkább ez lesz az "elvárt" és annál nagyobb lesz a nyomás azokon akik nem csináltatják meg. Az önbizalom vagy annak hiánya nem veleszületett adottság, leginkább a társadalom és más emberek elvárásai miatt érezzük magunkat csúnyának és ha bebeszéled az embereknek hogy a megereszkedett mell csúnya a felvarrott meg szép akkor az is utálni fogja a sajátját aki előtte nem is gondolt erre.
Saját tapasztalat: nekem viszonylag nagy mellem van, emlékszem hogy magamtól eszembe se jutott hogy lógna vagy bármi baj lenne vele, mindenki mondta, hogy szerencsés vagyok. Aztán évekkel ezelőtt ráakadtam egy kérdésre, ahol egy lány kérdezte, hogy a fiúk szeretik-e a kis mellet. Erre az összes válasz az volt, hogy a nagy mell milyen csúnya lógós és a kis mell sokkal szebb. Aztán rákerestem és láttam hogy sok ilyen vélemény van az interneten. Onnantól kezdve évekig utáltam a melleimet, nekem is gyakran sírhatnékom volt amikor tükörbe néztem. Azóta viszont már nagyrészt megtanultam elfogadni és van hogy kifejezetten szépnek látom és néha tetszik is hogy lóg. És már simán kimegyek melltartó nélkül is mert nem zavar ha látják, hogy milyen lent vannak a mellbimbóim.
Egyébként tudtam, hogy le fognak pontozni de nem érdekel. Én nem egy olyan disztópikus világot akarok átadni a gyerekeimnek ahol ahelyett hogy az irrealisztikus szépségideálokat szüntetnénk meg, inkább azt ajánlgatjuk minden lánynak hogyha nem tetszik rajtad valami akkor műttesd meg.
Nem álltatom, én nem ezt a választ vártam tőle, hanem változtatásra nyitottan megkérdeztem, hogy mit gondol. Ugyan miért hazudna?
Biztos mindenkinek az a női test tetszik, mint neked, akinek nem, az csak hazudik. Nőj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!