Kicsi, 1,5 év körüli gyereket megviseli az anyja eltűnése?
Ugyebár felnőtt korában emléke nem marad ebből a korból, így az anyjáról sem.
De vajon 1-2 napnál tovább keresi, ha elmegy vagy meghal az anyja vagy különösebb fennakadás nélkül éli tovább a napjait?
Idősebb emberek gyakran így gondolják, hogy "magára szoktatta". Úgy tudom, hogy a mostani pszichológiai kutatási eredmények nem támasztják ezt alá. Ráadásul másfél év körül simán lehet erősebb a szeparációs szorongás, amire az a legjobb, ha az anya a amennyit bír, együtt a babával, amikor a babának erre igénye van.
Ettől még, ha a sógornődnek dolga van, nyugodtan az anyukádra hagyhatja a kicsit, vagy ha egy kicsit fellélegezne. Inkább néhány órára gondolnék azért, nem napokra. Az én fiam is pont másfél éves, és ő szívesen elmegy az apukájával is és a nagymamájával is pl. sétálni, játszótérre. Akkor nem is sír. De ha nem ők mennek el, hanem maradnak ahol vannak, és én (az anyja) megyek el, na akkor mindig sírva fakad. Még ha nem is olyan nehéz megnyugtatni utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!