“Szülés utáni depresszió” előjöhet később is?
#1 Ez jutott nekem is eszembe.
Az én babám 11 hónapos és már ezt csinálja.
Ha majd 2 lesz és át fogja aludni az éjszakát, csak röhögni fogok a hisziken 😆😭
Amíg te ilyen idegállapotban vagyy ne várj a gyerektől változást.
Ne ülj otthon egész nap egyedül-nézz körül, biztosan van a közelben babaklub, babatorna, könyvtár, játszóház, ha jó idő van séta, motorozás, sarazás stb, az neked is neki is társaság, új ingerek.
Nem. A szülés utáni depresszió klinikai értelemben az első hónapban, leginkább az első 4-ben, legfeljebb az első évben jelenik meg. És rendszerint nincs külső oka, teljesen hormonális, idegrendszeri probléma.
Ami neked van, az inkább a totál kiborulás egy dackorszakos gyerekkel, hiszen pontos oka is van. Ezt leginkább nem pszichiátrián, hanem családon belül kéne kezelni. Van bármi segítséged? Nagyszülő, nagynéni, esetleg bébiszitter? 2,5 év otthon, különösen egyedül bárkit bedarál.
Én 14 hónapig bírtam, amikor hasonló jeleket vettem észre magamon, és húztam vissza dolgozni, mint a vadliba. Azóta a dackorszakot is simán bírom, mivel tudom hogy van gyerekmentes "szabadidőm".
Uhum... Szóval mindig is tudtál aludni mellette,gondolom ezer éve nem szoptatod, nem kellett a fogzas miatti borzalmat atelned, ami sokszor 3 éves korig tart minden egyes fognal, se a hasfajast, elvolt a gyerek magának, semmi gond vele. Most viszont jött egy akadály amihez nem vagy hozzaszokva. Megkerdezném, miért szerettél volna gyereket ha nem azért, hogy foglalkozz vele, alakitsd, neveld, tanitsd és örülj az elert eredmenynek?
Ennyire a kisujjadat se akarod mozditani? Vagy ideggyenge vagy hogy egy kisgyerek hisztije ekkora agressziót vált ki? Ötleted sincs hogy kéne kezelni? Utana olvastál? Megertetted hogy miért csinalja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!