Ez így mennyire igaz, hogy "gyerek mellett sosincs idő hajmosásra sem, állandóan zsíros a hajam"?
Azért ha 1-2 napot csúszik a haj mosás ott a száraz sampon. Tudom, hogy nem divat Magyarországon de azért mégiscsak jobb mint zsíros fejjel létezni.
Apa furdet en hajat mosok, nyáron nem kell szárítani de télen is el van torolkozovel a fejen az ember egy darabig(nem, nem fázik meg a fejed). Vagy be viszem a fürdőbe a pihenő székkel és onnan nézem.
Idő van rá, de sok esetben a gyerek végigordítja, főleg, ha olyan, mint az én elsőszülöttem volt picinek. Van, aki emiatt inkább nem mos hajat, ha nincs akinek addig odaadja a gyereket, mert annyira rossz érzés neki hallgatni, amikor a gyerek sír. Nálam így volt, inkább megvártam, még a férjem hazaért a munkából, csak akkor meg már annyira fáradt voltam, mert egész nap gyakorlatilag hordoztam a gyereket (refluxos volt), illetve éjjel 6-8x ébredt, hogy inkább a kezébe nyomtam, és mentem aludni 2-3 ürát egyben, ameddig lehetőségem volt (a reflux miatt sokszor kellett rövidebb ideig szoptatni).
A kicsi mellett vígan kádfürdőztem, őt le lehetett tenni, és nem sírta végig, hanem nézegetett. Pedig pont ugyanúgy próbálkoztam a nagynál is, bevittem magammal a babahordozóban, hogy addig is lásson. Csak ő a babahordozóban sírt. A kicsi meg nem.
A kicsivel azért már edzettebb is voltam a sírás tekintetében, nem ugrottam ki a zuhany alól csöpögő hajjal, amikor esetleg olyan alkalom adódott, hogy a megszokottól ellentétben mégis sírt, hanem siettem ugyan, de befejeztem a hajmosást.
Elsőbabás anyukaként nagyon letaglózott, ha a gyerekem sírt, talán azért is, mert ezt sokszor tette (csak később jöttünk rá a refluxra és az ételérzékenységre, illetve a születése sem volt zökkenőmentes). A kicsi hozzáképest babaként egyébként is halkabb volt, és nem azonnal tekerte fel a hangerőt, hanem fokozatosan. Szóval a gyerekek is mások. Sokunknak nehéz leküzdeni azt a gondolatot, hogy rossz anyák vagyunk, ha csak egy kicsit is sír a gyerekünk. Nekem legalábbis nagyon nehéz volt. Aztán rá kellett jönnöm, hogy magammal is muszáj valamennyire foglalkoznom.
Az első 2 gyerekem után én is ezt mondtam, amit te.
Aztán megszületett a fiam.
Párom 3 hetente esik haza hétvégére. Na most egyedül 3 gyerekkel... A kicsi lebontja a házat az 5 perc alatt. Délutáni alvásból 10 perc után ordít, utána sem alszik mélyen, hogy fel tudjak kelni mellőle, pedig már 2 éves lesz nyáron. Semmit nem tudok tőle csinálni, önmagában a létezése is életveszélyes :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!