Mennyire igaz az, hogy akinek gyermeke van, az a gyermektől semmit nem tud csinàlni?
Figyelt kérdés
Tanulni, dolgozni, képezni magàt, ismerkedni, ilyesmik.2023. márc. 22. 15:23
21/27 anonim válasza:
A gyerek és a szülő természetétől, életszakasztól és a körülményektől is függ. Nálunk volt olyan időszak, amikor esélytelen volt bármilyen elmélyülést igénylő dolgot csinálni, a házimunkával sem tudtam végezni. Most már 2 évesen - lekopogom - jobb a helyzet. De bizonyos dolgoknak még mindig nem állok neki akkor, ha én felügyelem és ébren van. A férjem nem érti, mi a baj, szerinte nyugodtan lehet(ne) egy csomó ilyen munkát is végezni a gyerek mellett (:. Na ő az, aki nyugodtan ül a számítógép előtt és zenét hallgat, a gyerek meg csinál, amit akar. Általában nem történik semmi, de volt már, hogy valahogy sikerült hozzáférnie ahhoz a szekrényhez és polchoz, ahol gyógyszerek is voltak, de szerencsére csak a fertőtlenítőt locsolta szét. Apukának a másik szobában ez fel sem tűnt, pedig erős szaga volt.
22/27 anonim válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet. Naponta másfél óráig csak a férjem vigyáz a gyerekre, amíg én kint vagyok a kertben. Azalatt ő videójátékozik, a babára figyel, hogy ne legyen baja, de mire visszaérek, akkora rendetlenség van, mintha 2 hete nem lett volna elpakolva, a cumisüvegek koszosak, pelus tele van, tányér otthagyva az asztalon. És közben nem minőségi időt töltött a gyerekkel, hanem vigyázott rá, hogy ne legyen baja. Én játszok vele, programokat találok ki, takarítom a bolognait az etetőszékről, szinten tartom a rendet és plusz dolgokat is csinálok, pl. főzés, mosás. Szóval persze, sokkal könnyebb lenne, ha csak az lenne a cél, hogy életben tartsam a gyereket rövid ideig, de nekem nem abból áll a napom, mint neki addig a másfél óráig. Ezt tudja is, sosem piszkált, hogy nem csinálok semmit, csak na. Ha mondom is, a férfiak nem érzik át, hogy mitől nehéz ez.
23/27 anonim válasza:
Pontosan, utolsó rátapintott az (egyik) lényegre.
Kérdés, hogy életben tartja csupán a gyereket a szülő, vagy foglalkozik is vele, hogy ne nőjön csak, mint a dudva.
A másik fontos lényege ennek az egésznek, hogy abszolút nem vagyunk egyformák! És ezt sokan elfelejtik. Egyszerűen mások vagyunk, más a teherbírásunk, az alvásigényünk, van, aki úgy működik jól, ha van napi egy órája látszólagos semmittevésre. Nem kell ezért megdorgálni, vagy elítélni.
24/27 anonim válasza:
17-nek: a gyerek nem hal bele, ha az anyja 5 percet a wc-n van, viszont sajnos teljesen életszerű a 1,5-2 éves gyerek épp a szeparációs szorongásának kellős közepén lévén, ordítva bőg a vécéajtó túloldalán. Mert ez ilyen.
25/27 anonim válasza:
Vagy nem a szepa miatt bőg az ajtó túloldalán, hanem inkább beviszed magaddal, nehogy magára gyújtsa a házat, vagy az én esetemben pl, tegnap elmentem pisilni, és azidő alatt jól elagyabugyálta a pár hónapos kistestvérét a 2 éves, mert csak. Szóval inkább viszem magammal, mert amíg baba, addig valóban tökmindegy neki az a pár percnyi vécézés, de amint aktív és tevékeny egy gyerek, ha olyan a temperamentuma, mint az én nagyobbamnak, akkor kb egy percre se veszítheted szem előtt, mert vagy ügyeleten köttök ki, vagy a rendőrségen.
26/27 anonim válasza:
És akkor csodálkozunk, hogy a mai fiatalok nem tartják már tiszteletben mások intim szféráját. Már 2 éves korban belenevelitek, hogy normális még xarni se hagyni az embert egyedül.
27/27 anonim válasza:
Nekem 3 gyerekem van,eléggé friss,mert 3 hónapos a legkisebb. Sosem éreztem azt,hogy semmit nem tudok mellettük csinálni. Az első mellett végeztük a főiskola utolsó időszakát,csak ketten voltunk a Párommal, távol a nagyszülőktől, Ő mellette dolgozott is. Az első nehéz természetű,több emberes gyerek, de sose kellett magammal vinnem a wcre pl, vagy éheznem egésznap, az első heteket leszámítva könnyen megoldottam mindent. 2gyerekkel is az első hetek kivételével megoldottuk, és most is. Úgy gondolom,hogyha az ember nem teljesen egyedül van férj/pár nélkül,egészséges gyerekei vannak, akkor ez az állítás nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!