Mit gondoltok róla, ha a gyermek az anyja vezetéknevét viseli?
Párommal az én (anyai) vezetéknevemet adnánk a kicsinek. Apuka nem szereti a saját nevét, mi meg csak lányok vagyunk testvérek így a mi nevünk eltűnne.
Ti mit gondoltok ha az anya és a gyermek neve ugyanaz? Még mindig olyan rossz a megítélése?
Én több ilyen helyzetet ismerek, van ahol nincs apuka, míg máshol az anya nevét közösen akarták adni a szülők.
Gondolom azért, mert sok ember olyan eseteket tud, ahol nincs apuka. Vagy ismerek egy férfit, aki Orsós, ott is az anya nevét kapta a gyerek.
Ennek ellenére, ha az lenne a szituáció, mint nálatok, én is ezt az opciót választanám. Nem érdekelne idegen emberek megítélése.
Szerintem jó dolog. Miért ne kaphatná az anya nevét? Az anya is ugyanúgy szülő.
Én is anyukám nevét kaptam, és ha lesz gyerekem, legszívesebb én kötőjelesen adnám a vezetéknevét, de ez nagyban függ a két név hangzásától.
Én arra gondolnék, hogy apukának biztos fura vezetékneve van.
Van ilyen a baráti körben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!