Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külön szoba, hogyan tovább,...

Külön szoba, hogyan tovább, mièrt itèlnek el?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 èves elvan ès hát fèl èves korátòl szörnyű alvò volt...1 èves kora után lett jobb, van saját ágya, de a miènkkel volt mindig is összetolva, kvázi mellettem aludt, egy leesèsgátlò volt köztünk, az ágyát szereti. Sokszor átaludta az èjjelt, majd ismèt elromlott az alvása, borzasztòan sokat mocorog, miòta beindult a beszède nyugtalan, sokszor őrjöngve, sìrva èbredt, vakaròzik èjjel ,ekcèmára hajlamos, ahogy sajnos mi is (folyamatban az allergia vizsgálata, várjuk a vèrteszt eredmènyeket). Na szòval mostanaban az van, hogy átmaszkál kb egy hònapja a mi ágyunkba. Beteg volt, megengedtük, rászokott. Visszarakom, de gyakran jön. Az apja sokszor horkol, nagyon, kivagyok már a nem alvástòl. Hol horkolás, hol a kisfiam rúg szájba, oldalba, fekszik a cicimre. Imádom, de ez nekem már elèg volt, nem kènyelmes, fáradt vagyok nagyon.. Ma mondtam a fèrjemnek, hogy vigyük át a házikòs ágyát a saját szobájába, èn már nem bìrom ezt. A fèrjem nincs fel mindenre, mint èn, jò alvò, èn miòta anya vagyok èberen alszom, de ha mellettem folyton mocorog valaki, attòl is kivagyok.. Ráadasul mèg tejitalt is kèr hajnalban a fiam, emiatt pelust is kell cserèlnem, szòval elfáradtam. A gyerekszobában van egy szèthúzhatòs kanapè. Úgy gondoltam èn a kanapèn alszok, amìg meg nem szokja a külön szobát, de ha kell, ezerszer fogom visszarakni a sajátjába. Gondolom csak ìgy lesz eredmènyes a dolog... Nem akarok vele aludni, mert nem az a fajta gyerek, aki nyugodtan alszik, sajnos ez van, belefáradtam. Vajon működhet ìgy? Kinèl hogy zajlott ez? Nem tudom mire számìtsak, sok ismerős anyukát irigylek, akik már külön szobában altatják a 2-3 èvesüket ...Èn meg kapom az ìvet anyòstòl, apumzòl, mindenkitől hogy hát ilyen az anyaság, èn is velük aludtam soká, hallani sem akartam a külön alvásròl, ez ìgy nem biztonságos, úgy is át fog mászkálni, mert a közelsègem kell neki stb. De mi van, ha ez már nekem megterhelő? Most kìnlòdjunk tovább? Januárban megyek vissza dolgozni, ő oviba, mi lesz velünk ìgy?

2023. márc. 13. 15:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Engem nem nagyon érdekel ki mit gondol. 4 hónapos koráig öbölben mellettem aludt a kislányom, minden szusszanására felkeltem, a férjem horkolása miatt meg nem tudtam visszaaludni. Amúgyis éber alvó voltam, ez csak rátett egy lapáttal, de a kislányom így aludt nyugodtabban. A vége felé már szerintem őt is zavarta a horkolás, mocorgás, sokszor megébredt, akkor döntöttünk úgy, hogy menjen át a szobájába. Azóta gond nélkül ott alszik, nehezebb időszakokban beköltözöm hozzá. Ha átjön, akkor visszakísérem, ha másodszor is átjön, akkor vele alszom a szobájában.

Nagyszülőknél egy szobában alszunk, hát az nekem katasztrófa. A férjem horkol, a lányom nyűglődik, hajnalban van hogy felkel és egy órát forgolódik, vergődik az ágyában egyébként tök csendben, vagyis nem igényel minket, de már csak a vergődés is zavaró, ha együtt alszunk. Mi így érezzük jól magunkat, más meg máshogy. Senki ne akasszon elvárásokat a nyakunkba (pl. ilyen az anyaság). Nem, az anyaság nem ilyen. Ha valamiben lehet változtatni a kényelmünk érdekében, akkor változtassunk.

2023. márc. 14. 11:58
 12/14 anonim ***** válasza:
11 maximálisan egyetértek! Le is írtam korábban.
2023. márc. 14. 12:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Ez a normális ha már külön alszik a baba!Nem is értem miért köveznek meg titeket.

Nekem sajna nem alszik külön,de engem ez sem érdekel,kövezhet aki akar

2023. márc. 14. 12:39
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki érzi nekik hogy a jó. Akik együtt alszanak, az sem véletlenül alakult úgy, ahol külön alszanak, az sem véletlen. Nektek eddig együtt volt jó, már nem az, ideje változtazni. Ez nem önzőség, ez igény, akik emiatt beszólnak, azok meg aludjanak így helyetted. Csináljátok úgy, ahogy jól esik!
2023. márc. 14. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!