Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok róla, ha a...

Mit gondoltok róla, ha a gyermek az anyja vezetéknevét viseli?

Figyelt kérdés

Párommal az én (anyai) vezetéknevemet adnánk a kicsinek. Apuka nem szereti a saját nevét, mi meg csak lányok vagyunk testvérek így a mi nevünk eltűnne.

Ti mit gondoltok ha az anya és a gyermek neve ugyanaz? Még mindig olyan rossz a megítélése?

Én több ilyen helyzetet ismerek, van ahol nincs apuka, míg máshol az anya nevét közösen akarták adni a szülők.

2022. aug. 17. 10:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazából pár éve én furán néztem másra emiatt, de az évek során úgy vettem észre egyre gyakoribb lett. Nekem most sincs gondom a párom nevével, ő nagyon nem szereti.
2022. aug. 17. 12:18
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ez simán esztétikai kérdés, kapja annak a nevét, akié szebb, előnyösebb, pl könnyebben megjegyezheto, kimondhato, leirhato.
2022. aug. 17. 12:47
 13/16 anonim ***** válasza:
81%
Semmit, nekem tokmindegy kinek mi a neve, nem vagyok egy maradi tipus.
2022. aug. 17. 12:57
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is az én nevemet kapta, de csak apumnak tett ígéretem miatt. Nagy szívfájdalma volt, hogy nem született fia, így velünk kihalt volna a család (ritka és híres családnév)

. Megígértem neki, ha lesz gyerekem akkor az én vezetéknevemet kapja. Sajnos már nem élhette meg, de így lett.

2022. aug. 17. 14:06
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem minél több ilyen lesz, annál jobban megszokják az emberek, hogy nem csak az "apátlan" gyerekek viselik az anyjuk nevét.

Személyesen én csak olyat ismerek, aki az apja vezetéknevét (pl. Czigány) felnőttként hagyta el, és váltott az anyja vezetéknevére.

2022. aug. 17. 20:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Azt gondolnám, hogy biztos az anyja neve szebb vagy egyedibb. Én is szivesebben viselném anyám elõkelõ hangzású vezetéknevét, de mikor én születtem, ez nem volt opció. Helyette lehetek az 5000. Kiss apám után. Semmi bajom apámmal, de semmi kötõdésem ehhez a névhez, annyira tucat. Nem siratnám, ha le kéne tennem.
2022. aug. 20. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!