Meddig jár havonta a védőnő?
Figyelt kérdés
Lassan egy éves a gyermekem, még havi szinten jön a védőnő, vagy ha épp nem jön, akkor ugye vinni kell a státuszokra.
Meddig van ez a havi szintű látogatás? Mikor ritkul?
2023. márc. 31. 10:30
1/18 anonim válasza:
Igazából havi szintű látogatás az első 6 hónapban van csak. Utána 9 hónaposan, 12 hónaposan, szóval a védőnő nálatok kicsit túlbuzgó.
2/18 A kérdező kommentje:
Szuper 😅 azt hittem mindenhol így van. Elképzelhető, hogy azért, mert még csak 4 hónapja tartozunk hozzá? A terhességem elejétől számítva ő a 7. védőnő, akivel dolgom van.
2023. márc. 31. 10:45
3/18 anonim válasza:
Nálunk is havonta kell 12 hónapos korig. Sőt, mivel jön a második baba a nagy 15 hónapos korában, addig is havonta kell menni, mert ha már terhesgondozunk, akkor megnézi a lányom is. Utána meg a kettőt vihetem havonta. Nagy barátnők leszünk. :D
4/18 anonim válasza:
3-as vagyok, hogy sikerült hetet összeszedni?
5/18 A kérdező kommentje:
A jelenlegi védőnő GYES-en volt, és addig csak úgy tudták megoldani a körzetet, hogy kb 2 havonta máshoz került az, aki itt lakik ebben a városrészben. A védőnőknek sem tetszett, mert nehéz volt nyomonkövetni rendesen a várandósságot is.
2023. márc. 31. 10:50
6/18 anonim válasza:
Nálunk féléves korig és akkor is csak a státusz miatt. Utána három havonta, másfél éves kora óta félévente. De eléggé változó ahogy látom, mert unokatesómhoz is havonta járt vagy másfél éves korig... Az volt a magyarázat hogy nagyon gázos a környék, de nem tudom amúgy miért, mert unokatesómék teljesen rendezett körülmények között élnek
7/18 A kérdező kommentje:
Mi nagyon jó környéken élünk, jó körülmények között, szóval ezért sem értem, de lehet itt más a szokás, meg esetleg köze van hozzá, hogy nem olyan régen jött vissza a védőnő, talán nem ismer még minket eléggé.
2023. márc. 31. 11:00
8/18 anonim válasza:
Ez sem kizárt, meg én tényleg úgy látom hogy ahány védőnő, annyi típus. Valaki laza, más meg komolyabban veszi, harmadik buzog. Nekem is volt már mindegyik, de alapvetően jól kijöttem velük.
9/18 anonim válasza:
Nálunk csak az első 3 hónapban kell havonta vinni (nem jön házhoz), utána 6-9-12 hónaposan, a kiskönyvben is valahogy így vannak a státuszok, ha jól rémlik.
Szóval szerintem ezt védőnője válogatja. A tiétek jól ráér :D
10/18 anonim válasza:
Első 6 hetben hetente kellett, aztán 12hónapig havonta. Utána 18hónaposan, majd évente 8éves korig nálunk.
Hazhoz 1x sem jött ki. A 4 napos gyerekemet úgy kellett vinnem hozzá 🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!