Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen okból kaphatta meg az...

Milyen okból kaphatta meg az anyja vezetéknevét a lány?

Figyelt kérdés

Annyit tudok, hogy az anya jelenleg nem a lány igazi apjával van összeházasodva.

Melyik eshetőség a legvalószínűbb?

2022. jún. 12. 22:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
90%

Honnan tudod, hogy mi az anyja vezetékneve? Lehet, hogy házasságkor felvette a férje nevét, ezért egyezik meg a gyerekével.

Nyilván nem erről van szó, sokkal valószínűbb, hogy az apa sosem volt képben. Felesleges tapintatoskodni, ha jóban vagytok, ha idegen vagy, akkor meg kár találgatni.

2022. jún. 13. 04:51
 12/29 anonim válasza:
95%
Én felvettem a férjem nevét, így mindhármunknak ugyanaz a vezetékneve. Így is lehet.
2022. jún. 13. 07:21
 13/29 A kérdező kommentje:

Azt gondolják páran, hogy az anya felvette az akkori férj vezetéknevét, és megtartotta válás után úgy, hogy már újraházasodott és jelenleg

Mostaniférj-Előzőférj Ilona

névvel éli életét? (mert kötőjellel kétvezetékneves formában van most)

2022. jún. 13. 07:35
 14/29 A kérdező kommentje:
És az első vezetékneve tényleg a mostani férjéé (azt tudom), és a második vezetékneve pedig ennek a gyereknek a vezetékneve.
2022. jún. 13. 07:41
 15/29 anonim ***** válasza:
97%
Millió változat lehet. Az apa nem vállalta a gyereket, vagy az anyának csak spermadonor kellett, ki tudja. De miért nem őket kérdezed?
2022. jún. 13. 07:54
 16/29 anonim ***** válasza:
85%
A keresztény Snitt Pálnak is van zabigyereke, akit nem vett nevére, (csak egy betű erejéig, rövidítésben).
2022. jún. 13. 07:58
 17/29 anonim ***** válasza:
92%

"Mostaniférj-Előzőférj Ilona" ez sem kizárt, pl. az Elözöférj Ilona név jobban tetszik neki, mint a Lánykorinév Ilona, vagy ezen a néven ismerik a munkatársak, esetleg a szakmájában ez a megszokott neve, stb.

Ilyen esetben a lánykori nevet nem veszi vissza, mert rengeteg helyen nem tudnák, ki is ö, amíg a volt férj nevével mindenkinek mond valamit a neve, az új házasságkötéskor éppen ezért tartja meg ezt a nevet is, mert így nincs szakmai vagy egyéb hátránya az új férj neve miatt.

2022. jún. 13. 08:00
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg felesleges ezzel foglalkozni. Bármelyik szülő nevét kaphatja a gyerek és báemelyik házastárs felveheti a másik nevét.
2022. jún. 13. 09:07
 19/29 anonim ***** válasza:
79%
Ha nincs apasági nyilatkozat, akkor a gyerek az anyja vezetéknevét kapja. Ilyen egyszerű.
2022. jún. 13. 09:39
 20/29 anonim ***** válasza:
83%

Plusz egy lehetőség: az anyjának és az apjának ugyanaz volt a vezetékneve. :)

Egyébként viccet félretéve én is azt a válaszlehetőséget tartom látatlanban a legvalószínűbbnek, amire messze a legtöbb szavazat érkezett eddig.

2022. jún. 13. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!