Montessori szoba a babának? Kiságy vagy matrac?
Most készítjük a szobáját a babának, de eladaktam abban, hogy mi legyen az ággyal.
Baba öböl legyen vagy igazi kiságy?
Úgy gondoltam, hogy addig lenne a kiságyban/öbölben amíg nem tud mászni. Utána tenném át a matracra.
Milyen az a montessori szoba?
És miért kellene a gyereknek matracon aludni?
A montesszori módszer pont az ellenkezője amit írsz... a gyereket nem kell korlátozni és szabadon mozoghat amennyiben a közvetlen környezete biztonságos...
Tudom hogy kezdetben elmaszik, játszik este stb de idővel megtanulja, és végig alussza az éjszakát.
Kiságy
Öböl az nyitott az anyuka oldalán.
Ha saját szoba, akkor szerintem veszélyes..
Én akkor tettem őket kijárhatóba, amikor a lakásban már nem tettek veszélyeset magukra…
Akkor pedig kura ágyat kaptak..
Nem esnek le..
A matrac szellőzik alulról is..
Szabad mozgásban nincsenek korlátozva..
Ösztönösen a Montessori elvek felé hajlok minden szempontból egyebként, de nem tudatosan irányítom a dolgainkat abba az iranyba..
“ Tudom hogy kezdetben elmaszik, játszik este stb de idővel megtanulja, és végig alussza az éjszakát.”
Aztán szembe jön a valóság :D
5-ös vagyok
Felejtsd el az álmokt… de reménykedj, hogy bejön.
( 3 évesem sem alussza át az éjjelt)
1-es vagyok.
Én nem merném a földre (értsd parkettára, lamináltra, szőnyegre, akármire) egy matracra tenni, pont azért, amit leírtam. Nem fogja megtanulni, egy éjszaka alatt legalább 5-8 alkalommal kell visszapakold a szivacsra, ráadásul be is ütheti a fejét, ahogy legurul. Akkor is, ha csak 5 cm vastag a matrac.
Szerintem kezdetben kiságy, aztán majd meglátod. Nem biztos hogy hamar át fogja aludni az éjszakát, és simán lehet hogy álmában is gyakorolni fogja a mozgásformákat
Mi most rendeltük meg a montessori ágyat, kb 10 hónapos lesz amikor megérkezik, és majd kipróbáljuk. De nem rakjuk messzire a rácsos ágyat sem, hátha nem válik be az új. De én azért mertem máris megrendelni, mert a fiam mászik, áll, már kezd bútorok mellett lépkedni, de eddig soha, egyetlen egyszer sem gyakorolta ezeket a kiságyban.
Vedd meg a kiságyat, várd meg amíg beindul a mozgásfejlődése a gyereknek, aztán látni fogod hogy mikor tudod lecserélni montessori ágyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!