Mit gondoltok róla, ha a gyermek az anyja vezetéknevét viseli?
Párommal az én (anyai) vezetéknevemet adnánk a kicsinek. Apuka nem szereti a saját nevét, mi meg csak lányok vagyunk testvérek így a mi nevünk eltűnne.
Ti mit gondoltok ha az anya és a gyermek neve ugyanaz? Még mindig olyan rossz a megítélése?
Én több ilyen helyzetet ismerek, van ahol nincs apuka, míg máshol az anya nevét közösen akarták adni a szülők.
Az én fiam is az én nevemet kapta, de csak apumnak tett ígéretem miatt. Nagy szívfájdalma volt, hogy nem született fia, így velünk kihalt volna a család (ritka és híres családnév)
. Megígértem neki, ha lesz gyerekem akkor az én vezetéknevemet kapja. Sajnos már nem élhette meg, de így lett.
Szerintem minél több ilyen lesz, annál jobban megszokják az emberek, hogy nem csak az "apátlan" gyerekek viselik az anyjuk nevét.
Személyesen én csak olyat ismerek, aki az apja vezetéknevét (pl. Czigány) felnőttként hagyta el, és váltott az anyja vezetéknevére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!