Terhességi cukorbetegség előjöhet később? Mellőzzem azokat az ételeket, amiket akkor nem ehettem?
Csak és kizárólag a terhesség alatt jelentkező cukorbetegséget hívják igy. Ez a terhesség befjeztével el is múlik, igaz később (idős korban) valószínűleg megbetegszik aki így járt. Megelőzni ugyanúgy lehet mint a normál cukobajt, de ha csökkent a cukortolerancia (terheléses vércukorvizsgálattal nézik) diétát fognak javasolni, mait sajna pontosan be is kell tartani. Amíg minden rendben nem kell diétázni, ha van rá hajlamod (van a családban, magas a súlyod..stb) kivédeni nem nagyon tudod!
Remélem nem lesz ilyen gondod, sem most semkésőbb!
Mármint szülés utánra gondolsz? Nem egyértelmű nekem..
Nekem azt mondta a dietetikus, hogy szülés után még 6 hétig tartsam a diétát, és 3 hónappal a szülés után menjek el egy kontrollra, csinálnak még egy terheléses vizsgálatot, és akkor kiderül, mi van.
De nagyon nagy többségben elmúlik a terhességi cukor, igen kicsi hányadban marad meg.
Ha gondolod, és bírod, figyelj az étkezésedre, ha tudod néha mérd meg a cukrod, és érdemes elmenni dietetikushoz egy kontrollra, ő majd úgyis pontosabbat mond:-)
köszönöm
nekem is elmúlt a terhesség után-tudok is a kontrollról-meg az évenkénti mérésről.rendszeresen sportolok-próbálok egészségesen enni-csak nagyon édesszájú vagyok,főleg szülés után(egyébként 42kg)csak az érdekelt,h a pl a reggeli tejet,meg a mézet ilyesmit mellőzzem-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!