Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok róla, ha a...

Mit gondoltok róla, ha a gyermek az anyja vezetéknevét viseli?

Figyelt kérdés

Párommal az én (anyai) vezetéknevemet adnánk a kicsinek. Apuka nem szereti a saját nevét, mi meg csak lányok vagyunk testvérek így a mi nevünk eltűnne.

Ti mit gondoltok ha az anya és a gyermek neve ugyanaz? Még mindig olyan rossz a megítélése?

Én több ilyen helyzetet ismerek, van ahol nincs apuka, míg máshol az anya nevét közösen akarták adni a szülők.

2022. aug. 17. 10:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jo, hogy ha nektek ez igy tetszik.
2022. aug. 17. 10:33
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom azért, mert sok ember olyan eseteket tud, ahol nincs apuka. Vagy ismerek egy férfit, aki Orsós, ott is az anya nevét kapta a gyerek.

Ennek ellenére, ha az lenne a szituáció, mint nálatok, én is ezt az opciót választanám. Nem érdekelne idegen emberek megítélése.

2022. aug. 17. 10:35
 3/16 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem jó dolog. Miért ne kaphatná az anya nevét? Az anya is ugyanúgy szülő.

Én is anyukám nevét kaptam, és ha lesz gyerekem, legszívesebb én kötőjelesen adnám a vezetéknevét, de ez nagyban függ a két név hangzásától.

2022. aug. 17. 10:39
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Semmit. Ha az én nevem jobb lenne a pároménál kampányoltam volna azért, hogy az enyémet adjuk nekik
2022. aug. 17. 10:44
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
ha én férfi lennék én is lemondtam volna arról hogy a gyerekek az én vezetéknevemet kapják. így nőként is elhagytam az esküvő után.
2022. aug. 17. 10:54
 6/16 anonim ***** válasza:
92%
Teljesen rendben van.
2022. aug. 17. 11:08
 7/16 anonim ***** válasza:
57%

Én arra gondolnék, hogy apukának biztos fura vezetékneve van.

Van ilyen a baráti körben is.

2022. aug. 17. 11:18
 8/16 anonim ***** válasza:
90%
Semmit nem gondolok.
2022. aug. 17. 11:19
 9/16 anonim ***** válasza:
92%
Teljesen rendben van. Miért ne kaphatná az anya vezetéknevét, ha így döntenek a szülők?
2022. aug. 17. 11:31
 10/16 anonim ***** válasza:
92%
Semmit nem gondolok, pedig van ilyen ismerősöm. Egyszerűen nincs közöm hozzá, nem nekem kell hogy tetszen és ez a szülei döntése, nem az enyém. Ez a nevet viselő számára max egyfajta funfact lehet.
2022. aug. 17. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!