Más és félt a "gyerektől", a szülés utáni depressziótól és hogy jó anya lesz-e?
Szia! Az elejétől fogva nagyon magabiztos voltam, aztán a harmadik trimeszterben valami megváltozott bennem...
Én is hasonlóan érzek, néha siratom az eddigi és jelenlegi életem a férjemmel, hiszen csodálatos és tökéletes. Attól félek, hogy minden meg fog változni. Tudom, a változás nem csak negatív formátumot vehet, még is félek. Én a 34. héten járok.
Szerintem a hormonok játszanak velünk. 😌
Az első terhességemnél inkább magától a folyamattól, a szüléstől, szoptatástól, ilyesmitől féltem. Sosem volt a kezemben annyira pici baba, az sem segített, hogy a környezetem is sokat ijesztgetett.
Most ikreket várok, a 33. hétben vagyok, hát...ugrálok a "minden rendben lesz" és az "Úristen, mi lesz?" érzések között, mikor a férjem éjszakás és a kisfiam elaludt, sajnos elég sokat kattogok fél éjszaka a hülyeségeken...
Szerintem is a hormonok játéka ez, illetve szerintem sajnos a környezet folyamatos sopánkodása (nekem a védőnőm is eléggé ilyen, apám is, anyósom is) is sokat ront a helyzeten.
Nem volt ilyen
Valszeg mert nem olvastam meztem semmilyen terhes forumot oldalt netes vackot.
Par szakkonyvem volt az mindenre valaszt adtak 😁
De ettul fuggetlenul eleg depis voltam honapokig h fiam lett a lany helyett.
Az a baj, hogy ha már így állsz hozzá, nem tud sok jó kisülni.
Életetek legszebb időszaka lesz, ismeretlen, gyönyörű, nehéz, türelmet igénylő. Just relax, ne stresszelj...
6 vagyok
7 teljesen ugyanez volt... aztán az első közös sírás után hívtam a védőnőt (egy tündért fogtunk ki) és ő mondta:
legyek magabiztos és nyugodt, mert a babának én vagyok a mindene akármit akárhogy csinálok és én jelentem a biztonságot, szóval ne idegeskedjek. És mai napig ha valami van és elbizonytalanodok magammal szemben egyből eszembe jut hogy HAHÓ ez a kisember rám számít szedjem össze magam.
Mindenesetre stresszelni nem szabad előre meg főleg. És keresni kell társaságot, MOMZ alkalmazást ajánlom, környékbeli anyukákkal szuper kimozdulásokat lehet szervezni, illetve ha teheted kérdező, apára is hagyd a babuszt és foglalkozz majd magaddal. Hajmosás, fürdés, esetleg kis sminkelés, hogy erezd, nő vagy! Ez azért fontos, mert boldog anya boldog baba! Ez a másik amit mai napig mantrázok sokszor. Fontos lesz törődni magaddal, hogy jól érezd magad a bőrödben ezáltal 100%ban ott legyél a gyermekednek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!