Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Név választás? Nem tudunk...

Név választás? Nem tudunk dönteni!

Figyelt kérdés
Szóval....kislányunk lesz és nem szeretnénk tucatnevet adni neki de extrémet sem!:) így kiválasztottunk pár név lehetőséget....de nem tudunk dönteni!!A férjemnek is meg nekem is más tetszik!:) A Lehetőségek!: (Elinor,Elina,Arienn,Enet!) :)
2010. okt. 7. 09:33
1 2
 11/12 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Gondolom azóta már megzsületett a baba! Végül melyik név mellett döntöttetek? Érdekelne!

Szerintem egyébként mindig figyelembe kell venni a vezetéknevet is! A kettőnek együtt kell jól hangzania!

Az én kislányomat egyébként Ariennek hívják -így kell leírni-. Nekem nagyon megtetszett ez a név! Szerintem csak Magyarországon hangzik ez a név furcsán! Mi Olaszországban éltünk egy ideig, ott senki nem nézett ránk döbbent szemekkel, hogy "hogy hívják? Arienn, még soha nem hallottam ". A mai világban bizony fel kell készülni, hogy a gyerek külföldön fog kikötni! Ilyen világot élünk! Nehéz kicsiny kis országunkban boldogulni!

Van még 2 gyerekem Ariennen kívül, Árven és Nátán! Utóbbi nagyon régi név az Ószövetségben is benne van, mégis úgy néznek ránk, mikor megkérdezik, hogy hívják a kisfiút, mintha a Marsról jöttünk volna!

Szerintem azért is érdemes ritkább nevet adni a gyermeknek, mert mindig meg fogják jegyezni, ki is ő! Az én nevemből van 5000, ha bemutakozok nem is tudják elsőre soha, hogy melyik Szilvi is vagyok az illető sok ismerőse közül! Nekem még a vezeték nevem is nagyon gyakori!

Üdv. mindenkinek!

2012. máj. 18. 08:10
 12/12 Lovelorn válasza:

Az Elinor szerintem gyönyörű. Arab eredetű.

Szerintem a jelentése is fontos egy névnek.

Ebben az esetben az Elinor: Isten az én világosságom.

2014. jan. 8. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!