Segített valakinek az a szülés utáni depresszión, hogy visszament dolgozni?
Nekem nem volt szülés utáni depresszióm, de korán visszamentem dolgozni. 1 éves volt a kisfiam. 8ra vittem bölcsibe, és délben mentem érte, addig dolgoztam. Nekem felüdülés volt. Imádom a fiamat, de úgy érzem jobb anyukája lettem, miután visszamentem dolgozni. Jót tett a felnőtt társaság, a sok nevetés. Szeretem a munkámat, jó a csapat, kedves a főnököm.
Otthon türelmesebb voltam, sokkal minőségibb lett a kisfiammal töltött idő, jobban megéltem a pillanatokat.
Az viszont tény, hogy baromi fárasztó volt az eleje. Mert a gyerek meg a munka mellett még ott volt a háztartás és a kert is. És sokszor küzdöttem a lelkiismeretemmel is, amiért bölcsibe adtam, még ha csak pár órára is.
Szia! 2 év van a gyerekeim között és a kisebb másfél volt amikor visszamentem. Egyáltalán nem lett rosszabb, sőt.
Én is szeretem a munkámat, pörgök benn egész nap, végre van életem a gügyögésen meg a jégvarázson túl. Nyilván a gyerekekkel lenni is nagyon hasznos, de aki annyira extrovertált személyiség, mint én annak kínszenvedés ha beszűkül a társasági élete úgy, mint ahogy nekem szűkült be akkor. Jó.. hozzáteszem, hogy a kicsi a covid előtt pár héttel született, szóval egy jó ideig eleve otthon voltunk ami csak tetézte a befordulásom.. Aztán visszamentem, én imádom.. a gyerekek meg imádják az ovit (és imádta a kisebb a bölcsit is) és mindenki kiegyensúlyozott. Jó hát néha kivagyok, mert azért nyilván nem egyszerű több színterén is helytállni, de aki szereti a pörgést annak nem gond.. csak bele kell razodni.
Eleinte azért többet voltam táppénzen velük, de mára már ez is sokkal jobb.. szerintem ne félj belevágni, de nyilván ahány ember annyi verzió.. másik h 2 éves koráig bármikor visszatérhetsz gyedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!