Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külön szoba, hogyan tovább,...

Külön szoba, hogyan tovább, mièrt itèlnek el?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 èves elvan ès hát fèl èves korátòl szörnyű alvò volt...1 èves kora után lett jobb, van saját ágya, de a miènkkel volt mindig is összetolva, kvázi mellettem aludt, egy leesèsgátlò volt köztünk, az ágyát szereti. Sokszor átaludta az èjjelt, majd ismèt elromlott az alvása, borzasztòan sokat mocorog, miòta beindult a beszède nyugtalan, sokszor őrjöngve, sìrva èbredt, vakaròzik èjjel ,ekcèmára hajlamos, ahogy sajnos mi is (folyamatban az allergia vizsgálata, várjuk a vèrteszt eredmènyeket). Na szòval mostanaban az van, hogy átmaszkál kb egy hònapja a mi ágyunkba. Beteg volt, megengedtük, rászokott. Visszarakom, de gyakran jön. Az apja sokszor horkol, nagyon, kivagyok már a nem alvástòl. Hol horkolás, hol a kisfiam rúg szájba, oldalba, fekszik a cicimre. Imádom, de ez nekem már elèg volt, nem kènyelmes, fáradt vagyok nagyon.. Ma mondtam a fèrjemnek, hogy vigyük át a házikòs ágyát a saját szobájába, èn már nem bìrom ezt. A fèrjem nincs fel mindenre, mint èn, jò alvò, èn miòta anya vagyok èberen alszom, de ha mellettem folyton mocorog valaki, attòl is kivagyok.. Ráadasul mèg tejitalt is kèr hajnalban a fiam, emiatt pelust is kell cserèlnem, szòval elfáradtam. A gyerekszobában van egy szèthúzhatòs kanapè. Úgy gondoltam èn a kanapèn alszok, amìg meg nem szokja a külön szobát, de ha kell, ezerszer fogom visszarakni a sajátjába. Gondolom csak ìgy lesz eredmènyes a dolog... Nem akarok vele aludni, mert nem az a fajta gyerek, aki nyugodtan alszik, sajnos ez van, belefáradtam. Vajon működhet ìgy? Kinèl hogy zajlott ez? Nem tudom mire számìtsak, sok ismerős anyukát irigylek, akik már külön szobában altatják a 2-3 èvesüket ...Èn meg kapom az ìvet anyòstòl, apumzòl, mindenkitől hogy hát ilyen az anyaság, èn is velük aludtam soká, hallani sem akartam a külön alvásròl, ez ìgy nem biztonságos, úgy is át fog mászkálni, mert a közelsègem kell neki stb. De mi van, ha ez már nekem megterhelő? Most kìnlòdjunk tovább? Januárban megyek vissza dolgozni, ő oviba, mi lesz velünk ìgy?

2023. márc. 13. 15:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Hasonló a történet. A kisfiam kb 2 éves koráig saját szobájában, saját ágyában aludt onnantól kezdve hogy a kórházból hazavittük. Aztán 2 éves kora után történt valami és állandóan köztünk akart aludni. Próbáltuk hogy köztünk altatjuk és utána vittük át, de vagy felébredt ahogy letettük az ágyába, vagy 10percre/1órára rá. Ha a férjem otthon volt, ő képes volt 5ször 6szor is visszavinni a helyére. Viszont ha nem volt otthon, én már egyszerűen nem bírtam ezt, hulla fáradt voltam, így hagytam hogy velem aludjon. (Ő nyugodtan alvó típus). Nemrég vettünk neki házikó ágyat, ő választotta. Délutáni alvásnál odafekszek mellé és ott altatom el aztán otthagyom. Szépen alszik 2 órát. Viszont este az Istennek se hajlandó. Mert sötét van. Vettünk neki éjszakai fény lámpát. Azzal meg játszik... Úgyhogy most megint azt játszuk hogy köztünk elalszik aztán visszük át. Van hogy éjfélig vagy hajnalig is alszik simán. De legtöbbször nem :D

(Ja és az én férjem is úgy horkol mint a ló, szóval átérzem maximálisan a helyzetet :D Vagy ezért nem alszok, vagy azért...:D)

2023. márc. 13. 15:28
 2/14 A kérdező kommentje:
Hello sorstárs :) a fèrjem èpp alszik a kanapèn a gyerekszobában, horkol, behallom a nappaliba is 😓 szegènynek ma kihúzták a nölcsessègfogát, manòcska meg a saját ágyában, a nag, horkolásban alszik.. ez simán ment most, de este...? Na az más tèszta lesz...Főleg, hogy találgat mostanában. Anya vigye aludni, aztán apa. Aztán apa nem jò, anya...wá...nem tudom mire számìtsak èn sem :/ de már nagyon nem jò sehogy sem..
2023. márc. 13. 15:38
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Le kell tojni mit gondolnak,nem ők nem alszanak. Nekünk totál külön szobában egyedül alszik bébiőrrel,nálunk ezzel senkinek nincs baja.
2023. márc. 13. 15:40
 4/14 anonim ***** válasza:
53%
Ajánlom youtube,gentle sleep training
2023. márc. 13. 15:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam 2 éves lesz nem.tudok átmenni a hálószobába,merthogy legalább az apja aludjon nyugodtan mert ő dolgozik.

Hónapok óta próbálom az ágyába szoktatni de eddig max annyi ment hogy ha magam mellé húzom akkor elaldzik az ágyba vagy mellettem és berakom az ágyába...reggelre általában melletem kel..

Ez a sors..

Jót nevettem a rugdosódáson mintha én írtam volna...

Viszont a tejitalt ha kéri éjszaka az biztos hogy az miatt van,higy éhes..ez nálunk is így volt.amíg jól benem lakmároztattam lefekvés előtt..

A sokszor sírva kelés oka az idegrendszer fejlődése ,ez lehet a növekedés miatt és a beszéd miatt is.

2023. márc. 13. 16:48
 6/14 anonim ***** válasza:
1es vagyok. Itt ugyan ez. Anya kellll...bemegyunk lefekszunk. Inkabb apaaaaa. Atjon apa lefekszik. Megis inkabb anyaaaaa. 😄 amugy a ferjem a baby orre se kel fel. Nem hall a sajat horkolasatol 😄
2023. márc. 13. 16:51
 7/14 anonim ***** válasza:
76%

Nagyon sokan elítélik mostanság azokat akik nem akarnak a gyerekükkel aludni, mert most az együtt alvás a divat.

Le.kell.szªr.ni!

Komolyan! Soha senkinek nem fogsz megfelelni, és nem is kell. Nem kell egy láthatatlan anyaistennek számotadni, hogy mit miért és hogy csinálsz. Csináld úgy ahogy nektek jó!

Én is megkaptam egyszer hogy szemét vagyok mert 4 hónaposan kipateroltam a gyereket a szobánkból és szegény mit érezhet hogy míg mi együtt alszunk, ő külön egyedül. Elsőnek a szívemre vettem, de aztán belegondoltam hogy mégis mit tud rólunk ez a pinyáta, és egyáltalán miért kellene magyarázkodjak? Ki ő nekem? Senki! A fiam tök jól alszik egyedül, végig az éjszakát, és ha mégis felül, már megyek is oda hozzá, hogy ne ülve aludjon (el kell borítani) egyébként meg zavartuk egymást. Ez az igazság. Ő is, én is és a férjem is rosszul aludt, mert a férjem horkolása őt zavarja, a férjemet az hogy ledúrta meg rugdosta a gyerek engem meg minden moccanása felriasztott ÉS még cserébe a horkolást kellett hallgassam.

Kösz nem, mi tudjuk mi a jó nekünk.

2023. márc. 13. 17:23
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászòlásokat :) Hát kìváncsi leszek, eddig minden zökkenőmentes, 9 után kidőlt, most jöttem be hozzá már, lassan alszom èn is :) Pròbáltuk már bevacsoráztatni mi is, kitoltam kèsőbbre, 7 utánra a vacsit, s hiába evett, kèrte akkor is :( Most meg este nem kèrte lefekvès előtt sem..nem bánnám, ha elhagyná már :D
2023. márc. 13. 22:34
 9/14 A kérdező kommentje:
Mindenki maga tudja, mi a jò, persze. Èn is már oda jutottam, hogy elèg...pròbálkozzunk, aztán meglátjuk. Veszteni nem vesztek vele semmit.
2023. márc. 13. 22:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Max pár hónapos korukig voltak hajnaltól a mi ágyunkban, aztán szépen elhagytuk és a saját ágyukban aludtak teljesen. Időnkétn voltak vagy vannak átmászkálasok pl betegség, rossz álom esetén, de mindkettő külön szobában alszik a nagyobb már féleves korától a kicsi 2 éves korától.
2023. márc. 14. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!