Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen okból kaphatta meg az...

Milyen okból kaphatta meg az anyja vezetéknevét a lány?

Figyelt kérdés

Annyit tudok, hogy az anya jelenleg nem a lány igazi apjával van összeházasodva.

Melyik eshetőség a legvalószínűbb?

2022. jún. 12. 22:37
A kérdező szavazást indított:
Először az apja vezetéknevét kapta meg a lány, de miután elváltak az anyjával és az anyja neveli tovább, ezt később megváltoztatták
Már eleve az anyja után kapta nevét, mert ő jobban erősködött etéren
Az apa soha nem is volt igazán a képben, egy véletlenül besikerült gyerek egy kisebb kalandból
A szülők komoly kapcsolatban voltak és tervezett volt a gyerek, de a bevállalása után hamar szétmentek, talán még a terhességi idő alatt
Valami csúnya dolog történt az apával (nagyon rossz dolgot tett, vagy meghalt) és nem akarták, hogy a nevét viselje
71 szavazat
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
99%

Kérdezd meg!

Nekem a tanárom volt úgy, hogy ronda volt a vezetékneve, és emiatt nem akarta, hogy a lányai ezt kapják meg, hogy ne tegye ki őket csúfolásnak, így egyeztek meg a feleségével.

Amúgy ha az apa nem is tud róla, vagy nem akarja vállalni, általában (ha csak nem kap valami random nevet), akkor az anyja nevét viseli. Mivel azt mondod, nem a biológiai apja neveli, szerintem ez lehet.

2022. jún. 12. 22:54
 2/29 anonim ***** válasza:
99%
Ha gyakori név, lehet ugyanaz is a két szülő vezetékneve.Láttam már olyat.
2022. jún. 12. 23:11
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagytok olyan viszonyban, hogy megkérdezhesd tőle, akkor egy idegen.

Akkor meg nem mindegy neked?

2022. jún. 12. 23:12
 4/29 A kérdező kommentje:
Tapintatosság miatt nem fogom megkérdezni, ki tudja milyen sebet nyitnék fel nála.
2022. jún. 12. 23:15
 5/29 anonim ***** válasza:
85%
Nem lehet, hogy az anya felvette az akkori férje nevét aztán elváltak és az anyja újraházasodott?
2022. jún. 12. 23:29
 6/29 anonim ***** válasza:
88%
Alapból is lehet kérni a névcserét.
2022. jún. 12. 23:54
 7/29 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem házasok a születéskor, csak együtt vannak a szülők, hiába vannak együtt, külön papír kell, hogy a férfi elismeri, hogy az ő gyereke. Ha ezt elfelejtik, akkor nem kaphatja a nevét.
2022. jún. 12. 23:56
 8/29 anonim ***** válasza:
96%
A mi gyerekünk is az én (anya) nevét viseli. A férjem az apa, együtt élünk. Eszembe sem jutott, hogy ezen esetleg idegenek agyalnak majd :D. Egyszerűen így tetszett nekünk.
2022. jún. 12. 23:57
 9/29 anonim ***** válasza:
82%

7-es miért lett lepontozva?

Tény: ha az apa a szülésig nem veszi felesegul az anyat vagy nem.viszi be a kórházba az apasagi nyilatkozatot (amit sajnos nem 1 nap alatt allitanak ki), akkor kizarolag az anya vezeteknevet kapja(kaphatja) meg a gyermek!

Csaladunkban volt olyan, hogy apuka annyira huzta halogatta az apasagi intezeset, hogy bizony a picit korabban erkezo gyermek az anyuka vezeteknevet kapta, na ez mar zavarta es par nap mulva uj vezetekneve lett :-).

De szerintem erre nyugodtan ra lehet kerdezni, hogy neked az apukadat is ug, hivtak, mint az anyukadat? Es erre vagy azt mondja igen vagy elmeseli mi a vezeteknev egyezes hattere.

.ilyen sebet tepnel fel? Ha felnott, akkor mar feldolgozta, ha tini, akkor nem te vagy az elso, aki ezt megkerdezi tőle, ha meg altalanos iskolas, akkor meg el a kezekkel tőle, kerdezd meg az anyukajat😁

2022. jún. 13. 01:02
 10/29 SzabinaBoldogAnya válasza:
89%
Szia nekem az előző kapcsolatomból született egy kisfiam..5 hónapos terhes voltam mikor az apja munka miatt más országba ment,és úgy döntött hogy új életet kezd..Így a fiam az én nevemet kapta..Azóta már van új párom és szerette volna hogy fel vegyük az ő nevét..Nem vagyunk se házasok meg élettársi kapcsolatban sem, igazából csak egy nyilatkozatot kérte tőle amiben engedélyezi hogy a nevét használjuk..
2022. jún. 13. 01:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!