Milyen okból kaphatta meg az anyja vezetéknevét a lány?
Annyit tudok, hogy az anya jelenleg nem a lány igazi apjával van összeházasodva.
Melyik eshetőség a legvalószínűbb?
Kérdezd meg!
Nekem a tanárom volt úgy, hogy ronda volt a vezetékneve, és emiatt nem akarta, hogy a lányai ezt kapják meg, hogy ne tegye ki őket csúfolásnak, így egyeztek meg a feleségével.
Amúgy ha az apa nem is tud róla, vagy nem akarja vállalni, általában (ha csak nem kap valami random nevet), akkor az anyja nevét viseli. Mivel azt mondod, nem a biológiai apja neveli, szerintem ez lehet.
Ha nem vagytok olyan viszonyban, hogy megkérdezhesd tőle, akkor egy idegen.
Akkor meg nem mindegy neked?
7-es miért lett lepontozva?
Tény: ha az apa a szülésig nem veszi felesegul az anyat vagy nem.viszi be a kórházba az apasagi nyilatkozatot (amit sajnos nem 1 nap alatt allitanak ki), akkor kizarolag az anya vezeteknevet kapja(kaphatja) meg a gyermek!
Csaladunkban volt olyan, hogy apuka annyira huzta halogatta az apasagi intezeset, hogy bizony a picit korabban erkezo gyermek az anyuka vezeteknevet kapta, na ez mar zavarta es par nap mulva uj vezetekneve lett :-).
De szerintem erre nyugodtan ra lehet kerdezni, hogy neked az apukadat is ug, hivtak, mint az anyukadat? Es erre vagy azt mondja igen vagy elmeseli mi a vezeteknev egyezes hattere.
.ilyen sebet tepnel fel? Ha felnott, akkor mar feldolgozta, ha tini, akkor nem te vagy az elso, aki ezt megkerdezi tőle, ha meg altalanos iskolas, akkor meg el a kezekkel tőle, kerdezd meg az anyukajat😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!