Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet, hogy sosem lesz gyereke...

Lehet, hogy sosem lesz gyerekem pedig vágyom rá. Van más is ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Fiatalon azt hittem majd nem fogok saját családra, gyerekekre vágyni, mert az én családi hátterem finoman szólva is borzalmas. Aztán olyan 24-25 évesen kezdett el bennem előjönni az érzés, hogy milyen jó lenne egyszer majd anyának lenni. Majd megismertem az exemet és ő is nagyon szeretett volna gyereket, sokat beszélgettünk erről, aztán elkezdtünk próbálkozni, de valamiért nem sikerült teherbe esnem és minden negatív tesztnél mérhetetlenül csalódott voltam. Végül nem emiatt, de vége lett annak a kapcsolatnak és most 28 évesen ott tartok, hogy nem tudom lesz-e valaha gyerekem, pedig nagyon szeretnék. Az okát nem tudnám megfogalmazni, egyszerűen vágyom rá. Viszont most kilátásban sincs új párkapcsolat, ha lesz is több év mire bele mernék vágni a családalapításba, plusz ugye több hónapnyi sikertelen próbálkozás után az is felmerült bennem, hogy talán nem is vagy csak nagyon nehezen lehetne gyerekem. Ráadásul 2 gyerek van mindig a lelkiszemeim előtt, de a koromból adódóan erről kezdek lecsúszni. Aki hasonló helyzetben van vagy volt, mint én hogyan tudta ezt elfogadni? Lett végül gyereke vagy máshogy alakultak a dolgai?
2023. márc. 15. 11:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
40 éves korodig simán belefér. Simán lehet hogy te egyből terhes leszel mástől.
2023. márc. 15. 12:16
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

Egyszerűen ellehet fogadni.

Kb 38-40 éves korodig van esélye a spontán teherbe esésnek. Van még 10 éved. De ha nem is ismersz meg senkit, egyedülállóként is elindíthatod az örökbefogadást. Vagy nem tudom, Magyarországon legális e egyedülállóként hímivarsejtet kérni és beültetni.

Ráadásul néhány hónap teherbeesésnél nem számít semmit. Elárulom, ha még nem néztél utána, hogy kb 1,5-2 év után szokták javasolni a kivizsgáltatást.

2023. márc. 15. 12:28
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
36 évesen szültem először. Lehet veled nem volt semmi baj csak az exednek nem voltak életképesek a spermái még semmi sincs veszve. Fiatal vagy még. Ja és 40 előtt szeretnék 2. Gyereket😅
2023. márc. 15. 12:28
 4/8 anonim ***** válasza:
41%
Ne bánd, nem olyan jó kaland.
2023. márc. 15. 12:34
 5/8 anonim ***** válasza:
54%

Nekünk sem jött össze a baba az exemmel, pedig évekig védekezés nélkül voltunk együtt.. Aztán megismertem a férjemet, 1 év után úgy voltunk vele, hogy belevágunk a családalapításba, mert ki tudja meddig fog tartani, stb. Az első védekezés nélküli hónapban összejött a kisfiunk..

Ne keseredj el, ismerkedj..Játsz nyitott lapokkal, hogy ne pazarolj időt olyanra, aki nem akar gyereket. Semmi nincs veszve, 28 vagy, nem 58 :)

2023. márc. 15. 12:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Volt egy pasim 20 éves koromtól 33-ig. Szó volt gyerekről, de aztán nem próbálkoztunk. Aztán volt egy másik pasim 34-től 36 éves koromig. Ő nagyon akart gyereket, én halogattam a témát, nem éreztem úgy, hogy tőle szeretnék, ráadásul alkoholproblémái voltak. Aztán 37 évesen megtaláltam az igazit. 38-tól próbálkoztunk, 39 voltam, mikor elkezdtük a kivizsgálásokat. Nálam voltak kisebb problémák. 40 múltam, mikor szültem. Inszem volt.

30 fölött már én is el voltam keseredve, hogy talán sose lesz gyerekem. De hidd el, még nem vagy elkésve!

2023. márc. 15. 16:24
 7/8 Mazipa ***** válasza:

Ne keseredj el! En 29 voltam,mikor megismertem a ferjemet. Nekunk nehezen jott ossze a baba, igy nem sokkal a 36. szulinapom elott szultem az elsot,es 38,5 evesen a masodikat.

Es szerintem is oszinten tudasd majd a lehetseges partnerekkel,hogy te szeretnel gyereket,nehogy az legyen,hogy te varsz,aztan meg evek mulva derul ki, hogy o nem akar.

2023. márc. 16. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Néhány kisgyerekes ismerősömet ajánlanám erre: non-stop ordítás egész nap. Nem túlzok. Nem sokáig sajnálnád, hogy eddig nem jött össze. (Igen, felajánlottam a segítséget, hogy menjenek el, hallgatom én az üvöltést egy kicsit, de nem, mert akkor "rossz szülők".)
2023. márc. 16. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!